caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
pt domnul care vroia sa stie cum a castigat geamanul custodia fetii. l-am intalnit si l-am intrebat. (am uitat sa il intreb daca a avut avocat si cat l-a platit dar am sa intreb data viitoare)
Doamna, o femeie mai "limitata" se vede- auzise ca daca iti provoci partenerul sa-ti traga un toc de bataie apoi scoti certificat medico-legal si gata: te-ai scos!!! a fost pacalita de sotzuletz fooooarte usor: cunoscand ora la care ea revine "obosita" de la bingo , afumata de la "biblioteca" plina de "elan" demolator , a ascuns in dormitor pe domnul sectorist care a asteptat acolo cat a fost necesar.
Cand doamna a inceput sa sparga sa injure sa tranteasca (ca sa-l provoace pe gemenel) a iesit si sectoristul la interval.
Scurt si eficient.
si tatal a primit custodia fetitei de 3 ani|!!
Daca exista cineva care face zilnic,nu doar cand si-aduce aminte ca este si copilul prin casa,tot respectul,inseamna ca e un tata fericit si implinit,dar cati fac in mod constant macar jumatate?Adica intr-o relatie te ajuti pe mai multe fronturi,nu doar eu aduc bani in casa si gata, asta ma absolva de toate celelalte griji si obligatii...eu asta incercam sa zic,daca toti tatii si mamicile ar sti sa imparta sarcinile fara sa-si scoata ochii mereu,nu s-ar ajunge la atatea divorturi si incredintari ale copiilor,ca in fond ce vina au copii aia ca parintii lor sunt iresponsabili?Eu zic ca mai degraba ar trebui cautate solutii la cum sa nu se ajunga in situatiile astea.Nu-i mai lumea cum a fost.Si apoi teoria o cam stim toti,practica ne omoara.
[Doamna lili5,]
Ma bucur ca ne-am inteles pe acest aspect.
Totusi pentru instante acest lucru nu conteaza.Daca mama vine la proces o premiaza cu incredintarea minorului pentru deranjul ca s-a prezentat la proces si a pierdut timpul in sala.
Eu nu consider ca este un motiv suficient pentru a fi incredintat minorul din acest motiv.Alte motive chiar nu prea am vazut demne de a fi luate in seama.
Avlil, concluzia tatilor imi pare intemeiata.Este necesara custodia comuna pentru ca altfel au loc discriminari.Ti-am dat un exemplu concret.Motivul incredintarii minorului catre mama pt ca a pierdut timpul la proces, lucru care a impresionat in mod deosebit instanta.
Am tot avut promisiuni ca voi primi informatii despre custodia comuna din jurisprudenta altor state, stidii psihologice etc.
Voi incerca sa rezolv problema pe baze stiintifice.Am nevoie de tate concrete din alte state din UE si eu zic ca ma voi face inteles de instante.
Mama oricum va fi premiata dar nu se vor mai putea face inechitati grosolane, asa cum e acum.Va exista custodia comuna.
Poate ca vei considera inechitabil ca tatal si mama sa fie egali in drepturi dar sa lasam sa decida instanta.Am avut putin temerea, la un moment dat, ca instantele de dreptul familiei tind sa ia hotarari asa gandesti tu.Insa hotararile sunt discriminatorii.
Intentia asociatiei TATA este, printre altele, sa organizeze la Cluj la incepututl anului viitor (ianuarie-februarie) o conferinta-workshop pe tema "Tata si Copilul in Romania de azi". Organizatorii sunt, pana acum, asociatia TATA si asociatia VoxIuris, ONG ce reuneste tineri practicieni implicati in functionarea sistemului judiciar (avocati, judecatori, psihologi, asistenti sociali). Una din topicile conferintei va fi legata de studiile de drept comparat pe tema custodiei comune. Daca doriti sa participati, sau daca doriti macar sa trimiteti materiale care sa fie prezentate in cadrul conferintei pe tema custodiei comune va rugam sa ne contactati. Deasemeni, chiar daca nu sunteti interesat sa participati, ne-ar fi de ajutor orice material de drept comparat pe care ni l-ati putea pune la dispozitie pe tema custodiei comune.
Invitatie este adresata tutror celor interesati. Oricum, pana la sfarsitul anului pregatirile vor fi mai avansate si se va face si un anunt public.
Workshop-ul urmareste 2 tinte
1. O discutie deschisa cu argumente pe subiectul necesitatea reglementarii custodiei comune in Romania
2. Prezentarea si lansarea unei cercetari nationale (care este deja in pregatire) pe tema "Relatia tata-copil minor in situatia postdivort" care sa aduca argumente stiintifice in sprijinul ideii ca exista un dezechilibru social in ceea ce priveste relatiile mama-copil respectiv tata-copil in urma unui divort.
Sa stiti ca aceasta este concluzia la care am ajuns si eu.Trebuie o implicare activa din partea multor persoane, o adevarata informatizare a opiniei publice, nu numai a celor interesati, in scopul evitarii sau eliminarii oricaror discriminari in viitor pe aceste aspecte deosebit de sensibile si cu implicatii in viata copiilor si a tatilor.
Parerea mea este ca trebuie sa existe o relatie interdisciplinara intre avocati romani si avocatii straini, intre psihologi din diferite tari din UE.
Gravitatea situatiei este atat de mare incat daca nu se lucreaza intr-un mod institutionalizat nu se va reusi.
Eu in acest caz evocat de mine mai am sa ma judec pe divort ( m-am judecat pe ordonanta presedintiala)si sunt de parere ca se poate obtine incredintare pt tata dar in alte cazuri chiar nu prea sunt sanse.
Nici macar eu care sunt foarte obtimist nu pot sa nu fie neincrezator in instanta.Lucrurile se deruleaza in mod ciudat.
Pentru modificarea legislatiei romanesti este necesar sa se cunoasca legislatia straina din UE.
Aveti date suficiente pe baza carora specialistii din domeniu sa -si poata face pledoariile in fata organelor competente?
Aveti un proiect de lege intr-o forma elaborata deja ?
In procesul meu nu am avut deloc jurisprudenta straina dar in masura in care voi face rost de ea nu voi ezita sa o prezint instantei de judecata.Eu nu am timp sa astept modificarea legii si trebuie sa ma judec pe jurisprudenta straina.E posibil sa pledez in instanta si pentru custodia comuna cu tarie maxima daca am hotararile unor instante straine.Deocamdata desi am avut promisiuni nu am primit nimic.
Altfel, judecatorii romani vor considera ca nu este in interesul suprem al minorului sa existe o custodie comuna.Deja am o instanta care considera in acest fel si in recurs daca nu am jurisprudenta straina si nu va acorda incredintarea tatalui se poate spune ca este inca un proces pierdut de un tata in mod injust.
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)