Imparatul a scris
Acesta este un expert care a facut studii superioare aprofundate pentru a fi expertul respectiv. Nu doar vreo 3 luni si orice fel de facultate.
Si cand este chemat un expert, acesta se limiteaza doar la studiile sale. Expertul gricol nu poate evalua o cladire sau altceva.
El spune efectiv cat de buna si ce valoare are vitza de vie si etc.
Ca sa expertizeze cladirile trebuie un alt expert cu studii in domeniul respectiv
.
Mediatorul care a terminat o facultate veterinara cere ajutorul unui expert pentru o alta expertiza....avocatul stie cumva sa evalueze o cladire?:hm:....ma tem ca el considera ca le stie pe toate.....
E ca si cum ar discuta 2 prieteni la o masa, la o bere ce si cum sa faca.
Tehnica tine de o specializare in domeniu. Adica oricine vrea, poate fi mediator. Adica sa nu mai discute la "colt de strada" ci intr-un cabinet si sub nume de Mediator.
E prea usor si prea simpla aceasta institutie, cat si gradul ei de pregatire.
Asa pot sa-mi impac si eu 2 prieteni care se cearta, fara nici un ban, doar la un suc sau la o terasa undeva.
E simplu de pus in tava, dar foarte complicat de servit.
Dupa parerea ta orice conflict trebuie rezolvat doar in instanta iar profesia de mediator sa nu existe?:tomato:
Pentru trope_doi
Nu sunt impotriva medierii – sunt doar impotriva medierii ca procedura obligatorie (aceasta as vrea sa se retina).
Un conflict ar trebui rezolvat inainte de a ajunge in instanta....iar daca a ajuns acolo
obligatia de a trimite justitiabilii la mediator nu mi se pare o aiureala...
Nu folosi pretextul de a spune ca esti impotriva obligativitatii medierii pentru a arunca cu rosii impotriva medierii in sine....:tomato: