avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit programatori
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit programatori

Ce se stie deocamdata despre acea facilitate acordata programatorilor, prin care erau scutiti de impozit pe salar ? Ma refer bineinteles la perioada de dupa intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal(dupa 1 ian 2008). S-a abrogat acel ordin(sau lege)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ucard , utilizator 15:44, 18 Decembrie 2011
Multumesc mult, si unde se depune dosarul ?
Am gasit si eu aceste articole, tot sapand prin legislatie.

Parerea mea sincera e ca ar trebui sa se scoata conditia cu diploma, pt ca nu reflecta realitatea. si ar trebui sa se extinda actul si la venituri realizate ca munca independenta :)
cu totii stim ca domeniul IT s-a extins intr-atat de mult incat muncile nu se fac doar de catre programatori.
Spre ex, eu sunt la Comunicare, SNSPA, in buc... mi se pare ca este oarecum un domeniu conex la ce se intampla pe web acum (lucrez ca web developer :)

Cineva a spus ca vrea audienta la ministru... eu ma bag. Deasemenea, cred ca o petitie care sa ceara scoaterea conditiei cu diploma ar fi ideala.
N-a zis chiar Base ca romanii nostri invata singuri, cu programe piratate? Si n-a zis-o oare in fata lu taticu Bill Gates? :P

Cat despre partea cu activitatea independenta .... asta nu cred ca se va intampla. Dar iti poti face PFA, si-atunci, pac! bypass :D
Am negociat cu firma la care lucrez un salariu net X. Intre timp am absolvit o facultate de informatica. Cu ce procent trebuie sa imi creasca salariul net prin aplicarea scutirii de impozit?
Pentru a va fi aplicata scutirea de impozit pe venit, trebuie sa indepliniti conditiile prevazute de Ordinul nr.250/2004.
Aproximativ cu 16% va creste salariul net.
O problema similara am si eu!
Am absolvit Facultatea de Fizica - specializarea Fizica Informatica. Ulterior am absolvit si cursurile de master in cadrul unei facultati de Economie - specializarea Sisteme informationale pentru afaceri.
Am citit legea si nu ma regasesc concret in nici una din categoriile de absolventi.
Ce se poate face .... sunt sanse sa beneficiez de aceasta scutire de impozit?

Alte discuții în legătură

Scutire impozit inginer it redsox redsox Buna ziua, Am ceva probleme in a interpreta legea de scutire de impozit pt inginerii it ... (vezi toată discuția)
Legea 250/2004 contabilitate si informatica de gestiune biancaores biancaores Buna ziua, Daca am specializarea in domeniul Contabilitate si Informatica de gestiune m-as putea angaja pe post de [b]programator[/b] si sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de deducere impozit pe venit chiar daca am terminat ac mercutio25 mercutio25 Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare(Politehnica Gh. Asachi Iasi) promotie de 5 ani. De cand ma stiu au existat 3 sectii in cadrul acestei ... (vezi toată discuția)