avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
Eu te-am inteles de la bun inceput pentru ca si eu ma confrunt cu probleme de genul asta. Adevarul e ca nu poti vedea situatia si din punctul nostru de vedere pana nu te confrunti cu asa ceva.
Societatea romaneasca tinde sa protejeze mama si copilul. Sa protejezi copilul e foarte bine, dar mi se pare ca a proteja unul dintre parinti cam incalca principiul egalitatii oamenilor in fata legii in general, si a sexelor, in special. Parerea mea de om neavizat!
buna dimineatza!am inteles ca in dreptul civil e stipulat undeva ca in cazul in care parinti nu se pot pune de acord in privinta copilului pot cere formarea unui consiliu de familie din care ei sa nu faca parte si care sa ia decizii majore atunci cand e cazul in interesul minorului
autoritatea tutelara in romania nu prea i a in serios problemele legate de familie chiar daca pt persoana care se prezinta la ei problema reprezinta ceva grav! mie personal mi au spus ca au de lucru si atunci cand le am spus ca vreau sa fac o cerere scrisa sau suparat f tare
Pentru un barbat singura problema care al macina dupa divort este pensia alimentara, ca este prea mare si ca se gandeste numai la "malai" fosta... (daca Instanta nu te poate obliga sa-ti iubesti copilul, te obliga macar sa contribui material).
Aceasta gandire poate avea numai cineva care nu are copii in intretinere. Si eu m-am casatorit cu un barbat care a mai fost casatorit cu un copil si cu o pensie alimentara. Acum sunt divortata si simt pe propria piele greutatile si neajunsurile. Am un copil de 5 ani bolnav de autism, cu nevoi speciale, al cresc singura, lucrez 9 ore/zi caci cei 16% din pensia alimentara nu ajung nici pentru bona care cere
4 mil./luna. Un copil cu handicap gr.I nu-i usor sa cresti singura, mancare, spalat, recuperari, chemat si platit specialisti din UK pentru evaluarea copilului, statul nu te ajuta cu nimic, etc. astfel nu mai timp de propria viata, iar el isi traieste viata nestingherit cu a -3-a sotie fara sa-i pese de copil ( cazuri de acest gen predomina in societatea romaneasca). Daca vrem egalitate intre sexe, trebuie si barbatii sa presteze aceleasi servicii pentru copil (mancare, spalat, internari spitale, alaptat, etc.) daca nu pot, sa plateasca. In US un barbat divortat este dator sa intretina pe copil si pe fosta daca nu are venituri.
Multi tati chiar ar "presta" aceleasi lucruri daca ar avea posibilitatea. Dvs sunteti caz special, cu un copil bolnav si un fost sot nemernic. Nu neg ca exista si din astia. Fiindca exista din belsug, din pacate. Dar pe noi nu ei ne interereaza Fiindca un barbat caruia i se "rupe" de propriul copil n-o sa mearga niciodata in instanta sa-si ceara drepturile. O sa plateasca si o sa multumeasca cuiva acolo Sus ca s-a spalat pe maini de afacere.
Noi vorbim aici de tatii care VOR sa faca multe pentru copiii lor, pe care-i iubesc la nebunie (fiindca exista si tati din astia), dar care nu pot face nimic fiindca sunt legati de maini atat de legislatie, care le restrange drepturile la aproape zero, cat si de mame, care constiente de drepturile pe care le au, pun piedici in relatia dintre copii si tati, cu diverse motivatii, de la cele financiare, pana la simpla razbunare.
Ce vreau eu sa subliniez este ca exista si cazuri din astea. Nu puteti spune ca nu. Daca situatia ar fi invers si Dvs ati fi in situatia asta, v-ati iubi la nebunie copilul, dar celalalt parinte v-ar face viata amara, ar intoarce copilul impotriva Dvs....ce ati face?

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)