Art. 12. — Cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%.
Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei.
asta stiam dar nu pot interpreta aceste aspecte ca si incompatibilitati:
Functia (impropiu spus) de administrator nu este una neaparat remunerata, nici nu stiu daca apare in nomenclatorul profesiilor
faptul ca este asociat unic nu inseamna ca realizeaza venituri.
multumesc pentru ajutor dar oricum mai studiez. daca mai gasiti ceva care sa ma ajute sau sa ma incurce in obiectivul meu v-as fi recunoscator sa ma anuntati
in legatura cu calculul indemnizatiei, eu am intrat la 1 decembrie in concediu de crestere copil, am lucrat 12 luni iar in august mi-am deschis un pfa (am obtinut si un mic venit ) mi-am radiat pfa-ul in 19 noiembrie. intrebare: la calculul sumei totale se iau 75% din ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului, eu am decizia de impunere pe 2010..., o sa-mi ia in considerare tot venitul din pfa?(cum ar fi normal,pt ca dupa ce intru in concediu de crestere nu mai pot desfasura alte activitati:D)?
1. Asa cum spune OUG148/2005 se iau in calcul toate veniturile profesionale, nete, impozabile, din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, deci se iau si veniturile obtinute in calitate de PFA.
2. Va redau din Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 19.1 - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptăţită, obţinute în condiţiile art. 5, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului stabilită potrivit alin. (1), se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se calculează prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
3. Conform Legii 118/2010 asupra rezultatului de mai sus se aplica o penalizare de 15%.
4. Din cele relatate din lege inteleg ca se iau in calcul toate veniturile si se impart la 12.
Buna ziua. Eu sunt in concediu de crestere copil din iulie 2010 si as dori sa intre sotul in continuare pana la 2 ani . Este posibil legal ? Multumesc.