avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Stiu ca la un moment dat era o dilema legata de prevederile legii vis-a-vis de hartire. Ele exista acum si sunt foarte explicite : Cod Penal Art 208 :
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Plangerea penala este gratuita, dovada frecventei se poate face cu o factura telefonica. Cred ca e o modalitate mai la obiect decat cea cu conversatia despre tivul de la rochie ;)
Buna ziua,

De vre-o 2 luni sunt sunat de cei de la EOS pentru a plati o suma restanta in valoare de 26 lei din luna martie 2003. E vb de o factura de la Orange. Abonamentul respectiv a inceput in 2002 si l-am facut cadou sorei mele. Ea spune ca si-a platit toate facturile la Orange timp de 1 an cat a folosit abonamentul apoi a reziliat contractul. E posibil sa fie o scapare din partea ei sau una din partea celor de la Orange privind inregistrarea platii. Am fost la un centru Orange si intr-adevar apar la ei cu aceata suma. Pana acum 2 luni nu am stiut nimic despre aceasta datorie, nu am primit nici o notificare in acest sens nici de la Orange si nici de la EOS. Dupa ce am citit aici, m-am convins ca legal nu au ce sa-mi faca. Numai ca azi am primit o somatie prin SMS ca daca nu platesc voi fi raportat la biroul de credit. Intrebarea mea este: E posibil si legal sa faca acest lucru?

Multumesc.
cons12 a scris:

Stiu ca la un moment dat era o dilema legata de prevederile legii vis-a-vis de hartire. Ele exista acum si sunt foarte explicite : Cod Penal Art 208 :
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Plangerea penala este gratuita, dovada frecventei se poate face cu o factura telefonica. Cred ca e o modalitate mai la obiect decat cea cu conversatia despre tivul de la rochie ;)

art. 208 C.penal???? esti sigur? eu inca stiu ca art. 208 reglementeaza furtul.
daca te referi la noul cod penal asta mai are pana sa intre in vigoare asa ca... deocamdata e numai la nivel de asumare a raspunderii. plus ca ai dat doar o bucatica din „noul” art. 208. versiunea completa si interpretarea in amsamblu arata clar ca este vorba de o actiune „fara drept sau fara interes legitim”.
Jutati-ma si pe mine cu un sfat in legatura cu acest subiect.
Care este povestea: In iunie 2007 am luat un credit la OTP Bank in valoare de 14000 lei din care s-au oprit 700 lei taxele de acordare credit. Valoarea ratei a fost de 270 lei. In anul 2008 prin noiembrie rata a crescut la 310 lei/luna, iar in ianuarie 2009 la 350 lei/luna. In luna mai aveam o restanta de 800 lei la ratele restante. Atunci am platit 400 lei, iar in iulie 2009 am platit 500 lei.
In data de 27 august 2009 am primit o NOTIFICARE cu data de 20.08.2009 de la EOS prin care mi se spune:

"In temeiul art. 1393 Cod Civil si art. 85 din legea 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice (Titlul VI), va notifica faptul ca la data de 29.05.2009 s-a incheiat contractul nr. 3 prin care OTP Bank Romania SA a cedat catre EOS Finance IFN SA creanta pe care o are impotriva dumneavoastra, izvorata din contractul de credit nr xxxxxxxxxxxxxxx. Cesiunea de creante a fost inregistrata in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sub numarul xxxx-xxxxx-xxxx.
Noul creditor a imputernicit pe EOS in vederea recuperarii acestei creante. Astfel, va informam faptul ca incepand cu data prezentei notificari, veti efectua debitul in valoare de 14528,99 lei in contul EOS cont ROxxxxxxxxxxxxx, deschis la BRD, sucursala Dorobanti"

Multumesc mult.
Sunt si eu in aceeasi situatie .....nu am mai reusit sa platesc integral vreo 3 luni (am platit 80% din rata in fiecare luna ...) primind aceeasi minunatie ....si credeti-ma ca nu din rea-vointa nu am platit, am intrat in concediu crestere copil si primaria stie sa trimita banii abia dupa 4 luni de la data expirarii concediului postnatal. Nu am avut de unde si ....nevoile bebelusului au fost mai importante decat ratele
Va rog din suflet sa imi dati un sfat ce sa fac in situatia asta .....nu am de unde sa returnez intreaga suma in momentul asta si de o reesalonare a ratelor nici nu vor sa auda

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)