avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
De acord...
Oamenii astia insa vorbesc aici de o custodie comuna, asta ma intereseaza cum o vedeti.
Si eurolex, tu cum vezi custodia asta comuna? Practic vorbind...
Caci mi se pare nu ca proasta, dar o adevarata bataie de joc pentru copil...

Si am un argument evident: nimeni nu indrazneste sa o propuna macar, probabil fiind constient de cat de groaznic suna ca fiecare om sa aiba un camin, in afara de copilul fara parinti casatoriti, el e ca tiganul cu cortul, fie ca e de etnie roma, fie ca nu...
INtr-o societate in care stabilitatea inseamna siguranta, el va fi altfel decat pamenii... Sa ne miram de urmarile pe care le va avea asta asupra lui?
Mai bine s-ar interzice divortul la familiile cu copii si gata.Daca tot te-ai casatorit si ai facut un copil sau mai multi,apoi stai cuminte in banca ta si vezi-ti de familie si mai lasa brambureala(alcool,relatii,etc).Care-i diferenta intre faptul ca stai impreuna cu sotul (sotia) in relatii de cacao si faptul ca te desparti si fiecare partener are pe altcineva iar copilul merge cand colo,cand colo?Tot minge de ping pong e saracul.Oricum dai nu iese bine.Daca ramai impreuna si fiecare are viata lui,dar cresc copilul impreuna,tot aiurea e ca si in cazul custodiei comune care se vrea.Daca mama ramasa cu copilul in grija are alt partener,copilul sta cu noua familie formata,jumatate de timp,apoi cealalta jumatate de timp cu noua familie creata a tatalui,ce naiba mai intelege el?Ca asa se poarta,asa e normal?Ca si el la randul lui se va putea casatori,va putea face copii,poate sa se desparta cand nu-i mai convine ce a ales,iar copii lui la randul lor vor putea migra non stop intre alte doua familii create?Si tot asa?Pai in ritmul asta unde se va ajunge?Ce educatie vor avea acesti copii?S-a dus naibii "celula de baza a societatii",familia.Acum sunt la familia lui mama,saptamana viitoare la familia lui tata.Eu tot nu pricep,ce se urmareste de fapt?Vreti 50-50?Pai nu se poate.Familia sau e sau nu e.Copii ca sa creasca ,au nevoie de stabilitate,si emotionala mai ales(dragoste)si financiara(ceea ce esti obligat sa-i asiguri:hrana,imbracaminte,,etc),au nevoie de mama si de tata care sa se inteleaga,nu de niste parinti divizati,unde unul zice nu e bine cum te-a invatat maica-ta iar celalalt zice ca nu e bine cum te-a invatat taica-tu.Sau nu asculta ce-ti zice maica-ta,sau nu asculta ce-ti zice taica-tu.Pentru ca daca s-ar fi inteles nu s-ar fi ajuns aici.In fond noi suntem de vina,parintii care nu stim sa ne alegem partenerul de viata,dam nastere la copii,apoi pa.Ar fi trebuit sa cascam mai bine ochii la alegerea partenerului de viata si mai ales la alegerea tatalui(mamei)copilor nostri.Ca altfel uite ce iasa,fiecare crede ca el ar face mai bine,ca el ar educa mai bine copilul,ca el e mai si mai decat celalalt.
remusoctavian a scris:

Ridic la fileu o problema, abordata prin prisma pregatirii de baza pe care o am, de matematician. Imping la limita relatia tata-copil.

DATELE PROBLEMEI
1. Un tata isi creste prost copilul, il chinuie, intr-un cuvant e un tata execrabil, DAR nu divorteaza. Copilul va ramane in aceeasi stare fara ca nimeni sa intervina DOAR pentru simplul motiv ca parintii nu divorteaza.
2. Un tata isi iubeste copilul si ar face multe pentru ca el sa se dezvolte armonios DAR este divortat. Copilul va ramane in aceeasi stare de a nu beneficia de grija paterna DOAR pentru simplul motiv ca parintii au divortat si copilul e la mama.

