avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
lili5 a scris:

Domnule avocat, si mie imi plac banii, si tuturor .
Dar la dvs cuvantul asta apare prea des: bani.
Un parinte nu isi iubeste mai mult un copil doar pt ca are bani.
Credeti ca unul care nu are bani de avocat e dezinteresat?
Si totusi nu parintele potenti financiar trebuie sa dicteze solutiile ci interesele copilului.
Eu totusi cred ca un copil are nevoie de dragoste, siguranta, liniste , continuitate in familie sau in ceea ce a ramas din ea.
DA este normal si de dorit ca cei 2 parinti sa contribuie din toate punctele de vedere 1000% fiecare pt binele copilului, dar in majoritatea cazurilor nu e asa . Ca doar nu au ajuns la div de bine ce le era...


Stimata doamna,
ma vad nevoit sa intervin.Priviti cu atentie fotografia de alaturi.Considerati cumva ca acest copil poate sa se dezvolte pe deplin, normal, armonios, fara partea masculina a familiei pe care noi o numim tata?Daca invocati armonia si continuitatea in familie, necesara cresterii unui copil, aflati ca acest copil, ca si toti ceilalti, a venit pe lume dintr-o relatie intre doua persoane de sexe diferite, barbat si femeie, in nici un caz dintr-o relatie barbat - barbat si nici macar femeie - femeie.
Nu cred ca vre-o data se va intampla altfel ! Categoric nu !
Daca acest lucru l-ati clarificat, tin sa va precizez ca acelas lucru se intampla si cand este vorba de cresterea copilului.
Acesta se dezvolta normal, bine, corect, armanios, NUMAI cu aportul "speciei barbat" si a "speciei femeie".
De ce-i asa ? Nu stiu ! Intrebati-L pe Dumnezeu ! Asa a fost, asa este si asa va fi .Daca ambi participa la procreere atunci ambi trebuie sa participe si la crestere. Asa e normal, asa e firesc, asa functioneaza normal. Cand lipseste "una din specii", la crestere sau la procreere, copilul nu "functioneaza"corect.
Intelegeti? Da stiu, inseminare artificiala,Fertilizarea în vitro/Reproducerea Umană Asistată/crearea omului în afara corpului uman,s.a.m.d, dar la inceput nu a fost asa.Nu e o normalitate, e un Kitsch, un fals, un surogat de creatie.
Drepturile, cat si obligatiile, trebuie sa fie egal sustinute si exercitate.Sincer, eu nici macar nu asi pune in discutia instantelor acest lucru. Si mai mult, asi sanctiona drastic parintele care are pretentii mai mari decat egale cu celalalt parinte, in cresterea si educarea copilului.
Si daca nici acum nu ati inteles,........ma dau batut. Chiar nu a meritat timpul pierdut.#-o
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Pana cand nu se va pune capat discrininarilor discutiile de acest gen vor tot continua.
Trebuie sa existe un echilibru pentru ca altfel nu este bine pentru copil.
Poate ca toate mamele vor intelege candva acest lucru.
Insa, din pacate, mai trebuie sa treca ceva timp pana atunci.
Personal, am teerea ca justitia tinde sa fie injustitie in prezent si cei care poate ca nu merita poate ca obtin mai mult decat cei care merita cu adevarat.E o problema la care ar trebui sa se mediteze mai profund de cei cu putere de decizie in acest sens.Spun acest lucru intrucat puterea de decizie pe aceste aspecte apartine...tot unor persoane care sunt mame...

avocat Claudiu Lascoschi
Ridic la fileu o problema, abordata prin prisma pregatirii de baza pe care o am, de matematician. Imping la limita relatia tata-copil.

DATELE PROBLEMEI
1. Un tata isi creste prost copilul, il chinuie, intr-un cuvant e un tata execrabil, DAR nu divorteaza. Copilul va ramane in aceeasi stare fara ca nimeni sa intervina DOAR pentru simplul motiv ca parintii nu divorteaza.
2. Un tata isi iubeste copilul si ar face multe pentru ca el sa se dezvolte armonios DAR este divortat. Copilul va ramane in aceeasi stare de a nu beneficia de grija paterna DOAR pentru simplul motiv ca parintii au divortat si copilul e la mama.

CONCLUZIE: legea dezavantajeaza copilul

SOLUTIE: CORECTAM LEGEA

Remus Octavian Cimpean
asociatia TATA Cluj
custodie.comuna@gmail.com
Da, corect.Legea actuala cat si compunerea instantelor care judeca acest tip de cauze(85% femei), dezavantajeaza in general tatii si in mod special,copiii.
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Sa judecam: in prima varianta, mama este de vina pentru ca accepta situatia, argumentand ca isi lasa copilul fara tata, ce va face ea singura, etc. Cu toate ca acel copil va creste intr-un mediu fara dragoste, liniste, intelegere. In varianta a doua, mama isi indeparteaza cu buna stiinta copilul de tata, din razbunare, din neimplinire, din .... lipsa de educatie si in definitiv pune inaintea sufletului curat al copilului, razbunarile ei. Asta in cazul in care un tata, cauta cu indarjire sa pastreze legaturile cu copilul lui, si este indepartat sistematic. In concluzie, in dezavantaj este tatal! Cand vor intelege aceste mame, ca si tatal are rolul lui in educarea unui copil, ca nu au facut singure acel copil, ca si tatl este parinte ca si mama. Sunt mama divortata, dar militez pentru drepturile tatilor! Copilul meu, cu toate ca a crescut intr-o familie monoparentala, a avut o relatie foarte buna cu tatal ei. Si este un copil extraordinare, pentru ca nu a "vazut" discutiile dintre noi, divortand cand era mica, si relatia cu ambii parinti a fost permanenta.

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)