avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna Ziua! Ma numesc Ana, si as dori daca puteti sa ma luminati intr-o problema.
Ii platesc de 2 ani mamei mele care este in strainatate ratele la un credit la Flanco. Creditul initial era de 4000 de ron, iar in luna noiembrie am intarziat cu plata ratelor.In ianuarie, in momentul in care am dispus de bani, m-am dus la caseria flanco unde am aflat ca, mai am de platit suma de 1.987,47 roni,(restul creditului) si ca exista posibilitatea ca acest credit sa fie preluat de o alta firma. Mi sa sugerat sa platesc mai mult de o rata (80 roni) si am platit suma de 200 de roni in urma careia mi s-a eliberat o chitanta scrisa de mana... (cu pixul, iar nu pe calculator ca de obicei)
Deci in februarie stiam ca am de platit 17 mil 874. 47. lei Ideea este ca, in februarie nu am mai putut plati deoarece mi s-a spus ca acest credit nu mai este la flanco si ca sa astept informatii ... Am stat pana in luna mai cand am primit un plic de la firma EOS KSI iN URMA CAREIA ERAM ANUNTATA CA AM DE PLATIT 24.874 ron....suma ce provine din penalitatile creditului restant initial de 19,874.... M-am gandit atunci ca cele 2 milioane platite de mine in ianuarie nici nu au fost luate in calcul, deoarece suma restanta este cea initiala din noiembrie....
Astazi , am primit in posta un alt plic in care sunt anuntata , de fapt somata ca daca nu platesc in 48 de ore suma de 2.874,73 roni " dobanda si penalitatile vor fi recalculate iar executorii judecatoresti isi vor exercita atributiile si vor efectua actele necesare ptr indeplinirea executarii silite" Mentionez ca cele 48 de ore au expirat...plicul fiind datat 15.06 2009.
Va rog sa imi explicati ce trebuie sa fac, deoarece nu as dori sa creez mamei mele mai multe probleme ....
De ce penalitatile sunt puse sumei initiale...si ce am platit in ianuarie nu este luat iun calcul .... N u doresc sa "fraudez" sistemul de plati dar parca nu este corect.... Stiu ca prostia se plateste, sunt dispusa sa o fac dar nu voi dispune prea curand (pana in octombrie, deoarece eu lucrez in invatamant si vara... nu primim bani ) de aceasta suma integral ...ci doar "pe bucati" ....Va multumesc mult, orice sfat e binevenit.....
ma aflu si eu in situatia de a avea de a face cu eos ksi.
situatia: mama mea are un credit (2000 ron) din 29.12.2004 scandent la 29.12.2006 suma totala de plata acum e 3488,42
ieri(29.06.2009) ma trezesc in posta cu o somatie semnata de un anumit avocat stoica simona cum ca e somatie de executare pt contractul cu titlul executoriu nr[pauza] incheiat intre brd si eos ksi.
probleme: mama mea nu e in romania, ci in germania(de 4 ani) are situatie nasola adica traieste din ajutor social deocamdata.
eu dispun de niste sume pt ca muncesc de la 17 ani (acum am 21 si sunt stundent la medicina) dar n-as vrea sa platesc un credit caci oricum exista si alte datorii (consum, impozite) lasate mostenire de ai mei.
ai mei sunt divortati, tatal meu are alte credite pe care le plateste dar sa ma ajute cu bani nu. noi (eu si fratele meu suntem in intretinerea mamei cica). singurul bun al mamei mele e jumate de aparatament unde locuim noi si la care coproprietar e tatal meu.
ultima zi in care pot raspunde somatiei e 2.07.2009 nu stiu ce sa fac si cum sa procedez...
Creditul ala a fost achitat macar in parte? De cand nu s-a mai platit la el, care a fost ultima rata achitata si care e scadenta primei rate neachitate??
eu din cate stiu nu a fost achitat nimic la el. dar iarasi eu nu am acces la informatiile bancare ale mamei mele ca nu am nici un fel de imputernicire. eu deabia am facut rost de contract sa vad ce scrie in el... mi l-a trimis maica-mea pe fax.
deci scadenta primei rate conform contractului e 31.01.2005. intre timp m-am povestit si cu astia de eos ksi...
eu nu pricep un lucru insa , in toata somatia asta nu exista date exacte pt ce fac eu plata. adica pana la urma as putea sa platesc prima rata la un mercedes ca nu exista numar de contract sau defalcat ce reprezinta suma

LE: pana la urma se pare ca a fost achitata pana in dec 2005. ultima data a scadentei e prin martie 2006 cand s-a cerut rambursarea anticipata a creditului
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
negotzel00, utilizator
Buna, am si eu o situatie similiara cu cei de la eos.. in legatura cu un credit la B.C.R intrebarea mea este cand anume se prescrie un credit, am inteles ca in 3 ani.. dar de cand ? de la ultima rata platita? sau de la ultima rata de plata conform scadentarului ?
Si mai am o intrebare in legatura cu cei de la eos , se pare ca ei au preluat creanta anul trecut prin iulie, eu am vb cu ei la telefon si le-am cerut dovezi precum ca sunt in masura sa-mi ceara sa platesc ptr credit, m-am oferit chiar sa ma duc la ei la sediu, lucru cu care ei nu au fost de acord, le-am spus ca nu sunt de acord cu nici-un fel de intelegere prin telefon si ca vreau dovezi certe asupra drepturilor lor ptr aceasta creanta...dar bineinteles ca nu au fost de acord..ce anume as putea sa fac eu .. ca sa am certitudinea , in cazul in care aceasta creanta nu este prescrisa, ca plata pe care eu am sa o fac se duce in contul acestui credit ...

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)