avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
AVLIL a scris:

Corect, de acord.
Si multa bafta, desi nu e atat de greu sa obtineti 2 weekenduri... de ce e atat de greu in cazul dv. si spuneti ca mai mult nu s-a putut? Nu s-a putut si in vacante, de sarbatori, de ziua lui? :-/
Copilul ce vrea?

Pentru ca instantele (unele) nu judeca.Judeca fara sa judece.
In opinia mea ar trebui expertizati psihologic judecatoarele care au solutii curioase si motivari neconvingatoare si tendentioase.
Eu nu prea am treaba cu aceste procese dar la unele instante problemele nu pot continua asa.De aceea aratam faptul ca avocatii au un rol vital in rezolvarea problemelor.Dar nu se pot implica din diferite motive.Fiecare are motivele lui...
Tot la unele instante nu le pasa de copii ci de ceea ce zic mamele.De ceea ce zic nu de probe...:stunned:

avocat Claudiu Lascoschi
buna, as dori daca se poate sa aflu pe ce motiv au catigat cei doi frati custodia ficelor , sau daca stie cineva cazuri de reincredintare minor catre TATA, as vrea sa stiu ce motive sau invocat in instanta? poate cineva?
In general tatal castiga incredintarea minorului daca mama este plecata din tara si nu se prezinta la proces si nici nu se apara ( am castigat cu tatal).
Imoaralitatea mamei care este greu de dovedit daca nu este consumatoare de bauturi alcolice ( am castigat cu tatal dovedind), consumatoare de droguri (am castigat cu tatal), abuzuri si neglijenta minor.
De geaba stiti motivele daca nu sunt adevarate si mama se apara.
E bine sa consultati un avocat inainte de proces iar redactarea actiunii sa fie facuta de avocat.In asemenea procese daca incepeti prost, terminati si mai prost.

Cu cei doi tati am indolieli serioase ca au castigat asa cum zice Lili, cum ca, mamele in tara vin la proces, tatii lipsa din tara si evident lipsa de la proces.:stunned:

Rezerva mea se bazeaza pe faptul ca in anii 96 tatii sau mamele nu puteau iesi cu copii din tara iar instantele nu ii puteau incredinta nici macar mamei in acea perioada daca nu se afla in tara.
Erau procese dintre cele scumpe la sfarsitul anilor 90.Cei de afara aveau bani iar cei de aici nu prea.Dar nu banii contau la incredintare.

avocat Claudiu Lascoschi
Domnule David, depinde de la caz la caz, motive sunt nelimitate ca exemple... Nu inteleg la ce anume va ajuta sa stiti, cu titlu de exemplu, unele dintre ele...
Oricum, nu numai motivul conteaza, ci si felul in care e prezentat, probele aduse in sustinerea lui, atitudinea parintilor etc.

Asa incat, daca aveti un dosar, mai bu'ine va intrebati avocatul ce sanse aveti, altfel puteti fi indus in eroare de cazuri similare... dar nu identice.
Ce spunea colegul mai sus, cu imoralitatea mamei care bea... :slap: Nu e imorala o mama daca bea, ci e betiva. Similar la consum de droguri...
Mai bine nu mai comentez, nu are rost...
Avlil, pana in acest an (de curand ) nu am observat probleme grave cu tatii la instante.
Am castigat 100% cu tatii mai mult de 20 de procese ( pe incredintare minor, adica toate procesele avute), pana anul acesta cand ceea ce se intampla este de-a dreptul discriminatoriu.Am lipsit putin din astfel de procese si situatia este incontrolabila.Nimic nu conteaza.Nici nu mai are sens sa te judeci, par sa spuna unele instante (prime instante).In recurs cred ca va fi alta mancare de peste.

De aceea, poate ca ai dreptate Avlil. Chiar si in cazul in care mama face o tentativa de omor asupra copilului ar putea avea sanse sa ii fie incredintat copilulul.Doar e al ei, nu ?Ce mai conteaza ce zice tatal, ce probe aduce... si ca el, in calitate de tata ar dori totusi sa-i traiasca copilul.Eu voi ramane ,,for ever" la parerea ca tatal va avea dreptate daca vrea binele minorului indiferent ce vor considera instantele si ce viziune au ele despre bine si rau.Poate ca notiunea este prea relativa, cine stie.

Ceea ce ma tem eu ca se va intampla va fi faptul ca daca ,,tatal mit" nu va castiga s-ar putea sa ajung la concluzia ca si un ,,tata rau" poate sa fie bun daca notiune de bine si rau este atat de relativa.
Adica, in mod paradoxal vor ajunge sa castige tatii rai, fara scrupule in detrimentul mamelor de treaba, nevinovate.Si uite asa ajungem sa definim cum ar putea fi justitia in Romania.
Exista oameni care au acesta parerea formata deja.Eu inca nu mi-am format-o.Si sper sa nu ajung sa castig cu tatii rai pt a compensa ca nu pot castiga cu tatii buni.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)