m13d a scris:
In cazul minei corect, dar daca s-ar fi impiedicat in timp ce fugea de cel ce l-a speriat ar fi cazut si cazatura i-ar fi provocat moartea, tot accidental a murit insa este un element previzibil, insa faptuitorul nu putea prevede existenta unei mine in camp, nu?Dar daca ar fi alergat pe un camp minat amenajat special cu placute de atentionare atunci tot asa crezi ca doar nu era sa prevada ca fuge exact in directia campului, de fapt nu ar putea sa prevada nici macar ca fuge?Eu cred ca atunci cand actionezi violent, trebuie sa astepti o reactie... sa prevezi
Nu te contrazic Vax doar caut explicatii, scuze daca sunt insistenta, dar prefer sa imi fixez corect notiunile bazice, si cu mine cred ca o fac si cei care ne citesc :kissing:
in cazul minei lipseste legatura de cauzalitate dar in cazul spetei "noastre" ea exista: fara actiunea infractorului (amenintari etc) victima nu ar fi murit, mie mi se pare ca ar putea fi doar ucidere din culpa,pt ca actiunile infractorului au ca urmare moartea victimei fara ele victima nu ar fi murit : sinucidere nu e, omor simplu /calificat (forma de vinovatie e culpa fara prevedere ) sau LCM (nu avem loviri iar amenintarea nu are forma calificata cu praeterintentie) nu poate fi .