Si eu tot in august, tot an 4. De fapt, eram sigur ca voi da in august, dar de cand am inceput sa urmaresc mai cu atentie forum-ul, am inceput sa ma indoiesc de faptul ca voi avea timp sa invat pana atunci. Din motive obiective, nu ma pot apuca de invatat decat de la jumatatea lui octombrie. Ce ziceti, am sanse? :-D
Pentru ca tu ca un bun magistrat trebuie sa faci legaturile intre institutii:D, ei se rezuma doar strict la institutia respectiva, nu stiu Barsan, dar Deak specifica atat potestativa simpla cat si cea mixta, si nu incep sa iti explice fiecare conditie in ce consta, ar trebui ca in cadrul fiecarui contract sa reia toata materia cu explicatiile de rigoare, de aceea eu recomand sa se inceapa studiul in ordinea expusa in tematica, pentru ca asa poti face mai bine conexiunile, daca inveti contractele fara sa ai habar ce sunt conditiile, sau garantiile, prescriptia sau raspunderea contractuala, nu intelegi mare lucru, doar memorezi, fara sa intelegi nimic, si abia dupa ce se invata teoria se studiaza codul, altfel nu ramai cu nimic.Este o opinie personala, nu mi-o luati in nume de rau, am vazut colegi care incep cu penalul, daca nu sti decat vag ceva despre capacitate, raspundere, este dificil la infractiuni derivate din contracte sau minoritate sa faci legaturile.Acum fiecare face cum crede mai bine.
Fac legaturi intre institutii, nu e problema nici acest aspect dar ma deranjeaza ca autorii fac trimiteri la prevederi din lege ca sa fie acolo, acele reglementari mai mult inducandu-ma in eroare, facandu-ma sa cred ca nu inteleg eu, de aici a plecat toata problema.
Modalitatile actului jur civil le stiu de la beleiu+statescu, insa dupa cum am mentionat, statescu imi spune doar ca, spre deosebire de dreptul comun in materie de obligatii care mentioneaza ca este nula obligatia sub conditie pur potestativa din partea debitorului (practic el nu are intentia sa se oblige), in cazul donatiei nu este valabila nici sub conditie potestativa simpla din partea debitorului, art. 822 C.civ. Cam atat i s-a parut de cuviinta sa-mi mentioneze. Nici Deak nu se departeaza mult de la acest stil...
Ai dreptate se limiteaza , pentru ca incearca sa cumuleze multa materie in pagini putine.Contractele lu Deak sunt 3 volume imagineaza-ti ca ar fi dezbatut pe larg fiecare aspect ar fi ajuns la 10 cine le-ar fi cumaparat?
Admitere inm 2010
ENGFULL
haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)