avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata litigiu de munca

In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 19:11, 15 Noiembrie 2010
plata despagubirii se face pana la data reintegrari intrucat dupa aveti salariu pentru munca prestata!
consider ca instanta a decis asa cum spune art. 78(1) c. mun. probabil gresind cu data de 19.06.2009
Ce ma intriga e urmatorul aspect:
Instanta a gresit la perioadele pentru plata drepturilor salariale:
au trecut 01.07.2007-01.08.2008 in loc de 01.07.2007-01.01.2008 cum e corect, pentru plata diferentei de salariu de la 4 ore la o ora
au trecut 01.08.2008- 19.06.2009 in loc de 01,01.2008- reintegrare pentru plata drepturilor salariale de la emiterea deciziei si pana la reintegrare
Am sesizat acest lucru printr-o cerere de indreptarea erorii din dispozitiv si s-a modificat eroarea mai putin partea cu plata salriului pana la reintegrarea efectiva.
Insist pe acest lucru pentru ca nu as vrea sa fac recurs fara sa am dreptate, inteleg ca trebuie sa fie motive pentru recurs.
Ce as mai putea consulta, articole, lege,jurisprudenta?
Cu stima
am spus deja faceti recurs pe art. 304^1 c.p.c. si invocati art. 78(1) codul muncii.
verificati din nou dosarul pentru a vedea daca intradevar ati cerut si ceea ce sustineti.
In mesajele postate am redat exact ceea ce s-a scris in cererile depuse la dosarul de la tribunal- mai exact, am citat cu punct si virgula ceea ce am mentionat in cererile depuse la dosar.
Am insistat pe existenta motivului de recurs deoarece nu doresc sa fiu pusa in postura de a plati cheltuieli catre stat pe motivul ca am facut recurs neitemeiat - nu stiu daca la litigii de munca se aplica aceasta taxa dar la penal stiu sigur ca da. Am contestat o ordonanta a procurorului de sup intr-un dosar penal si eu ca parte vatamata si cu "dreptatea in mana si in acte" trebuie sa suport cheltuieli catre stat si nu as vrea sa mai repet experienta asta.
Va multumesc respectuos pentru raspunsuri dle. ctynn.
Va rog, daca aveti un model dupa care as putea sa ma ghidez pentru a formula recurs.
Cu stima
art. 285 c. mun. se aplica in toate fazele procesuale.
voi citi tot topicul...
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
ctynn, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se poate solutiona un litigiu de munca? Nina1 Nina1 Buna seara, Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor in cazul in care salariatul nu mai doreste reintegrarea ( art. 80 alin.3 codul mucnii) viorell2004 viorell2004 Prin hotararea instantei a fost anulata decizia de concediere, instanta dispunand reintegrarea salariatului si plata despagubirilor de la data concedierii ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)