avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

medicina muncii

Mi-i se cere de la serviciu sa ma duc la un cabinet pentru controlul medical la reluarea activitatii. Eu am refuzat spunandu-le ca sunt obligati conform HG 355/2007 ca angajatorul sa aduca un medic la institutie daca vor control medical; eu le-am adus adeverinta de la medicul de familie ca sunt apta de munca la revenirea la serviciu.
Ma intereseaza sanctiunile in cazul in care refuz in continuare sa ma duc eu la acest cabinet si daca pot sustine in continuare ca angajatorul este obligat sa aduca un medic de medicina muncii la sediul institutiei.
Precizez ca nici un coleg din biroul meu si care a fost in aceasta situatie de reluare a activitatii dupa 90 zile sau 6 luni, nu a fost trimis la acest cabinet; nici macar controalele periodice nu au fost facute pentru nici un angajat.
Cel mai recent răspuns: luizacsinte , utilizator 16:53, 11 Noiembrie 2009
Luati legatura cu o astfel de firma si incheiati un contract de prestare a serviilor de care aveti ne voie.
multumesc mult :)
luizacsinte a scris:

@ Gabi Mocanu:

Si adica ce ar trebui sa facem? Legal trebuie sa avem asa ceva, plus ca am auzit de firme care se ocupa cu toate aceste treburi... Ma sfatuiti ceva anune?

Multumesc

Exact cum spuneam si anterior....... cautati prestatori specializati si atestati pentru aceste servicii si incheiati contracte cu acestia.

Imi vine greu sa cred ca veti gasi un "all-in-one" si in consecinta o sa trebuiasca sa incheiati mai multe contracte.

Pentru anumite activitati nu este necesar sa apelati la firme sunt multe persoane cu statut de PFA care presteaza astfel de servicii.

Succes !
MULTUMESC :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa rezolv? stelianarotaru stelianarotaru Pentru unul din salariati medicul de med.muncii a eliberat fisa de aptitudine, dupa controlul medical periodic, cu valabilitate de 4 saptamani. In acest timp ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)