avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
Auziti, chiar vreti sa cred povesti nemuritoare ?:stunned:
Erau plecati dincolo ei si mamicile in sala pierd procesul.Dar ce a fost ,,4 la 4 ca la teatru":yes:
Nici in caz de ,,4 la 4 ca la teatru" nu castigau taticii chiar de erau gemeni.

Sa fim seriosi, Lili 5:).Se poate castiga daca instanta judeca.Ceea ce zic eu este tocmai faptul ca nu...judeca.
Exista avocati care nici nu vor sa auda mai departe despre ce e vorba daca tatal solicita incredintarea.Trebuie sa ai probe beton si sa fie administrate.Daca una din cele doua conditii nu este indeplinita poti sa :wave: incredintare catre tata.

Daca tatii sunt super enervati pt dreptul la vizite si e scandal cu privire la custodia comuna pt ca la incredintare nici macar nu intraznesc sa se gandeasca, vreti sa ne faceti sa credem ca tatii vor castiga daca mici macar nu se prezinta la proces si mamele sunt prezente si se lupta ?
Pe mine nu puteti sa ma convingeti despre lucruri care nu exista.:) oricat de convingatoare ati fi.

avocat Claudiu Lascoschi
Stimata doamna,

Acesti tatici pe care ii considerati ca facand parte din mituri exista in Romania. Sunt destul de multi, dar n-au avut pana acum puterea de a se lua la tranta cu sistemul care ii reduce la statutul de simpli platitori de pensie alimentara. Nu demult a luat fiinta o asociatie, TATA, Alianta Antidiscriminare a Tuturor Tatilor din Romania care lupta pentru schimbarea legislatiei romanesti in sensul introducerii custodiei comune in Romania. Noi nu vorbim de acei tati care nu se intereseaza de copii lor, acestia isi merita soarta si merita ca mamele sa primeasca spre ingrijire copiii lor. Credeti-ma ca sunteti victima unui cliseu "tata strica familia, mama e matca familiei". Lucrurile nu stau nici pe departe asa.
Noi militam pentru implicarea ambilor parinti in cresterea copiilor prin complementaritatea care exista intre tata si mama. Ori actualmente legea nu iti da alta alternativa decat sa lasi copilul ori fara tata (in 95% din cazuri) ori fara mama. Daca vrei sa iti cresti copilul ca tata nu ai alta solutie decat sa te apuci sa demostrezi lucruri groaznice despre mama si sa ii iei copilul. Ori interesul nu este sa lasi copilul ori fara mama, ori fara tata. Custodia comuna ar responsabiliza suplimentar parintii si nu ar mai lasa loc pentru abuzurile care se produc impotriva tatilor care doresc sa fie parinti responsabili in continuare.

Remus Octavian Cimpean
tatic din categoria "mit"
Asociatia TATA Cluj
au fost prezenti toti la judecata. In lipsa lor , a gemenilor, doamnele au avut cate un prieten. Asta am spus mai sus nu ca ei nu au fost.
Nu am motive sa mint si pot sa va dau persoanele cu numele ca nu e nici un secret nici deun fel. Nu prea vad rostul minciunii - nu am nimic de castigat!!
Or fi dovedit ca ele, mamele , sunt femei de moravuri din acelea sau ce au facut nu stiu. Cert e ca ambii au primit custodia copiilor(fete de cca 3-4 ani) si ambii au renuntat sa exercite dreptul castigat.
In schimb fratele meu a pierdut acelasi tip de proces, desi a prins pe fosta in flagrant cu "prietenul" in timpul casatoriei cand fratele meu s-a intors neanuntat "nesimtitul" tot de dincolo. Cu tot regretul fratele a pierdut pt ca fosta a probat ca are pb cu alcoolul. Judecatorul alegand-o pe ea ca fiind raul mai mic
Pe cand gemeneii odata reveniti din Israel s-au reincadrat in Regionala CFR Mecanici locomotiva -amandoi- persoane cu caracter , etc... Conduita ireprosabila... pe cand ele bingo (atunci era la moda)
deci se poate .
din 2 rele s`a ales cel mai putin rau, desi ulterior gemeneii au dovedit ca nu de copii aveau " nevoie " ci de "hartii". Deci inca odata , daca doriti pot sa va dau numele dratilor insa pe privat pt confirmare.

Data post: Luni, 3 Noiembrie 2008, 19:29
Subiect: RE: dreptul de a fi tata

domnule Remus , felicitari! daca ar fi mai multi tatici ca dvs ar fi mai bine in lumea in care traim.
Eu nu contet ca sunt tatici ca dvs, devotati, ce vroiam sa spun e ca nu am avut norocul sa intalnesc unul....

:offtopic: Va rog sa nu redactati mesaje consecutive, va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Poate va referiti la procese judecate pana in anul 2000 cu aproximatie bazate pe imoralitatea mamei.Si inainte de 89' mai se judeca asa cand erau securisti care ascultau telefoanele.
Daca judecatile s-au desfasurat in ultimii 3-4 ani nu va cred decat daca vad hotararile.Deci, tot povesti nemuritoare raman, dar sa stiti ca mie mi-au placut povestile dvs.:)

Ati vazut ce frumos v-a explicat ,,tatal mit" cum ii numiti dvs., despre interesul suprem al minorului ?

Este foarte greu de realizat ceea ce spune domnul Octavian in legatura cu domonstrarea lucrurilor groznice intrucat trebuie sa ai la baza adevarul si daca nu exista lucruri groaznice in realitate ce te faci ?

Important este atasamentul minorului fata de parinte, educatia pe care o poate oferi si ingrijirea corespunzatoare a minorului.
Daca tatal intruneste aceste exigente intr-un mod mai favorabil decat mama minorului nu ar trebui sa fie incredintat lui ?

avocat Claudiu Lascoschi

Bine , bine, si cine hotaraste cum e mai bine?
da, procesele la care ma refer sunt din 96-97. Nu sunt povesti nici nemuritoare nici muritoare.
v-am spus ca nu am cunostinte care sunt statisticile in aceasta privinta am spus doar ca am cunostinta despre 2 cazuri.
Totusi, eu inclin sa cred in justitia romana si sa nu o iau de corupta si antepronuntata.
Cred ca fiecare parinte are posibilitatea sa probeze ca el este mai bun si potrivit pt obtinerea custodiei , dar custodia comuna nu o consider viabila: daca nu s-a putut merge inainte in casatorie nu vad cum 2 persoane s-ar putea intelege ... dupa divort.
Ma bucur si multumesc lui Dumnezeu ca am custodia copilului MEU, pe care l-am purtat 9 luni... L-am simtit in pantec.. L-am spalat , alaptat, schinbat si uns cu crema la fundulet.
Regret ca tatal lui nu a avut maturitatea sa nu ne fi parasit. Inca nu vrea sa vada copilul, cred ca ii e groaza sa schimbe un pampers rahatit. Poate asteapta sa mai creasca??!!
Cu un astfel de om custodie comuna?????
imi cer scuze, nu toti barbatii sunt asa, dar cum se spune :camasa mi-e mai aproape de piele....

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)