avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
O donatie este nula nu numai cand este facuta sub conditie pur potestativa (a carei realizare depinde exclusiv de vointa donatorului), ci se admite ca ea este nula chiar daca este facuta sub o conditie simpla potestativa din partea donatorului (a carei realizare, pe langa vointa lui, depinde si de circumstance exterioare care insa nu pot actiona in afara vointei lui).
Acum iti caut discutia de pe INM 2010 cu privire la irevocabilitatea donatiilor.
Pag 343-... sunt explicate temeinic cu contrazicerile de rigoare:D
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Asta am inteles si eu. Atunci sa inteleg ca este pur si simplu o "acceptare" a acestui fapt de jurisprudenta + doctrina, fara sa aiba o fundamentare in lege. Toti autorii trimit la art. 822 dar care prezinta f. clar din punctul meu de vedere o conditie pur potestativa.

EDIT. Multumesc de rabdare.
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
Executron, utilizator
Nu executron, sunt prevazute in cod la obligatii si conditia actului juridic.
Acum sunt la servici si nu pot dezbate pe larg, dar dupa 17 intru si vorbim, este o institutie importanta si este bine de fixat.
Multumesc mult! :) Asa zic si eu de aceea am refuzat doar s-o retin ca atare si caut motivatia in spatele concluziei.
Intrebare: cati dintre cei de pe acest forum dau admitere la INM in ianuarie 2011 si cati asteapta pana in august?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)