caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Fara suparare! A observat cineva atitudinea barbatilor (tati) in fata instantei, atunci cand afirma ca vor sa creasca ei copilul? Cei mai multi au o atitudine de genul "fie ce-o fi” – chiar daca nu e asa... Sa manifeste dorinta, nu doar sa o rosteasca! Cand vorbesc cu reprezentantii autoritatii tutelare sa isi manifeste dragostea pt copil, nu sa o declare verbal! Sa arate ca stie ce ii place copilului – cand nu sunt "in litigiu” bebelusi, evident (sa nu-i mai taca gura vorbind despre copilul sau drag). Da, copilul se incredinteaza, de regula mamei, nu neaparat pt ca e femeie, ci pt ca e mama. Ganditi-va putin, dv, barbatii, cam pe langa cine stateati mai mult cand erati de varsta minorului pe care acum doriti sa il luati de langa mama? Da, corect, barbatii au aceleasi drepturi cu femeile (pot lua si concediu pt cresterea copilului), cu obligatiile e mai greu: cand rogi un barbat sa spele vasele sau hainele copilului saptamana aceasta... e cam greu sa ii convingi, pe cei mai multi dintre ei, ca aceasta e o obligatie. Apoi, meciurile de fotbal – care pt unii par a fi telul vietii lor... (Aici exagerez, evident, dar cati ar fugi sa faca lectiile cu un copil daca e un meci de campionat si el e pasionat?). Femeile au mai mult "noroc” sa li se incredinteze copiii deoarece sunt mai capabile, in general, sa isi exteriorizeze sentimentele...
Nu afirm sa nu cereti copilul! Un barbat il poate creste suficient de bine, dar ar trebui sa inteleaga unele lucruri, mai ales daca se bate cu pumnul in piept ce mult isi iubeste copilul – si nu contest aceasta dragoste! Dar, daca tot sunt convinsi barbatii ca mentalitatea judecatorilor e cauza acestei incredintari catre mama si ei nu au sanse prea mari, intreb: de ce nu lupta pt a pastra relatii apropiate cu minorul si – cine stie? – crescand, copilul ar putea sa-si manifeste dorinta de a pleca impreuna cu tatal... Am vazut cativa copii incredintati mamei, cand aveau o varsta frageda, si care de la varsta adolescentei au crescut langa tati. Nimic nu e batut in cuie, si e pacat de copil.
Dar, inainte de toate, de ce nu lupta sa mentina familia unita, sa nu se ajunga la divort?
Unii, am observat, acuza mama ca vrea copilul mai mult pt banii ce ii va obtine de la tatal acestuia... Femeile nu ar putea acuza barbatii ca doresc sa li se incredinteze copilul pt a nu plati niste bani pe care ei sunt convinsi ca ii va cheltui fosta sotie in folosul ei?
Domnule Octavian,
Lasati sumele avansate direct asa, pe un forum... ca ele nu reprezinta realitatea si nici macar dovada de profesionalism.
Claudiu, nici nu stii volumul de munca pe care l-ai avea, de unde estimezi asa, fara date?
Domnule Octavian, dv. vreti sa faceti un lucru care, bun sau rau nici nu stiti cu ce se mananca.
Saitul dv., la peste jumatate de an de la discutia noastra precedenta, nu are o descriere la proiectul de lege pentru care atunci strangeati semnaturi...
Ok, nu aveti bani, dar ati intrebat INS cate dosare sunt anual in care tatii primesc custodia?
Aveti undeva (eu nu am gasit) trimiteri catre psihologi specializati pe dreptul familiei? Eventual judiciari? Sau catre avocati specializati in acelasi domeniu?
Ok, nu aveti bani sa platiti ca asociatie un avocat, dar macar sa faceti un manual, niste instructiuni, niste linii mari de orientare psihologica si juridica...
Sau macar sa aveti psihologi si avocati pe care, unii membri ai asociatiei dv. isi permit sa-i plateasca...
