caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Credem ca este cel mai dezbatut si in acelas timp cel mai delicat subiect din aceasta sectiune.
Din pacate, sunt foarte putine femei (mame) care nu considera ca lupta aceasta nu este indreptata impotriva lor, ci a sistemului judiciar deformat, a mentalitatii feministe dusa la extrem si pentru sustinerea dreptului copilului dea avea si tata.
Aceste aspecte fac din subiect unul nespus de delicat si cu atat mai mult cu cat 85 % din instantele din Romania sunt formate din femei.Acestea, majoritatea nu sunt casatorite si nu au copii.#-o
Oricum, dorim sa sprijinim aceasta actiune si credem in reusita ei.
Daca toti tatii din Romania, nedreptatiti cu privire la legatura lor cu copiii lor,vor avea curajul ( da, curajul..nu, nu am gresit,curajul)sa vorbeasca si sa lupte pentru dreptul dea fi tata, atunci lucrurile se vor schimba.
Pentru cei care nu stiu, va informam ca exista infiintata deja o asociatie a tatilor.
Succes tuturor :thumbup:
Da, e un subiect delicat. Sunt femeie, si totusi militez ca in cazul unui divort, ambii parinti sa poata contribui la cresterea si educarea copilului in urma unei intelegeri amiabile. E trist ca majoritatea mamelor isi indoctrineaza copiii impotriva tatilor, ca nu le da voie acestora sa aiba contact cat mai des cu copiii lor. Este vorba de educatie, dar nu trebuie sa va opriti. Piedici de genul frustrarilor mamelor, problemele din justitie nu trebuie sa va opreasca sa va cereti drepturile, si in nici un caz sa nu abandonati copiii. O lupta pierduta nu inseamna sfarsitul razboiului. Stiu ca va este greu, si noi cativa, nu putem schimba sistemul, dar pentru ca stim ca existam mai multi ce gandim in felul acesta.... e un PAS INAINTE.
Eu urmaresc uneori acest subiect si mi se pare ca se EXAGEREAZA.
Un jude decide unde ii este cel mai bine copilului si binele copilului nu poate fi in doua locuri. Custodia comuna nu mi se pare o solutie.
Felicitari tatilor respectabili , onorabili si plini de sentimente paterne pt odraslele lor(de as fi avut si eu asa ceva pe langa casa!!!..) insa v-ati gandit ca si mama este la fel sau poate si mai dedicata copilului si de aceea judele a decis in favoarea ei?
Personal cunosc 2 tati(ironie ca sunt frati gemeni) care au castigat " custodiile " ficelor lor destul de mititele cam 3-4 ani!!!!
Nu au apelat la TATA AVOCATILOR - care o fi ala- si totusi au castigat custodiile.
Cred ca este o mentalitate romaneasca care ne indeamna ca atunci cand "pierdem" sa spunem ca cineva ne-a pus bete in roate in loc sa recunoastem ca celalalt a castigat pe drept- ca a fost mai bun .
Asa ca mie personal mi se pare ca se toaca un subiect fara "subiect" atata vreme cat sunt "n" tati care beneficiaza de custodia copiilor lor.
Dureros este ca sunt mult mai multi carora nu le pasa deloc de copii.........
Din moment ce este un adevarat scandal national nu cred ca este ,,un subiect fara subiect".
Asa considera instantele.Ce rost are sa mai judece daca stiu dinainte ce decid.Asta e mentalitatea romaneasca.
Problema este ca instantele nu trebuie sa stie dinainte ce decide pentru ca asta se numeste antepronuntare si ... este interzisa de lege ( chiar si in Romania).
Logica in astfel de procese lipseste iar instantele sunt practic dezobisnuite sa judece, exercitiu care il poate redobandi, totusi.
Cu genemenii de care vorbiti e posibil ca mamele sa nu fi fost prin tara, ci prin Europa cu alte treburi si atunci era chiar culmea sa castige ele, fiind lipsa si cu alte treburi prin alte tari.
Am avut si eu procese cu tati care au primit incredintarea minorilor in aceste conditii, insa problema este de judecata nu de cine este prezent si cine este lipsa.
Eu vad ce se judeca in sali in procesele de dreptul familiei si ceea ce vad nu seamana a judecata, cel putin nu in acceptiunea mea.Nu am mai intret de ceva timp in astfel de sali cu procese de dreptul familiei si dezastrul este iminent daca nu se face ceva.
Cand avocatii nu stiu cum sa plece mai repede acasa si sa scape de proces indiferent de ceea ce va iesi, sigur ca, mamele vor fi intotdeauna avantajate daca nu se judeca, pt ca sunt...mame.Mai vreti si alte explicatii ? Au rost in Romania ?
Procesele trebuie judecate pe baza de probe. Problema fundamentala in aceste litigii este ca se judeca intr-un mod in care mie imi naste dubii seriose se face o limitare de probe care este iarasi in favoarea mamei.
Nu am nimic cu mamele dar procesele trebuie sa fie procese, nu tentative ...
Parerea mea este ca judecatorii nu au responsabilitatea de a judeca aceste procese atunci cand nu se limiteaza la acordul partilor.Nu ma refer la toate instantele din Bucuresti dar la una sigur exista probleme grave.Deocamdata e vorba doar de un complet.
Interesul suprem al minorului este sa aiba numai mama, nu si tata ? Se pare ca asa ar parea sa fie la o analiza retrospectiva in practica judiciara din Romania.
Mai nou, se pare ca nu va mai fi nevoie de barbati in privita reproducerii si e posibil ca acesta descoperire stiintifica recenta sa rezolve de la sine problema.Nu vor mai exista tati.Asadar, nu vor mai exista procese in viitor si atunci intr-adevar ,,subiectul va ramane fara subiect".:sorry:
culmea e ca cei 2 gemenei erau plecati dincolo si cand au revenit au aflat ca doamnele lor au avut .... cum sa va spun.... companie masculina.Asa ca au divortat, gemeneii. Ele erau foarte prezente in sala, in oras si in tara, salariate, femei cu casa proprietate, dar se pare ca insuficient mamici.
Asa cum sunt tati alcoolici sunt si mame "cu probleme" pe care judecatorii le taxeaza.
Nu am experienta tribunalelor si judecatoriilor dar acestea sunt persoane pe care le cunosc "personal"
Ce m-a frapat, ca sa nu spun deranjat, e ca dupa tot circul din proces odata castigata custodia amandoi au "cedat-o" mamicilor perdante...
Taticilor nu le-a placut ipostaza chiloteilor cu ... una alta!? Nu i-am intrebat, totusi .... Cel putin la ei se pare ca a fost lupta orgoliilor.
MAI E CINEVA PE FORUM, TATIC, care a castigat custodia fetei sale asa ca eu nu generalizez "scandalul national"
de ex fostul meu sot nu a binevoit sa isi vada copilul din 1 martie desi eu am tot lansat invitatii pana am obosit si de curand chiar am renuntat.|Asa ca nici sa fi vrut eu si nu era curios de custodie...
cazurile de tatici devotati.... uff.. imi par mituri:((
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)