avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pana la 2 ani si noile reglementari aduse de Legea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pana la 2 ani si noile reglementari aduse de Legea 118/2010

Din Legea 18/2010:

Art. 12. — Cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%.
Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:48, 18 Mai 2011
1. Sotul dvs. poate beneficia de indemnizatie pentru CCC daca indeplineste conditiile legale, adica in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului a avut venituri din salarii.
2. Procedeaza la fel cum ati procedat si dvs. si depune actele la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului dupa somaj cuchio cuchio daca urmeaza sa fiu somer si in perioada somajului o sa raman gravida ,. am dreptul la indemnizatie si cum se calculeaza aceasta ? multumesc (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a indemnizatiei de crestere copil mariao83 mariao83 Buna ziua! Am fost angajata cu contract individual de munca timp de 3 ani, pana la data de 25.08.2012. Din data de 08.10.2012 m-am angajat la un PFA. In luna ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada nedeterminata pentru a beneficia de ccc? corinutza* corinutza* Buna ziua,daca sant angajata cu carte de munca pe perioada determinata si raman insarcinata in aceasta perioada angajatorul este obligat sa nu ma dea afara si ... (vezi toată discuția)