cons12 a scris:
Stiu ca la un moment dat era o dilema legata de prevederile legii vis-a-vis de hartire. Ele exista acum si sunt foarte explicite : Cod Penal Art 208 :
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Plangerea penala este gratuita, dovada frecventei se poate face cu o factura telefonica. Cred ca e o modalitate mai la obiect decat cea cu conversatia despre tivul de la rochie ;)
art. 208 C.penal???? esti sigur? eu inca stiu ca art. 208 reglementeaza furtul.
daca te referi la noul cod penal asta mai are pana sa intre in vigoare asa ca... deocamdata e numai la nivel de asumare a raspunderii. plus ca ai dat doar o bucatica din „noul” art. 208. versiunea completa si interpretarea in amsamblu arata clar ca este vorba de o actiune „fara drept sau fara interes legitim”.