avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
Ce sa spun in aceste cazuri cu adevarat de exceptie...ar trebui reglementata si aceasta situatie fara a afecta majoritatea, ca sa nu fie mereu competitie intre parinti de ai oferi tot cesi doreste pentru a-l castiga de partea sa, altfel copilul va deveni un rasfatat si de bani gata...
draga valy principiile tale sunt nu stiu cum sa le definesc orice parinte isi rasfata copilul si incearca sa aiba ce e mai bun dar pt asta nu este neaparat rasfatat tu nu intelegi o chestieDRAGOSTEA SI SITUATIA MATERIALA NU CONVIETUIESC IMPREUNA!POTI IUBI UN COPIL SI CAND ESTI SARAC SI SA DAI TOT CE POTI PT EL!FOARTE BINE DACA EXISTA O MICA COMPETITIE DAR DRAGOSTEA NU SE CUMPARA CU LUCRURI IMI PARE F RAU CA VIATA TI A OFERIT DEZAMAGIRE DAR FELUL TAU DE A GANDI E PUR SI SIMPLU ERONAT!
Sotul meu are o vorba... fericit copilul ce suge de la 2 tzatze (ţâţe). Asa e si copilul lui, de altfel. El plateste fara exceptie, fiindca vrea ca acesta sa nu duca lipsa de nimic.
Dar ce faci cand pensia ce o primeste o mama pentru un copil e de vreo 10-15 milioane si te suna copilul sa-i cumperi cine stie ce fiindca "mami n-are bani"?
Ce faci cand nevoile unui copil sunt perfect acoperite doar de partea ce o achita tatal, iar mama merge in instanta in fiecare an fiindca vrea mai multi bani si motiveaza cu “nevoile crescute ale copilului”? Partea mamei de obligatii unde e?
Ce faci cand mama cheltuie banii copilului nu in interesul acestuia, ci pe mofturile si slabiciunile ei? Sa nu te apuce toti dracii cand vezi ca pompezi la bani si copilul tau nu vede nici un sfanţ? Iar legea nici nu o obliga sa demonstreze modul in care administreaza banii!!
Ce faci cand copilul tau nu vrea nici macar sa vorbeasca cu tine la telefon fiindca maica-sa ii zice ca “tac-tu nu-mi da nici un ban”?
Eu cred ca ideea custodiei comune ar fi o solutie in care ambii parinti au aceleasi obligatii de indeplinit. Niciunul nu mai plateste pensie de intretinere celuilalt (eventual o suma pentru lumina, gaz, etc), toate necesitatile materiale ale copilului fiind acoperite in comun, ambii ar avea acelasi drept in a-si contacta / petrece timp cu copilul, cu o informare prealabila. In felul acesta, nu ar mai exista posibilitatea intoarcerii copilului impotriva celuilalt parinte cu tot felul de vorbe, o strategie folosita de extrem de multe mame.
Va garantez un lucru: daca un tata nu este interesat de bunastarea copilului sau, NU va intenta in instanta o asemenea actiune. Dar de ce sa-i privam pe aceia care chiar VOR sa faca ceva bun pentru copiii lor, care ar fi o influenta benefica in viata acestora, dar care sunt pusi la zid atat de legislatie, cat si de mame!!
a mai trecut o zi si cu fiecare zi ce trece ma simt mai puternic nu am realizat nimic fizic asa cum privesc lucrurile unii oameni spun eu superficiali dar am langa mine oameni ce ma inteleg in fiecare zi mai multi si asta e un sprijin moral care nu se poate compensa material!cine doreste sa mi fie aproape poate intra in acest club destul de trist dar sper unit [ link extern ] >
Domnilor, daca o alta parere nu va mai intereseaza si problema voastra este mai grava si mai urgenta decat a majoritatii, eu va urez successsss!

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)