avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata litigiu de munca

In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:11, 15 Noiembrie 2010
Sesizarea facuta de dvs. dle. ctynn este corecta.
Sunt bulversata: am primit interpretari contradictorii in ceea ce priveste solutia pronuntata de catre instanta de judecata, respectiv de la ITM si avocat.
Nu inteleg daca s-a dispus reintegrarea, asta inseamna reintegrarea la data de 19.06.2009 sau la momentul pronuntarii- octombrie 2010?
Cu stima
reintegrarea se face de la data executarii de buna-voie a sentintei sau in urma executarii silite!!!
trebuia sa primiti o despagubire egala cu........... de la data concedieri si pana la data reintegrarii
faceti recurs pentru acest lucru!
Sa vin cu cateva completari:
In actiunea care a fost inregistrata in data de 19.06.2009 pe rolul tribunalului s-a mentionat:

- anularea actului aditional la cim prin care s-a facut modificarea cim de la 4 ore la 1 ora pe zi si salariul de la 440 lei la 110 lei/luna in perioada 1 iulie 2007 - 1 ianuarie 2008 - s-a dispus anularea

- Avocatul care a scris actiunea a scris ca solicit :
plata salariului datorat pentru perioada 1 iulie 2007-1 ianuarie 2008, reprezentand diferenta pentru norma de lucru de la 4 ore la 1ora, in cuantum de 1980 lei"

- anularea deciziei de desfacere a cim- s-a acceptat

- plata salariului cuvenit pentru norma de lucru de 4 ore pe zi, pentru perioada 1 ianuarie 2008 si pana la data introducerii prezentei actiuni

- Reintegrarea - s-a dispus

Eu la primul termen de judecata am facut precizarea si completarea in sensul ca: "cu privire la capatul de cerere 2 si 4 inteleg sa fac precizarea in sensul ca solicit si obligarea la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate , majorate si reactualizate
de la data cuvenita si pana la data platii efective." - aici fiind vorba de drepturile salariale pentru perioada in care s-a intocmit act aditional la cim si cererea de incetare a cim.
Am motive de recurs pe capatul de cerere pentru drepturile salariale de la data emiterii deciziei si pana la reintegrare (cum spuneti dvs. - 2010 si nu 2009)?
Cu stima

da, faceti recurs! art. 304^1 c.p.c. .
Prin precizarea pe care am facut-o " in sensul ca solicit si obligarea la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate , majorate si reactualizate de la data cuvenita si pana la data platii efective." si prin faptul ca am solicitat "reintegrarea" - instanta trebuia sa dispuna in mod automat plata drepturilor salariale de la data in care s-au facut modificarile la cim si pana la data reintegrarii?
Se poate dispune reintegrare doar pana la data in care se inregistreaza pe rol o actiune?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Cum se poate solutiona un litigiu de munca? Nina1 Nina1 Buna seara, Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)