buna. am si eu cateva intrebari legate de pensia de intretinere. tatal meu imi platea pensie de intretinere pentru ca eram la facultate. din luna mai mi-a sistat pensia desi eu in iunie eram in sesiune si in iulie am dat licenta. acum sunt inscrisa la master la zi si nu lucrez, am 23 ani. recent a deschis actiune pentru desfiintarea popririi pe motivul ca din mai am terminat faculatatea. as dori sa stiu daca eu am sanse de castig. am inteles ca pana la 25 de ani este obligat sa plateasca. as dori sa stiu pana la ce varsta, in ce conditii ramane valabila pensia de intretinere?conform carui act?am cautat in codul familiei dar nu am gasit articolul. si o ultima intrebare: am nevoie de avocat?deoarece tatal are avocat.
multumesc
Da, ai pus punctul pe I, pval... Asa e, suntem oameni, si tu esti om si gresesti. Aici, in prostiile astea.
Stii ce? Daca ai facut copil la 30 de ani, trebuia sa te gandesti ca la 50 de ani esti bolnav si cu dureri... Asta e! Daca n-ai gandit, bravo tie! Greseala se plateste.
Apoi, daca parintii aia au un motiv, poate si copiii aia au uhn motiv, te-ai gandit? Sa fie clar, nu e un sait de terapie asta. Poate-i intelegem, poate nu... Ideea e ca, juridic, sa dam un sfat. Se poate ajunge si la un sfat amical, dar sa tii teorii... Deja e prea mult!!!
Am muncit si in facultate, si inainte. Ma certam cu toti profii pe acest motiv. Mi se reprosa continuu "ca de ce vii imbracata asa la scoala", "ca de ce nu te duci tu la secretariat sa schimbi sala de curs", "ca daca ai adeverinta ca muncesti si in regulament scrie ca ai alta prezenta obligatorie, eu n-am tinut cont de regulament; acum ce vrei, sa schimb listele?".
Nu spun ca e greu, imposibil, frumos etc., dealtfel nici nu conteaza opinia mea... Conteaza ca legea ii da un drept unui om si el poate sa profite de acel drept daca va considera necesar. Iar daca parintele nu s-a gandit cand a conceput un copil, de ce trebuie sa se gandeasca acel copil la parintele care nu l-a educat sa se gandeasca la el. Dormim cum ne asternem. Daca nu te-a interesat, ghici ce? Nici pe altii nu intereseaza. Aiurea, nu?
Cat despre copii facuti cu sila, fara vrerea unuia dintre parteneri... :)) Asta nu mai e posibil. Iar daca nu te pazesti, nu gandesti... suporti consecintele.
pentru cine se mai intreaba inca le dau eu raspuns acum din experienta mea.mie mi se acorda in continuare pensia de intretinere.cererea tatalui meu a fost respinsa si drept urmare am castig de cauza.deci am dreptul la pensie daca am 23 de ani si nu lucrez. si sunt la master. asta pentru cei care au avut multe de spus.o zi buna
Pot sa spun ca nu ma mira ca ai obtinut pensia. Mai mult ca sigur ca tatal tau s-a aparat singur si nestiind cum sa puna problema in instanta, a pierdut. Dar nu te bucura pana decizia nu ramane irevocabila. Un eventual recurs la un tribunal sau o Curte de Apel s-ar putea sa schimbe situatia.
pt cei care comenteaza in continuare:tatal nici nu a avut bunavointa sa se prezinte.nici nu s-a aparat. nu mai aparati persoane care nu merita.nu va mai dati mare si plini de voi cand nu cunoasteti persoanele. vedetiva de treaba voastra daca nu sunteti in stare sa dati un sfat.asta e sfatu meu