caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
da,corect,sunt absolut de acord cu tine si cunosc sentimentele prin care treci .Si eu am patit la fel si fosta........ca nici macar nu merita sa-i mai spun "fosta sotie" sau pe nume , avem un baietel de 3 ani si copilul ma iubeste enorm si are nevoie de tatal sau si ea.....nu vrea sa mi-l dea sau acum decurand mi-a interzis sa mai vad copilul afara si ma dat si afara din casa ei in programul de vizita la domiciliul ei asa cum prevazuse legea dar ea este ea si legea ii va da intotdeauna dreptate .Deci intrebarea este " CE SE POATE FACE FRATILOR" sa ne vedem copii si sai putem ajuta si sa fie langa tatal sau??????
Imi da si mie cineva un raspuns?????
in cazul tau e simplu! deschizi din nou proces pt vizitare minor si ceri sa il iei la domiciliyul tau atat cat prevede legea adica de vineri pana duminica seara de 2 ori pe luna plus o luna de vacanta care se poate impartii in doua transe!cel putin asa stiu eu in privinta vacantei!avand in vedere ca copilul are 3 ani acum poti cere asta cu sanse de reusita 95%
Da,sunt de acord cu tine,ca nu este simplu,dartrebuie sa exite ceva ....o lege ....o ceva acolo care sa fie si pt noi cei defavorizati de lege ,trebuie sa existe si pt ele o amenda penala ceva acolo care sa raspunda si ele , ca legea mi-l va da ,dar cand ajung la usa ei gaseste un pretext o scuza si iar nu-mi da copilul si siiii ajungem de unde am plecat iar......
Deci ce se poate face sau cum ar trebui sa sune cererea in instanta? Pt ca eu am bagat actiunea in instanta saptamana asta
daca reusesti ceva sint si eu unul din barbatii care te sustin . pt ca de curind o sa divortez si parca vad ca o sa ma lupt cu morile de vint. legea in romania nu tine cont de cine greseste , daca mama copilului a grestit tot ea are avantaj , pe cind tatal nu are nimic . o sa te sustin pina la capat , ma batea si pe mine gindul sa fac asa ceva dar nu stiam de unde sa incep
O astfel de reglementare exista .. si e chiar prin codul penal... se cheama:
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau zile-amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile prevăzute de părţi sau de către organul competent.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Persoana din aliniatul 2 poate fi si "fosta" careia i s-a incredintat minorul...
Ceea ce n-am prea vazut eu sunt tati (nici macar al meu pe vremea cand eram copil) care sa fie preocupati de altceva decat de marimea pensiei alimentare, de aceea drepturile voastre nu prea au notorietate...
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)