buna. am si eu cateva intrebari legate de pensia de intretinere. tatal meu imi platea pensie de intretinere pentru ca eram la facultate. din luna mai mi-a sistat pensia desi eu in iunie eram in sesiune si in iulie am dat licenta. acum sunt inscrisa la master la zi si nu lucrez, am 23 ani. recent a deschis actiune pentru desfiintarea popririi pe motivul ca din mai am terminat faculatatea. as dori sa stiu daca eu am sanse de castig. am inteles ca pana la 25 de ani este obligat sa plateasca. as dori sa stiu pana la ce varsta, in ce conditii ramane valabila pensia de intretinere?conform carui act?am cautat in codul familiei dar nu am gasit articolul. si o ultima intrebare: am nevoie de avocat?deoarece tatal are avocat.
multumesc
Pai... nu stiu... daca am spus ca trrebuie platita pensie pana cel mai tarziu la 26 de ani, oare mai plateste si dupa???:-/
Domnule, v-am spus deja ca aveti raspunsul aici, in subiect. Daca va e lene sa cititi primele posturi, nu inseamna ca puneti aceeasi intrebare de 50 de ori, doar-doar va raspunde cineva...
Muieti-s posmagii?#-o
Buna ziua
domnisorilor si domnisoarelor de 21-25 de ani..stiu ca sunteti suparati pe tatii care au divortat de mamele voastre dar nu credetei ca este o rusine sa ceri pensie la varsta asta?Sunteti tineri ,buni de munca ,ar trebui sa mergeti sa munciti si sa mergeti si la facultate...tatii vostri cred ca sunt trecuti de 50 s epregatesc de pensie..si va asigur ca dupa 45 de ani incep durerile ,de diferite feluri,nu mai ai putere de munca,si inloc voi s ale faciti o bucurie mai mult ii faceti s asefere...sunt si ei oameni chiar daca nu sau inteles cu mamele si sa va ganditi si inninte paote o s afiti si voi in situatia asta sau copii vostri...sa va ganditi..parintii sunt intr-un fel datori sa isi ajute copii dar si copii dupa o anumita varsta ar trebui sa aiba cat de cat o stabilitate..traiesc intr=o tara in care de la 16-18 ani pleaca singuri pe picioarele lor,merg la scoala,si au si servici..si multi ajung foarte bine..si cunosc foarte multe cazuri de familii de roamni care copii au ajuns foarte bine si au facut si faculattea la zi si au si lucrat..dar este rusinos si joznic ca in continu sa ceri la parinti fie si ei tati iresponsabili..multi tati au ajuns iresponsabili din cauza fostelor neveste..si multi tati au devenit fara voia lor tati..deorece anumite femeiuste dores c sa se marite prin diferite mijloace...si ce acu copilul cred ele ca este cel mai bine..asa ca ininte de invinovati tatii incercati s aaflati mai multe..si la naiba aveti 23 de ani ce mai astepti la munca..si ai s avezi ca atunci vei primi mai mult ajutor .....=D>
va rog frumos sa nu vorbiti cnad nu sunteti in cunostiinta de cauza
tatal meu nici nu vorbeste cu mine.eu nu i-am facut nimic.nu a stiut ca are copil si nu a vrut sa stie. nu e rusinos in situatia asta e chiar dureros ssa stii ca pe tatal tau il doare in c.. de tine.in clasa a 7 ma intreaba la ce liceu dau :( si nu a stiut de mine nimic.nici ziua mea cand e nu stie.mai bine vedetiva de treaba daca nu aveti un sfat de dat. salutari
Da dumneata ai facut facultatea la zi si sa muncesti in acelasi timp sa vezi cat de usor este?
Tatal meu care s-a inbolnavit de tanar cu pensie de boala a intretinut 3 copii la facultate si nu ne-a trimis la munca.
Sa zici mersi ca ai copii sanatosi si vor sa invete caci alti ar da oricat ca sa vada copilul sanatos si sa faca o scoala. Vad ca nici tu nu prea esti dat cu munca de vrei sa te pensionezi deja la 50 ani.
Scuze ca intervin, dar eu am facut si facultate la zi, am si muncit si am avut si bursa de studii la facultate (nu sociala!) Am muncit pe rupte de cand am terminat liceul si am doi parinti absolut minunati care m-au sprijinit mereu cum au putut. Totusi, de la o varsta, simti nevoia sa faci ceva important prin fortele proprii.
Daca e sa comparam Romania cu alte state UE, ma ingrijoreaza felul in care in legislatia noastra un ADULT in toata regula, cu capacitate fizica si de exercitiu, este tratat ca un COPIL, incapabil de a intreprinde vreo activitate, alta decat frecatul mentei pe banii parintilor.
Zicea domnul/doamna din State ca acolo copiii lucreaza de la 16 ani. Ei, unde sunt eu acum, lucreaza de la 14! Asta nu inseamna ca nu mai primesc pensie, ci invata ca in viata lucrurile trebuie castigate prin munca, in timp ce legislatia romaneasca actuala nu face altceva decat sa incurajeze lenea.
Pentru doamna Vali: Dvs sunteti un caz aparte, copilul fiind bolnav. Eu v-as sugera sa deschideti un proces pentru marirea pensiei de intretinere datorate copilului Dvs motivand ca fata majora are capacitatea fizica sa munceasca si sa-si acopere o parte din nevoi, mai ales daca sta in Italia. Copilul Dvs merita mai mult de atat. Parerea mea!