avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
Aveti drepate, o actiune de stabilire a unui program de vizitare este foarte simpla pentru o persoana familiarizata cu dreptul... pentru cineva care are insa deja o hotarare dar nu stie modalitatea in care sa o puna in aplicare, prin apelare la un executor... nu stiu ce sa spun si nu sunt chiar convinsa...
Parerea mea este ca ar trebui sa stiti cam la ce va puteti astepta, cam cum sa sune cererea si cam care sunt probele administrate...
Pentru asta, lucru ieftin dealtfel, nici nu consumati timp mult.
Felicitari! As dori sa existe cat mai multi astfel de tati. :(Din pacate multi copii, printre care si ai mei, nu au stiut ce inseamna un tata adevarat, nu a fost langa ei cand aveau nevoie de el si am toate motivele sa cred ca, dupa divort, ii va indeparta si pe ei asa cum a facut-o cu mine.
ce raspuns complet a dat romascanu...scuze daca sunt off-topic...dar e un subiecta asa de intersant...am citit toate cele 9 pagini ...emotionant :(
#-o tatilor, nu va mai plangeti! sariti la atac! nu uitati ca aveti drepturi egale cu mamele! nu uitat ca justitia nu se opreste in romania, sunt si foruri internationale.
daca aveti motive temeinice cereti reincredintarea minorului, daca nu sunteti lasat sa-l vizitati,desi prin hot.jud. aveti dreptul,atunci faceti actiune penala.
daca nu s-a stabilit prin. hot. jud. un program de vizita, faceti actiune pt. stabilirea legaturilor personale cu minorul.
nu va lasati stingheriti la vizite de prezenta mamei. si dvs. aveti dreptul de a avea copilul la dvs. acasa si sa va bucurati din plin de prezenta lui.
nu mai stati pe ganduri! sariti la atac!

www.miravasilescu.blogspot.com
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2007
MYRA CIMPEAN , Avocat
Buna ziua
Si eu ma zbat cu altfel de probleme..sunt recasatorita si sotul meu are doi copii primul din concubinaj si al doilea din urma unui mariaj cu nabadii..noi traim in sua..si am incercat in fel si chip sa ne apropiem de copii si el ca tata si eu ca mama vitrega dar nu se poate..copilul cel mare are 19 ani si nu doreste decat baini si bani..si trimitem ,si pachete dar nu ne putem permite s aintretinem si mamele.am incercat sa ii aducem in vacante aici si nu doresc sa vina fara mame..va da-ti seama ca asa ceva nu se paote ..sotul meu sufera doreste sa isi vada copii ..am merge in tara dar alea nu doresc sa la-se copii daca nu merg si ele cu noi..vor si ele cadouri ..mereu zic ca asa cum sotul meu cheltuieste cu mine si ele vor(deci nu pentru copii)si inteleg ca in romania este greu dar unde nu este ?! Sotul meu incearca s afie rezonabil ..si trimite pachete cau haiute si cadouri pentru copii dar ce obligatie are fata de cele doua?si Nu etse de ajuns $150 pe luna pentru copil..nu ne permitem s ale trimitem mai mult desi ..cand unul din copii a fost bonav si atrebuit operat noi am supotat totul...cadn a fost de vacanta sa plece ..am suportat si vacanta desi stim ca acei bani nu sau dus doar pe copil?oare cum aceste mame pot s adoarma cadn stiu ca iau de la gura copilului?iar cand au inceput scoala le-am trimis cate 350 de dolari deci///tatal incearca dar..noi oricum pstram toate chitantele ca atunci cand ar dori s aii reproseze ceav ca nu atrimis destui bani sa le dovedim
Si eu sunt femeie dar as proceda asa....si acele doamne care doresc sa se razbune pe tati sunt cele mai josnice fiiite de pe lume in special cand tatii doresc sa faca ceva bun pentru copii ...Acum adm dori s a aducem copiluo cel mare de toto aici sa ii facem acte ..dar nu pleaca fara masa..atunci s aramana cu ea ca asa ceva nu se va intamplaX-(

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)