avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit programatori

Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal(dupa 1 ian 2008). S-a abrogat acel ordin(sau lege)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ucard , utilizator 15:44, 18 Decembrie 2011
sebyvoinea a scris:

Totusi ramane deschisa problema existentei unor programatori absolventi ai "nefericitei" sectii de Microelectronica care beneficiaza de scutire de impozit (incadrati inainte de 2008).
Ce se va intampla cu ei? Vor pierde aceasta facilitate?

O alta intrebare ar fi: carui for ar trebui sa ne adresam pentru reglementarea acestei discriminarii din Ordinul 250/31.05.2004 ? ... In fond, daca ar fi fost studiate planurile de invatamant aferente specializarilor din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, s-ar fi ajuns imediat la concluzia ca avem calificarea necesara pentru a activa in domeniu IT (as indrazni sa afirm ca suntem chiar supra-calificati comparativ cu alte specializari prevazute in Anexa nr.2!)


Adresati-va in scris Ministerul Muncii si Egalitatii de Sanse, cu sediul in str. Dem I.Dobrescu nr.2, sect.1, Bucuresti.
cintus a scris:

Buna ziua,
Daca lucrez la o firma care indeplineste toate conditiile pentru a beneficia de scutirea de impozit, in plus sunt incadrat pe un post de Analist Programator intr-un compartiment specializat de informatica si am terminat Facultatea de Management, dar am si un Master in Baze de date la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica pot beneficia de aceasta scutire de impozit? De asemenea Liceul este de profil informatic cu diploma de ajutor analist programator.
Multumesc,


pe diploma de absolvire a unei forme de invatamant superior de lunga durata, trebuie sa aveti inscrisa una dintre specializarile: Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica, Cibernetica, Electronica.
1. ce inseamna specializarea Automatica, Calculatoare, Informatica, Matematica, Cibernetica, Electronica? Nu exista asa ceva in facultatile din Romania. Poate este vorba despre profilul terminat, care da... este unul din cele enumerate.
2. Specilizarile din Anexa2 au fost selectate de portarul de la Ministerul muncii? De ce? Pentru ca aceste specializari nu se regasesc in specializarile facultatilor din Romania decat pe ici pe colo. Exemplu: La Electronica (ceea ce am si terminat), specializarea Microelectronica, dupa cum zicea si /sebyvoinea/, nu se regaseste in Anexa2. In plus, specializarile Electronica si telecomunicatii si Comunicatii nu exista in facultatea de Electronica si telecomunicatii (a se vedea lista de specializari din Electronica, UPB). Acestea sunt doar niste domenii fictive, niste directii de studiu in aceste facultati si nu niste specializari.... Ce se poate face? Personal as vrea sa ma duc in audienta la ministru. Se mai inscrie cineva? Va rog sa ma contactati pe un e-mail: andrei.balan@xnet.ro in cazul in care aveti aceeasi problema si ati vrea sa mergeti in audienta la ministru.
O zi placuta!
Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmeze un programator, angajat la o firma care indeplineste conditiile de mai sus, pentru a beneficia de scutire de impozit ?

Multumesc anticipat.
Ordin nr. 250 din 31/05/2004
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 573 din 29/06/2004
Intrare in vigoare: 29/06/2004
privind încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator

copie carte de munca,
- copie buletin;
- adeverinta de la Finante ca nua re alte venituri;
- adeverinta de la firma ca se incadreaza in categoria celor cu venit 0.

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer it redsox redsox Buna ziua, Am ceva probleme in a interpreta legea de scutire de impozit pt inginerii it ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de deducere impozit pe venit chiar daca am terminat ac mercutio25 mercutio25 Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Gh. Asachi Iasi) promotie de 5 ani. De cand ma stiu au existat 3 sectii in cadrul acestei ... (vezi toată discuția)