avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Nina1 a scris:

Va multumesc respectuos. Eu am avut salariul de 440 lei pentru 4 ore/zi. In adeverinta a ramas 440lei din data de 01.01.2007 . Trebuiesc modificate datele cu cele date de dvs.? Precizez ca am studii superioare.
Cu stima

Pana la 01.01.2011, a existat un CCMN care prevedea coeficienti de ierahizare , astfel ca la un program complet de 8 ore/zi pentru personalul incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare , coeficientul de ierahizare era 2 , rezultand urmatoarele salarii
01.01.2007 - 880 lei
01.01.2008 - 1000 lei
01.10.2008 - 1080 lei
01.01.2009 - 1200 lei ...

Daca ati lucrat cu program de 4 ore/zi pe un post care necesita studii superioare, atunci aceste salarii minime se reduc la jumatate ...
Cum calculez salriul net din cel brut? Stiu ca exista o formula de calcul...pe care din pacate nu o stiu.
Multumesc.
Cu stima
De ce nu folositi un calculator de salarii ? ...
[ link extern ]
Am calculat. La un salariu brut de 440 lei e corect ca suma neta sa fie 349lei?
Cu stima
Nina1 a scris:

Am calculat. La un salariu brut de 440 lei e corect ca suma neta sa fie 349lei?
Cu stima

Da, este corect daca este vorba despre functia de baza , nu aveti persoane in intretinere si nu aveti bonuri de masa ...

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)