caut un avocat si restul tatilor din romania care se simt nedreptatiti de legea romana pt infiintarea unei fundatii si chiar o propunere legislativa in acest sens e inuman ca tatal sa nu poata participa activ la educarea copilului sau mai ales atunci cand mama e intr o stare mai penibila ca sa i spun asa! de ce statul roman cere denigrarea mamei si doar atunci un tata poate castiga un drept ce de fapt e al sau??acela de a si creste propriul copil!in final ma adresez oricarui avocat care vrea sa ma reprezinte intr un proces lung chiar si cu statul roman pt acest drept!am un baietel de 3 ani care ma iubeste enorm si cred ca merita sa lupt pt el !
sunt intru totul de acord cu voi tatilor,cei care doresc sa fac parte din viata copiilor lor; va sustin in incercarea de a schimba ceva in legile noastre unele chiar foarte vechi.Nu ma pricep prea mult in asemenea chestii,dar un lucru este sigur;daca vreau sa obtin ceva ,trebuie sa arat k sunt mai capabila decat celalalt;SCOPUL SCUZA MIJLOACELE( iar asta este foarte urat).
dar parca exista custodie partiala si custodie totala sau nu stiu eu bine?#-o
Tocmai, ca NU exista. E totala si se acorda numai unuia dintre parinti. Codul familiei stipuleaza diferentele in drepturi intre cei doi parinti, in functie de acordarea sau nu a custodiei. Asta e marea problema. In Romania nu exista conceptul de custodie partiala, ci doar conceptul de pensie de intretinere. Daca custodia s-ar imparti, implicit nu s-ar mai plati pensie, fiindca ambii parinti si-ar acoperi partea de obligatii, fiindca ambii parinti au aceleasi obligatii in ceea ce privesc copiii, un concept de care multa lume nu este constienta.
codul familiei.
Art. 43. - Pãrintele divortat, cãruia i s-a încredintat copilul, exercitã cu privire la acesta drepturile pãrintesti.
Când copilul a fost încredintat unei alte persoane sau unei institutii de ocrotire, instanta judecãtoreascã va stabili care dintre pãrinti va exercita dreptul de a-i administra bunurile si de a-l reprezenta sau de a-i încuviinta actele.
Persoana sau institutia de ocrotire cãreia i s-a încredintat copilul va avea fatã de acesta numai drepturile si îndatoririle ce revin pãrintilor privitor la persoana copilului. Dispozitiile Art. 108 se aplicã prin asemãnare. Pãrintele divortat, cãruia nu i s-a încredintat copilul, pãstreazã dreptul de a avea legãturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, învãtãtura si pregãtirea lui profesionalã.
Nimic nu-l impiedica pe tata sa vegheze la cresterea copilului si daca i s-ar incredinta copilul nu s-ar bucura ca mama sa-l sacaie toata ziua. Desigur ca depinde de baricada dupa care te aflii.In instanta poate cere drept de vizita, dreptul la petrecerea vacantelor alaturi de copil etc.
Am indoieli puternice ca veti gasi un avocat care sa-si ofere serviciile aici pe forum:D
Da, la articolul asta ma refeream. Dar ce te faci atunci cand mama confisca telefonul mobil al copilului si interzice orice legatura intre acesta si tatal sau (care nu e in tara), conditionand orice legatura de mai multi bani la pensie. Cum dovedesti chestia asta?
Da, tatal are dreptul sa participe. Dar daca nu-l lasa mama sa vegheze si tine copilul departe (fiindca legea ii permite sa ia SINGURA orice decizie privitoare la copil), tatal ce mai vegheaza? Cum dovedesti chestia asta?
Iar scopul subiectului consta mai mult in a se aduna cat mai multi tati care se considera neindreptatiti.Puterea sta in numar. Nu degeaba zicea Hora Unirii "unde-i unu, nu-i putere...unde-s doi, puterea creste"!
am citit in esenta ce ati scris dar un lucru mi a sarit in ochi si deja a fost spus si de alt coleg! noi aici vrem drepturi egale nu din nou dezbateri de moralitate! odata casatoria incheiata in mod normal pt interesul copilului ar trebui sa continue amicitia dar de cele mai multe ori intervine o a treia sau o a patra persoana ,,concubini'' care vad o relatie normala ca ceva f grav! multi dintre ei sau ele nu recunosc aceasta legatura parentala si creaza probleme!de cele mai multe ori urmatorul sot al mamei
asa ca
opinia mea in anumite cazuri ca e mai bine ca domiciliul copilului sa fie la tata
Divort cu minori
john25
Buna ziua ,doresc si eu raspuns la 2 intrebari:
1.Astazi am primit citatia de divort din partea sotiei in care am vazut o gramada de neadevaruri,poate ... (vezi toată discuția)