CONCLUZIE: legea dezavantajeaza copilul

SOLUTIE: CORECTAM LEGEA

Remus Octavian Cimpean
asociatia TATA Cluj
custodie.comuna@gmail.com

Domnule Remes Octavian. Haideti sa gindim putin logic,de fapt nu exista drepturile tatilor, nu cred ca cineva isi doreste sa fie urcat in slava pt ca are statutul de tata,cu toti luptam pt binele copiilor nostri,pt a putea participa la cresterea lor,pt a veghea asupra lor si a face tot posibilul sa fie bine .Cu toti ne dorim ce este mai bun pt copii nostri.Cu toti stim ca un copil lipsit de afectiunea unui parinte(oricare dintre ei) va fi marcat,chiar daca nu se vede ,acolo in sufletul lui sufera. De fapt cu toti ne dorim si luptam sa fie respectate "DREPTURILE COPILULUI" prevazute si in legea "fantoma" 272/2004 . Cu toti ne luptam si pacat ca domni judecatori nu vad asta, nu pt un beneficiu personal ci numai pt ca ne iubim copii si vrem sa fim alaturi de ei. Un tata care alearga un an de zile prin tribunale si nu vrea decit sa isi stringa copilul in brate este un tata caruia nu ai pasa de copil? ce legaturi personalle cu minorul poti tine in 4 ore pe luna,poate mai des vede musafiri in casa decit isi vede tatal .Deci tatal lui nu este decit un trecator in conditiile acestea ,nici macar un musafir in viata lui,poate fi nenea care repara frigiderul,masina de spalat ,probabil ca dureaza mai mult de 4 ore.In aceasta situatie unde sunt drepturile copilului? Acea lege 272 care "protejeaza" copilul,in romania nu are nici o valoare,sunt legi care protejeaza animalele mult mai stricte in afara si mai respectate decit aceasta.Dar la noi viata unui copil pt statul romin,pt instantele de judecata nu valoreaza nici cit a unui caine in tarile civilizate.

Doamna lili5 nu il mai contraziceti pe domnul av.Claudiu Lascoschi cu gemeni dvs,chiar stie ce spune.A ajuns un cosmar sa fii avocatul unui tata la o incredintare,pleci din start cu sanse de 10% si solutia o poti da inaintea judecatorului ,atit de clar este.Ce spune-ti dvs sunt povesti nemuritoare.Trece-ti o ora pe zi prin tribunal si o sa va convinge-ti .Nu mai vorbiti de statistici, sunt covirsitoare dupa cum vedeti si din acest topic,ce se intimpla este strigator la cer.
Eu zic ca instantele in intelepciunea si obiectivitatea lor ar trebui sa analizeze de la caz la caz situatia in asa fel incat sa ajunga la o situatie echitabila.
Din pacate, insa sunt instante care decid in mod arbitrar, nicidecum echitabil si obiectiv asa cum ar trebui in mod normal procedat.Poate ca exista o anumita razbunare importiva tatilor in hotarariile lor.Si o atare razbunare afecteaza si viata si dezvoltarea minorului.

Faceam vorbire despre expertiza si evaluarea psihologica a minorului in cazul in care ar avea dubii.Ar fi o proba care ar rezolva aceasta situatie a inechitatii.Atasamentul si dorinta copilului fata de parintii sai trebuie analizata in concret si nu intru-un mod neinteligibil, fara sa conteze probele, chiar mai mutl de atat, cu ignorarea probelor de la dosar as spune.
Procesele trebuie sa se judece pe probe.Nu eu spun asta ci LEGEA, ori instantele nu respecta LEGEA desi ele dispun in numele LEGII...:stunned:

Sper ca m-am facut bine inteles.Nu vorbele aruncate aiurea in instante de mama trebuie luate in seama de instante pt ca ele sunt mame trebuie luate in seama ci probele.Iar daca instanta are dubii poate sa dispuna probe suplimentare si nu sa le respinga asa aiurea pe cele cerute de tati.
Instantele au dreptul si obligatia sa afle adevarul si nu sa il ascunda in favoarea mamei.De aceea este situatia grava pt ca obstructioneaza aflarea adevarului prin limitarea probelor in mod injust.
Ori justitia NU ARE DREPTUL SA FIE INJUSTA.
Nu traim in epoca de piatra sau in evul mediu si stiinta actuala ne poate oferi solutii viabile.Nu trebuie decat sa vrem acest lucru.
Daca instantele nu vor acest lucru trebuie sa fie fortate sa il accepte pentru ca asa este just.
De aceea sustin eu ca este foarte greu de realizat ceva pentru ca va trebui sa se ajunga la un rezultat just indiferent de vointa unui judecator.Adica judecatorul trebuie sa fie fortat sa accepte adevarul iar daca nu vrea sau nu poate, sa nu mai judece astfel de cazuri pentru ca injustitia este in detrimentul a insasi justitiei.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
NU pot sa nu va dau dreptate, in mare parte. Ceea ce ati exprimat dvs. este criza familiei si casniciei in soc ietatea moderna. Cu riscul de a-mi ridiac mamicile in cap imi voi exprima ca aceasat debandada familiala este generata de faptul ca femeia a dobandit prin lupta asociatilor feministe un nou rol in societate, aproape egal cu barbatul. Acest lucru s-a fcaut in dauna familiei. Barbatul a ramas putin in urma , in expectatativa, si s-a trezit fara femeia pe care se putea baza acasa dar si fara copii, care merg automat la mama. Mamele de obicei se plang cat e de greu sa cresti singura un copil, dar uita ca s-au luptat decenii la rand pentru a prima in fata tatilor.

Una cu alta.... traim in era reglementarilor legale de tot felul. Poate ca o cale de renormalizare este de a statua prin lege egalitatea parintilor in fata legii, in orice situatie, casatorie sau divort. Exprim o parere personala acum, poate ca numarul divorturilor va scadea pentru ca mamele vor fi constiente ca nu vor mai putea santaja tatii prin copil si atunci printr-un compromis va ramane fanmilia "unita".

Remus Octavian Cimpean
asociatia TATA Cluj

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)