Ok, in mod oficial ma declar plina de draci! :foottap: Nu-mi vine sa cred ce am citit aici... Mi se face rau, am recitit de vreo 3 ori, ma invinetisem la fata...
In primul rand, raspund unde e mai simplu si unde nu sunt atat de nervoasa.
Constat cu stupoare ca, unii adepti ai custodiei comune sunt adepti, dar nu pentru proprii copii! :O Ca cica ea e tare buna, dar nu pentru copilul meu!
eu.ro.lex a scris:
Considerati cumva ca acest copil poate sa se dezvolte pe deplin, normal, armonios, fara partea masculina a familiei pe care noi o numim tata?
Acesta se dezvolta normal, bine, corect, armanios, NUMAI cu aportul "speciei barbat" si a "speciei femeie".
Drepturile, cat si obligatiile, trebuie sa fie egal sustinute si exercitate. [...] asi sanctiona drastic parintele care are pretentii mai mari decat egale cu celalalt parinte, in cresterea si educarea copilului.
Dupa aceasta apologie a dcustodiei comune, revine si arata ca, de fapt ...
[...] nu sunt si nu as fi de acord sa-l "impart", sau sa-l "imparta" in felul acesta, nici chiar cu mine.Cred ca nu i-ar face bine copilului, cred ca nu s-ar dezvolta armonios, normal, corect si cred ca ar fi intotdeauna pe drumuri si i-ar "dauna grav sanatatii":) si dezvoltarii.
In final,cred ca un program de vizitare de bun simt si "negociat", stabilit de comun acord, este ideal si eficient pentru cresterea normala si corecta a copilului.
:O
Cu privire la sustinetrile d-lui Remus, au fost ca o bata de baseball in cap. Nu sunt de acord cu aceasta custodie comuna dar, in ciuda continuei dv. opinii ca as favoriza mamele, am sustinut cea mai obiectiva si echidistanta egalitate intre parinti.
V-am si contactat in privat caci, ma gandeam, am putea discuta pe aceasta idee, mai schimbam pareri... asta pentru ca v-am considerat un om inteligent, chiar daca aveti pareri contrare... In baza aceleiasi echidistante, oricare dintre noi ar putea avea dreptate, asa ca discutiile ar putea clarifica asta atat pentru cel care greseste, cat si pentru minunatul detinator al adevarului absolut!
Nu v-am raspuns la mailul dv. pentru ca nu am avut timp sa fac o discutie mai lunga si pentru ca voiam sa va raspund si cu privire la intrebarea nu tocmai desteapta a reporterei de Cluj... etc.
Dar mesajul dv. din pagina precedenta mi-a intunecat privirea... Cum dumnezeu gandeste cineva atat de discriminatoriu, luptand impotriva discriminarii?
Ma intreb: nu ne e rusine?
remusoctavian a scris:
NU pot sa nu va dau dreptate, in mare parte. Ceea ce ati exprimat dvs. este criza familiei si casniciei in soc ietatea moderna. Cu riscul de a-mi ridiac mamicile in cap imi voi exprima ca aceasat debandada familiala este generata de faptul ca femeia a dobandit prin lupta asociatilor feministe un nou rol in societate, aproape egal cu barbatul. Acest lucru s-a fcaut in dauna familiei. Barbatul a ramas putin in urma , in expectatativa, si s-a trezit fara femeia pe care se putea baza acasa dar si fara copii, care merg automat la mama. Mamele de obicei se plang cat e de greu sa cresti singura un copil, dar uita ca s-au luptat decenii la rand pentru a prima in fata tatilor.
Una cu alta.... traim in era reglementarilor legale de tot felul. Poate ca o cale de renormalizare este de a statua prin lege egalitatea parintilor in fata legii, in orice situatie, casatorie sau divort. Exprim o parere personala acum, poate ca numarul divorturilor va scadea pentru ca mamele vor fi constiente ca nu vor mai putea santaja tatii prin copil si atunci printr-un compromis va ramane fanmilia "unita".
Remus Octavian Cimpean
asociatia TATA Cluj
Cum adica, domnule care nu discriminati, femeia are un rol aproape egal cu barbatul? Cat e de aproape si cat e de egal? Hai sa lasam atunci legea asa, ca ea da barbatului drepturi aproape egale, aici le vreti egale-egale? Aproape egale nu va ajung?
Acest lucru e rau pentru familie spuneti... Adica asta suna cam asa: nesimtitele astea s-au gandit ele sa nu mai stea la cratita si scutece, sa nu se mai marite cu cine zice capul familiei, sa nu mai socializeze cu cine zice sotul... si uite ce ne-au facut, naspa! Nu mai am pe cine ma baza ca e mancare, ca e curat, ca e caldut acasa cand vin eu de unde vin... :fight: si in starea in care vin...
Acu' eu, barbatul casei, tre' sa ma gandesc la ce-o fi in frigider, sa iau hainele de la curatat, sa ma trezesc noaptea cand plange copilul, ca nevasta-mea s-a gandit sa fie aproape egala cu mine si sa poata cere divort! :stunned:
Ca daca ma uit la exprimarea dv., ma gandesc si la sarmanii americani cand tampitii aia de negri, tot din cauza unor asociatii care au luptat pentru drepturile omului, au ajuns si ei sa voteze si sa fie egali. Nu aproape, ci chiar egali. :P
Si uite-asa, si ei ca si dv., barbatii, nu s-au mai bazat ca acasa ii asteapta sclavii si sclavele... le discretia lor!
Si poate ar trebui sa ne intoarcem la evolutia omului din maimuta sau chiar inainte!
