La institutie infiintata prin HCLSector... cum , cati ramanem.....
Poate ordonatorul principal de credite sa propuna nr. de salariati ai institutiei respective?
Am tot citit si pana la urma m-am oprit la pct.3 din anexa, cu politistii comunitari.
Pana la urma cum se stabileste nr. de posturi la politisitii comunitari?:(
din og rezulta clar un post la 1000 de locuitori deci la 42000 vor fi 42 poliţisti cu sefi cu tot . Mă intreb oare acolo unde sunt servcii cu personalitate juridica cum se va calcula? acolo avem contabil jurist resurse umane etc.?
Saracii romani, cauta salvarea prin vreo lege ceva...........
"Din Legea nr.189/1998 privind finantele publice locale,institutiile publice cuprind autoritatile unitatilor administrativ-teritoriale,institutiile publice si serviciile publice de interes local,cu personalitate juridica,indiferent de modul de finantare a activitatii acestora.Sferele de activitate acoperite de institutiile publice cuprind:
- administratia publica
- invatamantul
- cultura
- sanatatea
- protectia mediului
- asistenta si protectia sociala
- activitatile de interes strategic
- apararea nationala
- ordinea publica
- transporturile si telecomunicatiile
- cercetarea stiintifica
1.1.2.Clasificarea institutiilor publice
Institutiiile publice se pot grupa dupa mai multe criterii,astfel:
a)Dupa natura activitatii:
- institutii de administratie publica-sunt institutii de interes central sau local care exercita puterea executiva:Guvernul,ministerele,primariile,aparatul executiv din consiliile judetene;
- institutii de specialitate cu caracter functional-institutiile din domeniile de invatamant,cercetare,juridic,financiar-fiscal,cultural,de aparare si de ordine publica,sanatate;
- institutii deliberative-sunt institutii care reprezinta puterea legislativa la nivel central si local:Parlamentul,consiliile locale si partea deliberativa a consiliilor judetene
b)Dupa sfera de activitate:
- institutii de interes national-institutii care desfasoara activitati cu impact la nivel national
- institutii de interes local-institutii care desfasoara activitati cu impact la nivel local:judete sau unitate administrativ-teritoriala
c)Dupa statutul juridic:
- institutii cu personalitate juridica-institutii cu patrimoniu propriu,cont curent deschis la trezorerie,buget propriu de venituri si cheltuieli,intretin relatii cu tertii,conduc contabilitate proprie.Conducatorii acestor institutii au calitatea de ordonatori de credite bugetare ;
- institutii fara personalitate juridica-institutii care functioneaza ca entitati distincte in subordinea sau pe langa institutii cu personalitate juridica,dar nu conduc contabilitate proprie si nu au cont curent la trezorerie(gradinite,facultati,clinici universitare),iar conducatorii lor nu au calitatea de ordonatori de credite.
Cred ca Ordonanta 63/2010 se refera la toate institutiile publice indiferent de statul juridic sau nu, indiferent de......orice.........