Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Pana in iunie 2009 a fost cumul de functii. Din iulie 2009 a ramas singurul servici, la celalalt loc de munca unde aveam functia de baza s-a incetat raportul de munca. Cum se calculeaza incepand cu iulie 2009?
Cu stima
Sunt confuza. Situatia devine din ce in ce mai complicata...ori o complica organele abilitate sa le rezolve.
In iunie 2009 am inregistrat pe rolul instantei litigiu de munca
Pe instanta de fond s-a dat sentinta civila in octombrie 2010. Am castigat procesul. S-a gresit perioada la drepturile salariale pe care trebuie sa le plateasca societatea intima.
Am formulat recurs pe capatul de cerere gresit. Pe recurs am castigat. Decizia s-a dispus pe recurs in luna iunie 2011.
In Luna iulie 2011 am intrat in posesia hotararii judecatoresti.
In data de 26 Iulie 2011 am formulat cerere de punere in executare catre ITM si angajator. Nu am primit raspuns nici de la ITM si nici de la angajator.
In data de 29 Iulie 2011 in termen legal, pentru a nu ajunge in situatia anterioara litigiului de munca, am formulat cerere de demisie catre angajator.
Am asteptat raspuns de la angajator - nu am primit nici un raspuns. In termen legal, am formulat plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
S-a pus sub invinuire reprezentantul legal al societatii.
Cum se procedeaza? Cum ar trebui sa se solutioneze? Care este perioada pentru care se elibereaza adeverinta de vechime in munca?
Cum imi pot recupera drepturile salriale castigate in instanta, inclusiv vechimea?
Cu stima
Recurs litigiu de munca
Nina1
Pentru documentele ce am solicitat sa fie anulate pe instanta de fond s-a efectuat expertiza grafica prin care s-a consemnat ca semnaturile de pe actele prin ... (vezi toată discuția)