avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Din punctul meu de vedere ati fost de buna credinta.

Au pe ce sa va execute silit?
Adica ce sa va ia din casa sau aveti vreo proprietate?

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am o masina care face app 5000 euro, si sunt salariat. Atat. Imi pot pune oprire pe salariu?
Multumesc.
cons12 a scris:
Stiu ca la un moment dat era o dilema legata de prevederile legii vis-a-vis de hartire. Ele exista acum si sunt foarte explicite : Cod Penal Art 208 :
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Plangerea penala este gratuita, dovada frecventei se poate face cu o factura telefonica. Cred ca e o modalitate mai la obiect decat cea cu conversatia despre tivul de la rochie ;)

O fi mai la obiect, insa e fara de efect, ca doar si aia stiu atata lucru sa faca, sa deschida un CP actual si sa vaza ca nu e nimic din cele de mai sus acolo...
Hartiurea, SI DACA AR FI IN VIGOARE CE ATI ARATAT DV., trebuie sa fie nelegitima, asa cum mai spunea cineva.
Teama cauzata de care spune alin. 2 nu e teama de a fi executat legal, ci o teama ca la amenintare, cauzata de o inducere in eroare, de chestiuni ilegale, de amenintari injuste si fara temei juridic...
Pai altfel, dupa intrarea in vigoare, orice om caruia ii trimit o notificare imi va depune o plangere penala: ba ca s-a temut ssa nu fie executat, ba ca s-a temut sa nu-i vin la usa, ba ca s-a temut sa nu-l dau in judecata etc.
Ce dumnezeu, e la mintea cocosului de curte ca teama cauzata trebuie sa fie cauzata de amenintari cu ilegalitati, trebuie sa fie injusta...

Eu propun ca dv. sa incercati in doua astfel de situatii ambele variante si sa vedeti care functioneaza mai rapid. Pe incercate...

Luciffere, poprirea va fi, cel mai probabil, primul demers.
POvestea am inteles-o, dar nu am priceput ce scrie in notificarea aia, ca nu prea se leaga unele chestiuni... ati scris din memorie sau ati copiat exact? Ca nu se potrivesc tocmai toate, unele abia se nimeresc.
De unde vine suma, asta sa-i intrebati in scris, cum si in ce baze v-au calculat suma.
Apoi cititi contractul si vedeti daca acest calcul ar decurge din unele prevederi care vi se par injuste, incorecte, care par a va pune intr-o pozitie inferioara...
Valabil si pentru Floare.
luciffere a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu am o masina care face app 5000 euro, si sunt salariat. Atat. Imi pot pune oprire pe salariu?
Multumesc.

Va pot pune sechestru pe masina.
Se poate vinde apoi la licitatie publica.
Se poate face si poprire pe salariu.

avocat Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris:

POvestea am inteles-o, dar nu am priceput ce scrie in notificarea aia, ca nu prea se leaga unele chestiuni... ati scris din memorie sau ati copiat exact? Ca nu se potrivesc tocmai toate, unele abia se nimeresc.

Am scris intocmai de pe notificare. O s-o scanez si o s-o uploadez pe site.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)