avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011

=D>=D>=D>

Evolutie pe naiba! Darwin era un visator. Eu inca am convingerea ca pentru fiecare fiinta care rationeaza trebuie sa te lupti cu noua urangutani.

AVLIL a scris:

Si poate ar trebui sa ne intoarcem la evolutia omului din maimuta sau chiar inainte!
eu.ro.lex a scris:

lili5 a scris:

Domnule avocat, si mie imi plac banii, si tuturor .
Dar la dvs cuvantul asta apare prea des: bani.
Un parinte nu isi iubeste mai mult un copil doar pt ca are bani.
Credeti ca unul care nu are bani de avocat e dezinteresat?
Si totusi nu parintele potenti financiar trebuie sa dicteze solutiile ci interesele copilului.
Eu totusi cred ca un copil are nevoie de dragoste, siguranta, liniste , continuitate in familie sau in ceea ce a ramas din ea.
DA este normal si de dorit ca cei 2 parinti sa contribuie din toate punctele de vedere 1000% fiecare pt binele copilului, dar in majoritatea cazurilor nu e asa . Ca doar nu au ajuns la div de bine ce le era...


Stimata doamna,
ma vad nevoit sa intervin.Priviti cu atentie fotografia de alaturi.Considerati cumva ca acest copil poate sa se dezvolte pe deplin, normal, armonios, fara partea masculina a familiei pe care noi o numim tata?Daca invocati armonia si continuitatea in familie, necesara cresterii unui copil, aflati ca acest copil, ca si toti ceilalti, a venit pe lume dintr-o relatie intre doua persoane de sexe diferite, barbat si femeie, in nici un caz dintr-o relatie barbat - barbat si nici macar femeie - femeie.
Nu cred ca vre-o data se va intampla altfel ! Categoric nu !
Daca acest lucru l-ati clarificat, tin sa va precizez ca acelas lucru se intampla si cand este vorba de cresterea copilului.
Acesta se dezvolta normal, bine, corect, armanios, NUMAI cu aportul "speciei barbat" si a "speciei femeie".
De ce-i asa ? Nu stiu ! Intrebati-L pe Dumnezeu ! Asa a fost, asa este si asa va fi .Daca ambi participa la procreere atunci ambi trebuie sa participe si la crestere. Asa e normal, asa e firesc, asa functioneaza normal. Cand lipseste "una din specii", la crestere sau la procreere, copilul nu "functioneaza"corect.
Intelegeti? Da stiu, inseminare artificiala,Fertilizarea în vitro/Reproducerea Umană Asistată/crearea omului în afara corpului uman,s.a.m.d, dar la inceput nu a fost asa.Nu e o normalitate, e un Kitsch, un fals, un surogat de creatie.
Drepturile, cat si obligatiile, trebuie sa fie egal sustinute si exercitate.Sincer, eu nici macar nu asi pune in discutia instantelor acest lucru. Si mai mult, asi sanctiona drastic parintele care are pretentii mai mari decat egale cu celalalt parinte, in cresterea si educarea copilului.
Si daca nici acum nu ati inteles,........ma dau batut. Chiar nu a meritat timpul pierdut.#-o



nu stiu ce ati "citat" din ce am scris eu acolo... chiar nu inteleg.

De ce sunteti atat de ofensat?

Doamna lili5 nu il mai contraziceti pe domnul av.Claudiu Lascoschi cu gemeni dvs,chiar stie ce spune.A ajuns un cosmar sa fii avocatul unui tata la o incredintare,pleci din start cu sanse de 10% si solutia o poti da inaintea judecatorului ,atit de clar este.Ce spune-ti dvs sunt povesti nemuritoare.Trece-ti o ora pe zi prin tribunal si o sa va convinge-ti .Nu mai vorbiti de statistici, sunt covirsitoare dupa cum vedeti si din acest topic,ce se intimpla este strigator la cer.


Domnule ..............
va rog sa nu imi spuneti ce sa fac : nu sunteti sotul meu .
pe acest topic vad o mare bulibasheala.
se disuta CUSTODIA COMUNA si se ajunge la alte bãlãrii.
Nu a spus nimeni ca tatii tre sa dispara, vad ca fiecare judeca prin prisma problemelor sale personale.


Revin si SUBLINIEZ DE DATA ASTA : NU AM NIMIC CU TATII. SUNT IMPOTRIVA CUSTODIEI COMUNE.
Cel mai bun sa castige cu alte cuvinte.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
lili5, utilizator


Revin si SUBLINIEZ DE DATA ASTA : NU AM NIMIC CU TATII. SUNT IMPOTRIVA CUSTODIEI COMUNE.
Cel mai bun sa castige cu alte cuvinte.



Cel mai bun sa castige? Cel mai bun in materie de ce? Care e cel mai bun parinte? Oare nu copilul simte acest lucru? Si daca un parinte e "mai bun" iar celalalt "mai prost" oare nu au loc amandoi in sufletul copilului? cine sa fie arbitrul acestui meci? copilul?