Domnule, noi vorbim de azi, ce se intampla azi, azi o fi buna au ba custodia comuna, nu ieri, acum 100 de ani sau in cuaternar!
Nu vorbim despre incapacitatea si/sau dezinteresul barbatilor care au condus lumea in a face legi care sa-i avantajeze! Nu discutam despre cat au fost de inteligenti barbatii (in majoritate) legiuitori de a vota legile actuale, daca au fost ei chiar inteligenti sau s-au discriminat pe ei insisi cu nerusinare... :weg:
Vorbim despre daca e bine sa ramana asa au ba! Azi, aici, acum!
Si sa stiti ca legea prevede azi deja aceasta egalitate a parintilor in drepturile si obligatiile lor cu privire la copii, folositi-o! Cine nu va lasa sa o cunoasteti macar, ca s anu veniti sa ne spuneti ca ar trebui sa fie asa! Ei bine, deja e asa! ;)
Apropo de familia aia care ramane unita, ce sa zic? E bine ca ati pus unita intre ghilimele, ca asa e, ar fi un razboi zilnic in care s-ar exprima frustrarile fiecarui parinte care simte ca nu are libertatea de a divorta... Minunat mediu pentru un copil! Bravos, natiune! Eu propun sa legam toti parintii cu lanturi de calorifer! :(
Nu doriti discriminare? Nici eu...
Ai dreptate cu discriminarea, perfect de acord. =D> E o mare nenorocire, am sa militez si eu pentru eliminarea ei.
Ca, sincer, nici mie nu-mi convine sa lipeasca numai mamele toate sentimentele ranite ale copilului lor in orice cuplu normal... vreau si tatii sa aiba o latura afectiva dezvoltata asa incat sa vorbeasca si ei cu micutul de la suflet la suflet... Vreau mai multi barbati in salile de sedinte la scoala!
Vreau mai multi barbati in magazine dupa rechizite...
Vreau si eu sa aud barbati care, dupa 8 ore de munca, aspira si calca (in afara de al meu), pun mancarea pe foc...
Vreau si eu sa ma sune sotul si sa ma intrebe daca ma asteapta cu masa...
Vreau si eu sa nu gafai dupa 10 metri de carat un bax de apa si sa nu ma mai bucur ca vine sotul din spate, mai iesit din forma ca mine, si ma ia in brate cu tot cu bax cu jumatate din efortul pe care l-am folosit eu sa ridic peturile alea... :O
Vreau si eu sa fac pipi din picioare :duh: , ca m-am saturat de toaletele publice, un cosmar pentru orice femeie! Si daca, vreodata, se face vreun proces referitor la toalete, sa nu se mai plece de la ideea preconceputa ca fac pipi stand jos!
Asa e, jos discriminarile! X-(
Vreau si eu sa-mi ridic sotul in brate, sa fiu frumoasa cu burta, sa poarte si el sutien...
Si mai ales, vreau si eu ca sotul meu sa aiba partea emotionala mai dezvoltata ca a mea, sa nu mai apara studii cretine despre inteligenta emotionala atat de dezvoltata la femei si inhibata la barbati...
Vreau barbati care sa nu mai fie asa de autoritari in fata copiilor lor, vreau sa nu mai reduca totul la bani, vreau barbati mai analitici si nu atat de sintetici, vreau barbati cu salariile mai mici, asa, ca ale noastre!... :P
Nu mai vreau sa plang, nu mai vreau rimel, nu mai vreau hormoni, nu mai vreau sa fiu femeie! Vreau sa nasca si el, sa reziste la durere, sa fie sensibil... tu, nebuno, tu! Vreau sa fiu asexuata! Sau asexuat, ma rog... ;)
Sa confunzi egalitatea intre sexe si nediscriminarea cu... o perfecta identitate intre barbati si femei... mare chestie, nu credeam sa reuseasca asta cineva!... :confused:
Sa spui ca prunul si parul fac acelasi fel de fructe, mare minune!
Sa negi ca atat un copil, cat si o femeie au o dezvoltare mai ampla a afectului, sa spui ca un barbat si o femeie tot la fel sunt parinti... :stunned:
Exista diferente intre sexe si trebuie sa intelegem asta; nu vreau sa spun ca o femeie e mai buna sau mai rea sa creasca un copil, spun ca totul trebuie analizat de la caz la caz! Dar sa nu recunosti diferente intre mine si sotul meu... :sorry: macar din punct de vedere a masurii de la lenjerie... e o mare eroare!
Tatal si mama au, ambii, un rol determinat in educarea unui copil si cred ca orice micut are nevoie de ambii. Cui ii va fi incredintat va determina judele, dupa administrarea probatoriului.
Am avut proces de incredintare care a durat peste 1 an in fond, am adimistrat toate probele pe care le-am vrut.
Daca stii sa argumentezi necesitatea unei probe, judele o admite.
Exista acea egalitate de tratament de care vorbeai, dar cel mai des se admit aceleasi probe pentru ambele parti, tinand cont de cea care a cerut si argumentat cele mai multe... nu cele mai putine probe...
Barbatii si femeile sunt diferiti, au nevoi diferite si capacitati diferite! Si totusi sunt egali in fata legii!
Nu cred ca dv. cunoasteti insa ce inseamna macar egal, fara aproape si alte blamari! Cred ca propria experienta va intuneca judecata, ca uitati sa va vedeti copilul si interesul sau de propriul interes!
Imi pare rau daca v-am suparat, dar mesajul citat de mine e de-a dreptul lipsit de orice echitate si egalitate!