avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Banuiesc ca fiind vorba despre un litigu de munca,angajatul(reclamant) nu trebuia sa investeasca cu formula executorie hotararea judecatoreasca obtinuta impotriva angajatorului, putand trece direct la executarea silita.
Dar cel mai indicat sa verificati dvs. motivarea instantei .
Nina1 a scris:

Iata ce solutie a dat instanta :Respinge ca lipsit de interes cererea de investire cu formul executorie formulat de petenta-creditoare n contradictoriu cu intimata - debitoare SRL. Cu drept de recurs pentru petenta - creditoare n termen de 5 zile de la comunicare.
Ce inseamna acest lucru? Ce motive ar fi avut sa nu accepte investirea?
Cu stima

In acest caz, unul dintre motive ar fi ca hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept si pot fi puse in executare fara a fi nevoie de investirea lor cu formula executorie pentru a fi puse n executare.
In aceste condiii, pentru a urma procedura punerii in executare, nu se impune investirea cu formula executorie, prevazuta de art. 269 din C.proc.civ., a hotararilor pronuntate in litigiile de munca.

Am formulat plangere penala impotriva angajatorului pentru nerespectarea hotararii judecatoresti definitive, executorii si irevocabile. Am atasat la plangere hotararea judecatoreasca in copie, cererea de punere in executare a hotararii judecatoresti+confirmare de primire.
Sunt "invitata" la politie unde s-a inregistrat plangerea penala? Ce documente trebuie sa mai prezint inafara de cele atasate la plangerea formulata?
Este obligatorie audierea mea in acest caz?
Cu stima
Nu mai trebuie sa atasati niciun fel de act la plangerea dvs ... exista posibilitatea sa fiti audiata , intrucat exista posibilitatea ca de la data inregistrarii plangerii si pana la data cand trebuie sa va prezentati , angajatorul sa fi pus in executare hotararea respectiva.
In acz contrar, dvs puteti face doar precizarea ca va mentineti plangerea facuta sau daca mai aveti ceva de adaugat sa adaugati.
Ce articol incadreaza nerespectarea hotararii judecatoresti pe litigiu de munca?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Recurs litigiu de munca Nina1 Nina1 Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)