Cred ca v-ati grabit cand ati scris ultima propozitie si, chiar daca nu este viziunea dvs personala aceasta este atitudinea care se aplica si in sala de judecata. Se joaca un meci cu castigator cunoscut: in logica de mai sus, e aproape sigur ca mama e cea castigatoare.

Eu pledez pentru a renunta la aceasta abordare si a repune pe tapet cu Drepturi si Responsabilitati egale parintii copilului, indiferent ce se intampla cu traseul lor pasager prin viata.

Remus Octavian Campean
asociatia TATA Cluj
Oserv ca nu cunoasteti realitatea actuala.
Egalitate in fata instantelor exista doar ca sa echilibreze procesul in favoarea mamei.
Daca ai ca tata un numar mai mare de probe decat mama instanta iti admite aceleasi probe ca si ei.Nu ma refer la numarul de martori ci la probe diferite.
CUSTODIA COMUNA poate fi aplicata de cate ori copilul isi iubeste ambii parinti.Nu presupune neaparat o egalitate perfecta in timp, aceasta putand fi realizata si in Romania printr-un program de vizitare mai mare pentru tati.

Cat priveste Lili5 pararea dvs ca cel mai bun sa castige instantele considera mai bune mamele din capul locului si daca dovedesti clar anumite lucruri cu restrangeri de probatorii de -a dreptul grosolane ( discriminatorii), nu de neaparat de teama instantei ca va pierde prea mult timp cu procesul ci pur si simplu sa nu iti poti dovedi sustinerile.
Nu te lasa sa dovedesti, te impiedica sa te judeci si sa iti dovedesti sustinerile in instanta.
De aceea, dovada o constituie insasi respingerea unui probatoriu pe motiv sa existe egalitate de probe intre parti.
Repet nu ma refer la numarul de martori ( si acolo limiteaza) ci la probe diferite ca gen.
Sau, un alt exemplu, intr-un divort s-au respins un numar de cca 30 de intrebari la care dupa ce mama raspundea erau respinse si nu se consemna ceea ce a raspuns (dupa ce raspundea).X-(
Dreptul la un proces echiotabil nu presupune restrangerea probelor la numarul de probe pe care le are cealalta parte doar de dragul de a exista un echilibru probatoriu in favoarea... mamei.
Avocatii trebuie sa inteleaga ca restrangerea dreptului la probe constituie o incalcare a dreptului la un proces echitabil.
Sunt lucruri pe care le-am descoperit de curand si care in urma cu cativa ani nu existau.
Procesele se judecau in mod echitabil.
Se incearca o descurajare a tatilor de a cere in justitie incredintarea minorilor si acest lucru, cel putin in opinia mea, nu poate duce la concluzia ca nu exista discriminare.
In justitia penala situatia era esemanatoare pana in urma cu cativa ani.Jurisprudenta CEDO a temperat discriminarea intr-un mod incredibil.In trecut orice persoana era trimisa in judecata era practic condamnata din start.
Avocatii le recomandau sa recunoasca si sa regrete fapta chiar daca poate nu ar fi comis-o intrucat era mai grav daca nu recunosteau o fapta ...pe care nu au savarsit-o.

Jurisprudenta CEDO este ignorata in procesele de dreptul familiei.Eu cred ca acest lucru se datoreaza si faptului ca avocatii nu fac aparari bazate pe CEDO.
Imi aduc aminte de momente in care invocam incalcari de drepturi fundamentale bazate direct pe CEDO si Constitutie si instantele ma intrebau ce treaba are CEDO cu Romania...:(

Parca ne-am intors in timp doar ca de aceasta data in procesele de dreptul familiei se intampla acest lucru.
De aceea recomandam ca asociatiile TATILOR sa incerce sa lupte institutionalizat prin avocati care sa nu fie deloc afectati din punct de vedere al descurajarii si sa se judece la un mod dur, fara menajamente si fara privilegii fata de nimeni.
Acest lucru insa presupune o stricare a relatiei cu instantele si avocatii nu sunt dispusi sa riste aceasta deteriorare a relatiilor de simpatie si cordialitate.De aceea avocatii trebuie sa fie bine platiti, sa fie stimulati.
Ideea este ca daca avocatii se tem de deteriorarea relatiilor de simpatie reciproca cu instantele, nu vor putea razbate in aceasta problema spinoasa unde ceea ce se intampla depaseste orice limita de normalitate.
Cateodata realizarea dreptatii presupune sacrificii si din pacate un lucru simplu si prevazut de lege, EGALITATEA IN FATA LEGII, trebuie sa fie adus la indeplinire cu mari eforturi.Egalitatea in fata legii exista doar pe hartie, in cartile avocatilor pe care am impresia ca s-a cam pus praful...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)