Domnule Remus Cimpean,
Eu zic ca am suficient simt al umorului, dar ma tem ca l-ati ratacit un pic pe-al dvs., cel putin atunci cand ati interpretat fraza mea scrisa pentru AVLIL
romascanu a scris:
Evolutie pe naiba! Darwin era un visator. Eu inca am convingerea ca pentru fiecare fiinta care rationeaza trebuie sa te lupti cu noua urangutani.
Cuvantul fiinta de aici era al naibi de general, abolid ideea impartirii pe genuri si sexe.
Iar daca va uitati cu mai multa atentie la ceea ce am scris eu pe acest forum (nu neaparat in acest topic) veti vedea ca am taxat mult mai dur femeile "semnandu-mi" mesajele cu formula "fost copil din parinti despartiti".
Si stiti ce mai au in comun (sau mai degraba n-au) "feministele" astea doua (eu si Liliana, alias AVLIL)? Nu avem copii, domnule Remus. Nu suntem mame.
Din pricina asta, cred ca putem fi bune sfatuitoare, cel putin pentru ca nu suntem tentate la fiecare pas sa ridicam degetul pedant asupra propriei noastre, false, exemplaritati..., daca nu cumva vreo prejudecata groteasca vede in custodie/incredintare vreo problema pe care nu o poate intelege pe deplin decat cel ce are calitatea de parinte.
Eu cred ca o intelegem si noi, macar din pricina profesiei noastre. Si chiar daca profesia ocupa mult loc din persoana,
omul avocat e mai mult decat o profesie!
Nici noi nu suntem vreo ... generatie spontanee. Am avut si noi, atat cat am avut, niste parinti, am trecut printr-o copilarie...
Ba, eu una, am fost si femeie divortata....prin acord si fara culpa vreunuia din noi, daca ar fi sa citim ce zice prin hartii, dar din vina mea, daca ar fi sa stabilim cinstit niste lucruri - pentru ca un copil din parinti despartiti n-are o idee prea limpede despre ce inseamna o familie si nici eu n-am facut exceptie. La 20 de ani n-am reusit sa ma comport cu primul meu barbat altminteri decat cu un pres de sters pe picioare... fiind de altfel previzibil, din capul locului, ca mai devreme sau mai tarziu urma sa ne adresam justitiei sa ne desparta pe fiecare de "necorespunzatorul" sau.
Si-n vremea cat am fost femeie divortata ori acum, maritata a doua oara, nu mi-au lipsit ....exercitiile preliminare facerii copiilor. Dar n-am mai vrut sa-i fac... Am ajuns la varsta la care inteleg multe...
Si mi-e ciuda uneori cand vad ca aproape toate cuplurile despartite si cu copii "in comun" nu sunt in stare sa vada ca din toata meschinaria si rautatea asta pe care o tot vantura intre ei (luptandu-se sa faca din copil un lucru de-mpartit) nu fac decat un venin de care nu va duce lipsa... sufletul copilului lor.
Asa ca, daca vi se pare ca in scrisul meu mai razbate cateodata un personaj sictirizant, nu neg ca mi l-am creat in trecut ca aparare si inca ma chinui sa scap de el... dar e bine de stiut de unde mi se trage...
Pana si scrisul acesta al meu de pe forum insemna ceva (intotdeauna in spatele unui sfatuitor veti gasi un om care nu si-a rezolvat inca propriile lui probleme). Am nevoie, probabil de iluzia ca odioasa "eu" e mai mult decat o porcarie de care cineva a crezut odata ca se poate detasa.
Copilul dvs. asteapta tandrete, duiosie... Astea nu sunt lucruri pentru care sa lupti (si cu atat mai putin in justitie) Pe astea poti cel mult sa le daruiesti ori sa le astepti...
In noua ani de avocatura am divortat si eu vreo cateva cupluri. Stiti ce au in comun? Nici unul n-are prin hotarare vreun program de vizita si nici unul n-are vreo problema in a pastra legaturi cu copilul lor... Sa fie din pricina ca nici macar profesional nu sunt in stare sa fac rabat la calitatea umana?