M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua ,
am cititi si eu aproape tot ce era pe aici referitor la eos ksi deoarece am primit de la ei un biletel galben pe care scria suna de urgenta la numarul cu tarif normal +++++.In fine inainte de a suna am incercat sa ma documentez despre ce este vb, inca nu am sunat si nu cred ca o sa o fac .
Inainte cu ceva vreme mai exact vreo doi ani jumate sora mea a contractat un credit la brd .Eu am girat acel gredit de buna credinta fiind ca ea o sa il plateasca.Anul trecut prin decembrie s-a produs o ruptura in familie parinti mei si cu mine ne-am certat cu ea si sotul ei deoarece au imprumutata niste sume de bani de la diversi prieteni de familie si de la noi destul de mari pe care nule-au mia inapoiat ,ei fugind in Anglia de atunci nu mai stim nimic de ei .La 7 luni dupa ce au plecat ei din tara m-au sunat de la banca de mai multe ori sa achit restanta de 300 de euro dupa aceea de 400 dupa aceea de 600 ca daca nu ma executa silit etc.Le-am specificat foarte clar ca nu am de unde eu stau in chirie si am si doua credite si nu mia imi raman decat strictul necesar pe luna pentru a supravietui .Am fost lasat o perioada de vreo 6 luni in pace nu am mia aflat nici o veste si acum am primit acel biletel .de sunat nu sun la ei ,de platit de asemenea nu platesc pentru ca nu am cu ce sa platesc sechestru nu au pe ce sa imi puna ca nu detin proprietati am numai o masina de 2500 de euro pe o pot trece la nevoie pe numele tatalui meu .
Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi profund recunoscator
-datoria se rescrie dupa 3 ani adica ar mai fi dupa calculele mele cateva luni de zile?
-in biroul de credite apar si eu ca rau platnic?sau cei care au luat creditul?
-imi pot face o poprire pe salariu sau nu ?
Daca deja v-au trimis biletelul, puteti numai sa sperati si sa va rugati, ca sanse reale sa uite si sa va lase sa treaca termenul fara sa inceapa urmarirea bunurilor, nu prea e posibil!!
Salariul va fi primul atacat, eventual singurul; e cel mai simplu si ieftin sa obtina o poprire, mai ieftin decat anularea contractului de vanzare etc.
Din nefericire, era indicat sa fi platit initial, cand stiati ca oricum ati garantat, sora a plecat, deci datorati acei bani. Doar ca atunci erau mai putini ca acum.
AVLIL,
Idea cu art 208, CP, vis-a-vis de poveste cu tivul, nu era menita sa te ironizeze. Caz concret: perosana cu datorie mica in 2003, dupa un an vine acasa factura de 15 ori mai mare. Persoana spune ca plateste datoria fara majorari, sau daca nu creditorul e liber sa-si caute dreptatea in instanta. Nu se mai aude nimic de datorie timp de 6 ani. Acum dupa ce e prescrisa vine Eos Ksi, care suna, ameninta voalat si vorbesc obraznic. Daca li se aminteste ca e prescris si ca pot sa-si caute dreptatea in instanta, evita complet subiectul instanta si ameninta ca o sa vina acasa la om. Acasa sa ce ? Nici nu le pasa de articole din lege. Se fac ca nu aud si continua cu alte subiecte. Atunci intrebarea: faptul ca au o suma de recuperat (prescrisa in cazul asta) , le da dreptul sa foloseasca orice mijloace, sa jigneasca, sa induca teama, sa vina acasa la cineva ? Ce urmeaza, sa sune de pe telefon public si sa ameninte ca dau foc la casa ? Este clar o situatie la care solutia inchiderii telefonului nu ajunge.
Poate aveti alte sugestii si art 208 C. Penal nu e cel mai bun ...
Ce ar trebui sa faca o persoana la care poate maine ii vin la usa apartamentului niste tipi imbracti in negru ? (Ca sas cica e impactul mai mare) Le putem spune sa fie linistit, sa nu se sperie pentru ca e o intimidare si ca nu o sa pateasca nimic, sa sune la politie... Dar in realitate poate fi linistit ?
Am citit in ziar, stiti cu cat dispret vorbeau despre datornici ? Si cu cata satisfactie despre teama pe care o produc si despre impactul psihologic pe care il produc cand apar la usa ? Mielusei, asa spuneau despre datornici...
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)