avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
sunshinelily a scris:

Felicitari! As dori sa existe cat mai multi astfel de tati. :(Din pacate multi copii, printre care si ai mei, nu au stiut ce inseamna un tata adevarat, nu a fost langa ei cand aveau nevoie de el si am toate motivele sa cred ca, dupa divort, ii va indeparta si pe ei asa cum a facut-o cu mine.


Din pacate din cauza celor ca si fostul tau sot suferim cu toti.In romania o tara in care nu se concepe (din cauza alcolistilor,a celor fara de dumnezeu) ca si un tata sufera se tiraste prin tribunal de dragul copilului,renunta la tot numai sa asi cistige dreptul de asi tine copilul in brate ,drept pe care dumnezeu ni la dat si nil iau asa numiti judecatori blestemati sa fie,pt ca nu ai adus o hirtie( dovada) din care sa reiasa cit de mult iti iubesti copilul.Exista acea hirtie?
Doamne in ce tara traim? Poate in cea pe care o meritam.
Problemele incep de la mentalitatea ca barbatul care este tata alcolic,etc.
Judecatorii hotaresc ceea ce gandesc bine sau rau.
Greselile au pornit de acolo de unde tatii care aveau efectiv sanse nu au inteles sa plateasca avocati care sa doreasca sa obtina hotarari favorabile pt minori si tati.
Zgarcenia tatilor romani a cauzat un fenomen care astazi a luat amploare.Daca dragostea este nepretuita nu trebuie sa te uiti la bani.Tatii au facut aceasta greseala care astazi se rasfrange asupra tuturor tatilor nevinovati.
Mentalitatea odata creata se poate schimba dar nu imediat.
Au ales avocatii asa cum isi cumparau bunurile de la supermarchet, la banii cei mai putini.
Procesele de acest fel, in momentul in care un tata vrea sa isi revendice drepturile in Romania nu sunt chiar simple si lupta este mare.Daca un avocat nu este platit nu se poate lupta si nici nu vrea.
Aceasta este greseala care s-a facut de tati de-a lungul timpului si astazi platesc toti tatii, indiferent ca sunt de buna-credinta sau de rea-credinta.
Mentalitatea si dezechilibrul existent astazi in justitie nu se datoreaza judecatorilor, ci tatilor, iar astazi, avocatii vor avea ceva probleme in rezolvarea acestor probleme. Insa, aceste probleme nu sunt de nerezolvat.
Trebuie o implicare comuna din partea tatilor si din partea avocatilor ( ca urmare a implicarii active si efective a tatilor).
Cat priveste tara in care traim s-ar putea sa gasiti raspunsul in ceea ce am scris eu.:(

