avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de a fi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de a fi tata

caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
Cel mai recent răspuns: ciobo222 , utilizator 14:05, 14 Octombrie 2011
sau ti se raspunde citate din legi..... :-/ si esti liber sa-ti alegi apoi interpretarea :D
Va "auzim". Dar, ca femeie avocat , mi-am zis ca n-ar fi cazul sa fiu eu prima care se declara gata sa sustina "dreptul de a fi tata".
glumesc dar in esenta asta vreau Sexul unei persoane sa nu mai conteze in nici un fel de cauza
Deci daca un avocat e femeie, atunci nu are voie sa apere drepturile unui barbat?

Nu toti barbatii care divorteaza sunt monstri. Nu numai barbatii sunt de vina pentru distrugerea mariajelor! Mamele nu sunt automat cel mai bun parinte sa aiba grija de un copil.

Cat esti casatorit, totu-i ok. Fiecare parinte are "drepturi egale". In momentul in care intervine divortul, deja tata e baubau, care nu are voie sa se apropie de propriul copil mai mult de 2 ore in weekend, 2 weekenduri pe luna. DE CE??
Legea zice ca parintele caruia nu i s-a incredintat copilul pastreaza dreptul sa vegheze la educatia lui etc. Cati barbati nu sunt lasati de fostele neveste sa-si vada copiii decat daca dau bani mai multi la pensie?

De unde si pana unde o femeie devine Dumnezeu in ceea ce priveste relatia unui om cu propriul copil? De ce legea, sau judecatorii, interpreteaza automat, fara sa fie nevoie de dovezi, ca mama e un ingeras lipsit de aparare, iar tatal un monstru ce trebuie tinut la distanta.
Adica atata vreme cat e tata de familie si se presupune ca aduce toti banii in casa are toate drepturile, dar dup-aia afara cu el, nu-i trebuiasca lui atatea drepturi! Lasa-l sa plateasca, ca pentru aia e bun!
Nu vorbesc prostii, sa stiti. Sunt in situatia asta de anul trecut. Sotului meu i s-a transmis clar de catre fosta ca atata vreme cat nu-i plateste ce-i datoreaza pe lunile in care se judeca divortul, nu are voie sa vada si si sa vorbeasca cu copilul. Inutil de specificat ca pe durata divortului tot el a intretinut familia, iar cu pensia lunara e la zi din momentul in care s-a dat hotararea. E un om exceptional ce nu vrea decat binele copilului sau. Un copil care, terorizat de maica-sa, refuza sa-l vada, de teama ca va fi rupt in bataie de cea care i-a dat viata.

Ca sa nu mai spun de principiul numit interesul suprem al copilului. Interesul copilului e sa aiba ambii parinti aproape. daca unul e parinte denaturat, sa se demonstreze in instanta indiferent de sexul lui, nu sa se presupuna din start ca tatal e acela.
3.SE POATE VORBI DE O DEMISIE PATERNA ?
In cele mai multe cazuri, rolul tatalui se limiteaza la plata unei pensii alimentare si la dreptul de a vizita periodic copilul. Dupa divort, numerosi tati par a se retrage partial sau total din viata copilului, in timp ce relatia mama-copil rezista mai bine, chiar si atunci cand copilul este incredintat tatalui.

Rezultatele unei anchete conduse de Wallisch pot fi foarte utile pentru intelegerea raporturilor dintre tatii separati de copiii lor prin divort si acestia din urma. Exista patru tipuri de relatii parentale dupa divort:
a) Aproximativ un sfert dintre parintii divortati se incadreaza in categoria "asociatii furiosi": sunt fostii parteneri care pastreaza resentimente cu privire la mariajul desfacut, partajul bunurilor, custodia copilului, plata pensiei alimentare, dreptul de vizita. Intalnirile rare cu prilejul unor evenimente din viata copilului devin ocazii de stres.
b) "Inamicii infocati" sunt fostii parteneri ce nu accepta calitatile parentale ale celuilalt, iar problemele copilului sunt puse pe seama greselilor sau dezinteresului celuilalt.
c) Aproape 3/4 din parintii care raman in relatii bune dupa divort pot fi numiti "colegi care coopereaza", ei impartasind toate grijile si bucuriile legate de copil, participa impreuna la viata acestuia si incearca sa-i asigure bunastarea, fara a depasi insa limitele indatoririlor si drepturilor parentale.
d) "Prietenii la catarama" (1/4) pun interesul copilului mai presus de orice, au incredere unul in altul, se considera parinti grijulii iar modul in care isi exercita rolurile parentale este foarte apropiat de cel din perioada casatoriei. Atunci cand este cazul se ajuta reciproc.

Absolut surprinzator este sa constatam in ce masura se pot modifica sentimentele unui tata pentru copilul sau in cativa ani.
Cei mai multi barbati, in special sub patruzeci de ani se recasatoresc in primii trei ani dupa divort, evaluand noua partenera ca fiind mai sexy, mai putin critica si mai intelegatoare decat fosta sotie. Jumatate dintre barbatii care au in momentul divortului mai mult de patruzeci de ani sunt necasatoriti dupa zece ani; majoritatea traiesc un sentiment de insingurare. La zece ani de la divort, mai putin de jumatate dintre barbatii recasatoriti au un al doilea mariaj care rezista, ceilalti traind experienta unui nou divort.


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in viitor bloodcrawler bloodcrawler buna ziua.. am si eu o intrebare simpla.. sunt casatorit si nu totul este roz.. vreau sa stiu daca se poate semna vreun act in caz de divort sa primesc ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori john25 john25 Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari: 1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna eoret eoret Vreau sa stiu daca legislatia romana permite custodia comuna avand in vedere ca parintii sunt de acord (minorul are 3 ani si 5 luni). (vezi toată discuția)