caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Tatilor care isi "revendica” mostenitorii le sunt incalcate unele drepturi in instanta? De ce, atunci, nu sunt sesizate instantele competente sa solutioneze incalcarea acelor drepturi si libertati fundamentale la care v-ati referit in 11 Nov ora 21:23? Cererile in apel, recurs sunt motivate de tati cu incalcarea unor drepturi si libertati fundamentale (ale omului)?
Cred ca, oricat ar fi de partinitor judecatorul, macar atata stie: sa nu incalce drepturi fundamentale prin decizia luata... Sau, mascheaza atat de bine aceste incalcari incat nu pot fi dovedite?
Cat despre banii pe care trebuie sa ii platim avocatilor... Acela care accepta sa ne asiste / reprezinte pt 700 lei, sa zicem, ar trebui sa lucreze ca si acela pt care platim 4000 euro – asa ar fi corect sa procedeze avocatul, sau sa nu ne accepte cazul!
Vad ca scopul asociatiei este (si) "sensibilizarea membrilor societatii cu privire la importanta egalitatii parentale.., combaterea discriminarii.
Insa... "poate fi membru al asociatiei orice persoana fizica ...care manifesta interes in realizarea scopului asociatiei SI are calitatea de tata".
Domnii mei, voi chiar vreti sa puneti temelia nediscriminarii "impuscandu-i" pe cei care sunt de alt sex decat voi?
Asociatia asta e chiar inregistrata? Inseamna ca procurorul dormea!
N-as vrea sa-mi luati intrebarile in nume de rau. Exista intrebari pe care e bine ca omul sa si le puna nu pentru a afla un raspuns, ci pentru a auzi intrebarea.
In mesajul de mai sus ati emis o parere derivata din deformatia profesionala a meseriei de avocat. Adica ati gasit o "chichitza avocateasca" de care sa va legati. Eu va invit sa priviti mai intai esenta actiunii TATA si apoi litera ei.
Stiti cum se spune, un jedecator trebuie sa judece in primul rand in spiritul legii si apoi in litera ei. Pentru ca oricat de explicit ar fi un text, el nu poate acoperi toate nuantele. Daca va deranjeaza ca TATA este o asociatie a tatilor, DAR NU NUMAI, scoatem acel "SI", si va ainvitam sa va alaturati demersurilor noastre.
Ideea pe care nu cred ca nu ati inteles-o, este ca o parte a tatilor aflati in situatia post-divort incearca sa se organizeze si sa prezinte public o problema care acestia considera ca exista si este reala legata de relatia cu copii lor postdivort.
daca un tata a obtinut custodia in urma divortului si mama se razgandeste ulterior,il poate da in judecata da obtina ea custodia?cunosc un prieten in aceasta situatie.acum mama parca l-ar vrea.precizez ca ea locuieste in grecia.daca tatal nu este de acord sa paraseasca copilul tara in vacanta,ea poate face ceva?multumesc
Mama poate cere reincredintarea minorului si nu ar fi exclus sa obtina castig de cauza.Depinde de motivele care au determinat prima hotarare a instantei.
Nu poate iesi din tara sa mearga in vizita fara acordul tatalui.
Trope-doi am invocat despre incalcari de drepturi si libertati fundamentale in prima instanta si nu a motivat in niciun fel prima instanta.E mult prea greu sa motiveze in contra unor sustineti precise si la obiect.De ce crezi ca am recomandat asociatilor tatilor sa angajeze avocati pe care sa ii plateasca bine.Este enorm de lucru si judecatile trebuie sa aiba turnuri total diferite fata de ceea ce este astazi in salile de judecata.
Multi avocati si poate si instante nu au idee nici astazi cu ce se mananca CEDO si jurisprudenta CEDO.In procesele de acest fel nu prea invoca nimeni asa ceva.
In aceste conditii drepturile si libertatile fundamentale pot fi incalcate cu nonsalanta.
Daca vrei ia exemplul cu incalcare drepturilor de catre politie (abuzuri,etc) si fa o analiza cate judecati exista pentru asa ceva.Acest lucru arata standardul din Romania la nivel general.
Culmea este ca in procese cu adevarat grele instantele nu tin cont de faptul ca este inculpat (sau presupus infractor, daca vrei) iar in cele de dreptul familiei tatii sunt prezumati raufacatori doar pt ca vor sa isi exercite niste drepturi. :(
De aceea ziceam ca e mult de lucru si pe de-o parte imi pare rau ca nu ma voi putea ocupa de aceasta problema din lipsa de clienti care sa plateasca pt intreg efortul ce trebuie depus.
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)