avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... OUG nr. 63/2010 privind restructurarile la nivel local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

OUG nr. 63/2010 privind restructurarile la nivel local

S-a publicat in MO nr.450/02.07.2010..

La institutie infiintata prin HCLSector... cum , cati ramanem.....
Poate ordonatorul principal de credite sa propuna nr. de salariati ai institutiei respective?
exista cumva vreo prevedere in care se stipuleaza cum se vor efectua reducerile de personal la nivelul primariilor si consiliilor locale, o grila, ceva in functie de nr de locuitori?
În OUG 63/2010in anexa la procedura de stabilire gasiti tot ce va interesează in rest este lasat la latitudinea ordonatorului de credit cine cum pleaca...
am auzit ca legea este contestata laCCR.Este adevarat?
da, a fost atacata de avocatul poporului. :)
janina drula a scris:

Art. III. - (1) Pentru indeplinirea atributiilor prevazute de lege, la stabilirea numarului de posturi din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de specialitate al consiliului judetean, precum si din institutiile publice locale infiintate prin hotarari ale autoritatilor deliberative, autoritatile administratiei publice locale se incadreaza in numarul maxim de posturi determinat potrivit anexei care face parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta.
(2) Numarul maxim de posturi prevazut la alin. (1) nu se aplica si capitolelor bugetare „Invatamant“ si „Asigurari si asistenta sociala“, finantate din bugetele locale, precum si capitolului bugetar „Sanatate“, indiferent de sursa de finantare.


Salut.
Intrebarea mea este:
Conform prevederilor art. III, alin. (2) ceea ce primarul nostru face, reprezinta o ilegalitate? reorganizand ( prin reduceri de personal ) Serviciul Public de Asistenta Sociala al orasului?
Mentionez ca nu cunosc daca numarul de angajati al serviciului a fost inclus in numarul total de angajati al administratiei locale sau daca reorganizarea este facuta in paralel si independent de prevederile OUG 63/2010.
Daca numarul de persoane ce trebuie disponibilizate conform OUG 63/2010 este completatat cu angajatii SPAS .. este ilegal si trebuie sesizat?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Art.xvii alin 8 din kegea 296/2023 .....unitatile/instituțiile ... goplanet goplanet Art.xvii alin 8 din kegea 296/2023 .....unitatile/instituțiile administrativ teritoriale.......aici se încadrează biblioteca judeteana? (vezi toată discuția)
Reducere posturi vacante Tpopa Tpopa Bună ziua, Cu privire la recenta Ordonanță 77/2013 privind reducerea posturilor vacante aș dori o sugestie despre modul în care se va modifica ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul ... sppsv2008 sppsv2008 Buna ziua. O institutie publica cu personalitate juridica ( serviciul public de gestionare a cainilor fara stapan) finantata din bugetul local al unei ... (vezi toată discuția)