NU am vazut nicaieri modalitati de aplanare a confllictului, am vazut insa ca ii tot trimiteti pe tati sa faca plangeri penale...
Nu mai incurajati amplificarea razboilui intre parinti, vi se pare o solutie buna? Ma intreb de ce...
Sunt avocat, traiesc din procese, dar nu as trimite pe nimeni sa faca plangeri si cereri in plus asa, aiurea, de dragul de a le face...
Apelati la INS, apelati la psihologi, apelati la specialisti, faceti studii, ca parca aveati unul in curs, ce s-a intamplat cu el?
Custodia comuna nu are cum sa intre in 1-2 ani in legislatia noastra, ca abia se schimba guvernul, asta e o afirmatie fara baza reala...
Apoi, ea nu influienteaza asa cum ati spus numai Codul familiei si Procedura civila... sunt multe institutii de drept influientate de aceasta custodie, parintii vor fi mai frustrati caci libertatea lor de a-si schimba viata se va diminua... De copii, nu mai spun... :((
Ce afcem cu domiciliul minorului, cu dreptul la libera circulatie, cu prietenii si cartierul care ar trebui sa fie stabile ink viata copilului?
Ati facut studii cu privire la impactul acestui tip de "custodie" asupra copilului? :(Cu inteligenta emotionala, cum influienteaza ea decizia instantelor, ce argumente contrare ar fi, cum influienteaza modul dv. de a percepe lucrurile... Intrebari la infinit...
De pledat, un avocat poate pleda ca bunica luisa fie trecuta in randul zeilor, ideea e ce anume permite legislatia sa obtii, ca pledoarii de custodie comuna va fac... si va face orice avocat bun, obisnuit sa nu aiba preconceptii si sa vada lucrurile din punctul de vedere care l-ar ajuta pe clientul lui.
Dar... ce obtinem, asta e important... ca degeaba pledam sa curga cu noroc din cer!
intrebarea dumneavoastra exprima perfect starea de discriminare in care se afla tatii din Romania. si daca ar fi un singur tata in aceasta tara care sa vrea sa-si poarte de grija copilului sau de la egal la egal cu mama acestuia si nu ca parinte de mana a doua cum suntem tratati acum, acest om ar trebui sa aiba sansa de a nu fi judecat la gramada, numeric.
Pana in prezent avem in jur de 100 de membri pentru ca dorim sa discutam pe argumente, prin tati care pot transmite un mesaj care sa nu fie taxat ca fiind derizoriu. E importanta calitatea acestor tati nu cantitatea. Daca am fi avut mii de membri, la gramada, ati fi aratat cu degetul si ati fi spus: pai da, toti betivii intra in asociatia asta, nu e serioasa.
Atunci va intreb si eu, cate mame care nu-si vad de copiii lor exista? Foarte multe. Sa tragem concluzia ca mamele din Romania si-au pierdut in general instinctul matern?
Doamna lili5, nu-i tocmai frumos sa intrebam cate flori duc spre primavara... ca nu se face primavara doar cu una, insa una tot trebuie sa apara prima...
IMportant e cat de argumentate sunt pozitiile, cat de indreptatite... ca fiecare caz e important...
Cat priveste mesajul de mai sus, alta discriminare imi apare printre petale! Si nu inteleg cum luptam impotriva unor discriminari aplaudand altele?!?
Cum adica e importanta calitatea, cine o stabileste? Are cineva in asociatia aceea p+utere de zeu, spunand cine poate fi membru si cine nu? Exista prevederi statutare?
ADica daca eu oi fi un muncitor si altul un inginer, unul ar putea fi primit, altul nu?
Cine stabileste sau a stabilit regulile?
Daca pana si tatii intre ei se mai elimina pe criterii de calitate, cata recunoastere asteptati din afara parintilor de sex masculin doriti sa gasiti?
P.S. V-am intrebat si eu cate ceva, as aprecia daca mi-ati raspunde, multumesc.
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)