avocat Claudiu Lascoschi
Imi cer scuze domnule avocat Claudiu,desi poate in parte aveti dreptate ,va rog nu generalizati,nu as dori sa intru in polemica cu dvs.Nu cred ca un tata care isi doreste tot ce este mai bun pt copilul lui se uita la bani,nu cred ca se poate numi zgircenie atunci cind platesti trei avocati de 4-5 ori mai mult decit onorariul fixat si "cotizezi" la fiecare infatisare ca sa nu fie prea deranjul avocatului. Daca "un avocat care nu este platit nu se poate lupta si nici NU VREA(stupoare e prima oara cind aud asta,credeam ca exista un cod deontologic care te "obliga" ,moral vorbind, sa VREI atita timp cit tia fost platit onorariul si ai acceptat cazul)" de ce mai accepta cazul?Sa nenorocesti un om doar pt ca nu tia cumparat un BMW ?Poate chiar si onorariul care la platit poate "insuficient" pt uni dintre dvs,au fost totusi bani munciti cu sudoare si cistigati cu multe batai in palme pentru care acel om simplu a renuntat la o bucata de paine ca sa vii poata plati.( e o situatie care se intilneste astazi cred mai mult ca in trecut)Dar domnule avocat uscaturi se intilnesc in orice domeniu.Problema nu cred ca este aceasta ci legea interpretabila,mentalitatea oamenilor si in primul rind implicarea autoritatilor.E dureros sa vezi cum se dau stiri zile intregi ca a murit un caine lovit de un sofer beat si sa nu spuna nimeni nimic de un copil care sufera. De acesti copii nimeni nu spune nimic,pe nimeni nu intereseaza,credeti-ma am batut la suficiente usi ca sa vad asta.
Ultima modificare: Duminică, 2 Noiembrie 2008
ContSters48964, utilizator
Ooops si io!
In primul rand, tata ramane... doar ca, poate, nu-si vede copilul prea des. In al doilea sir... Cat a luptat pt a mentine familia unita? Cat au luptat cei doi cu propriul Eu pt a tine familia unita si pt a-si creste copilul in armonie? Apoi, ce varsta aveau cei doi parinti cand s-au casatorit? Intelegeau ei la ce se „inhama” sau doar au batut din picior ca Zaheu: „Limonada vreau si eu”? Ca adulti (?!), se intelegeau unul pe celalalt; se... completau reciproc?
Nu e sanatos la cap si suflet acela care se casatoreste, aduce pe lume un copil si cand nu-i mai place cum clipeste celalalt tzushti la instanta, sa se libereze! Ce naiba? Bineinteles ca sunt situatii in care e dificil sa ramai intr-un cuplu, dar intai faci tot ce e omenesc posibil sa mentii familia! Consiliu de familie, convingere cu „frumosul” sau chiar cu amenintari... Da, toti ne temem, la un moment dat, ca ne „pierdem” libertatea, dar acceptam ideea si ne acomodam in noua situatie. Cand doi indivizi se intalnesc ocazional – chiar si zilnic – dar fiecare pleaca apoi la casa lui, e simplu! Dar urmeaza casatoria si convietuirea impreuna – cand ea nu e mereu machiata si parfumata, cand el nu e barbierit chiar la orice ora din zi... Maruntisurile acestea ale convietuirii impreuna se dovedesc, in final, pietre de temelie. Sunt chestiuni inerente si daca cei doi nu se cred capabili sa si le asume, sa renunte la a mai aduce pe lume copii! Dupa ce friptura s-a impartit e nepoliticos sa vrei sa mananci (si) din farfuria altuia!
In procesele de custodie minor cand doi se cearta copilul pierde!

P.S. Dl av Lascoschi s-a referit la faptul ca tatii nu au platit avocati – adica – nu au „angajat” un avocat! „La banii cei mai putini” inseamna av nu tocmai pregatiti in materie sau pregatiti, dar care, pt bani putini nu pot obtine rezultate spectaculoase deoarece trebuie facute cheltuieli cu redactari de cereri diverse, listari, documentari – care toate costa – pe langa timpul pe care l-ar consuma...; apoi, a scris ca un avocat care nu e platit nu poate lupta si nici nu vrea – tocmai am explicat de ce... Ceea ce se vede din exterior in ceea ce priveste munca avocatului nu e asa simplu cum pare, pt ca ia timp sa studiezi particularitatile cazului, sa cercetezi starea de fapt pt a sti ce vorbesti si ce sustii in fata instantei.
Se poate lupta si obtine custodia copilului si fara bani multi,cume cazul meu.Am intentat divort,am cerut sa-mi fie mie incredintata fata de 10 ani( retineti,tata sa ia fata ),am chemat autoritatea tutelara si in tribunal am obtinut ce mi-am dorit. Se intampla acum aproape 5 ani.Initial fosta sotie luase ea fata dar dupa 2 saptamani a renuntat spunand ca ii este greu sa o creasca.Fata isi dorea mult sa fie cu mine,a confirmat-o si in fata instantei cand a fost chemata ( in camera de consiliu) si pot spune ca sunt cel mai fericit tata.Ne intelegem extraordinar,avem incredere absoluta unul in celalalt si mergem mai departe.A fost f.greu psihic pentru amandoi la inceput dar acum e bine,e clasa a X-a, a terminat cu media 9,40 clasa a IX-a,locul 3 pe judet la olimpiada de engleza.Despre fosta sotie? Nu a sunat-o nici macar de ziua ei iar pensie alimentara nu a platit niciodata de la divort. Sfatul meu este sa lupti mai ales ca ai baiat si cred ca ai putea avea un usor avantaj in fata instantei fata de situatia in care am fost eu. Bafta !

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)