M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Buna ziua,
Am si eu o problema legata tot de EOS... Socrul meu a facut un credit in decembrie 2004 pe 5 ani, deci pana in decembrie 2009. Au fost platite doar 4 rate lunare, dupa care s-a imbolnavit si nu a mai putut plati. In ianuarie 2008 a decedat. Am primit de la EOS o instiintare de plata cu o suma mult mai mare decat creditul ramas, bineinteles. Avand in vedere ca a fost facuta succesiunea in urma decesului socrului, iar sotul meu imreuna cu soacra mea sunt "mostenitorii", avem de plata toata acea suma? Sau doar ratele scadente din mai 2006, restul fiind prescrise? Precizez ca nu am semnat nicio hartie prin care sa acceptam aceasta plata. Avand in vedere ca am fost instiintati inseamna ca a fost intrerupt termenul de prescriptie?
Multumesc.
Daca nu s-a acceptat mostenirea sub beneficiul de inventar, atunci s-a mostenit atat atat activul cat si pasivul. Ratele scadente pana in mai 2006 sunt deja prescrise. Notificarea nu reprezinta intreruperea termenului de prescriptie. Eu as ataca in instanta contractul de cesiune intre banca si EOS pe motiv ca este nul absolut, incalca principiul specialitatii capacitatii de folosinta a persoanei juridice. EOS nu poate fi creditor intr-un contract de credit, poate doar daca nu s-a facut IFN intre timp, dar astfel nu ar mai avea voie sa aiba obiect de activitate recuperarea de creante. Succes!
buna ziua, am o problema legata de o factura de orange neachitata din anul 2005. in fiecare an am primit de la un avertisment de plata prin care mi se aducea la cunostinta debitul principal,recalculare penalizari( suma era de fiecare data mai mare, normal), taxa de reziliere(care este zero), si "total" de plata. ultimul avertisment de plata l-am primit anul trecut,2008, iulie-august. acum o luna,mai 2009, am primit o adresa de la ei, care se cheama 'reducere temporara', si prin care eos ma anunta ca fac o oferta care sa conduca la stingerea debitului restant inregistrat in baza contrc de prestari servicii inch cu orange . astefl din suma totala cu care am fost notificata anterior, a fost redusa temporar valoarea totala a penalitatilor. astfel, daca achit pana azi 5 iunie 2009, beneficiez de reducerea 100% a penalitatilor. dupa achitare trebuie sa confirm urgent efectuarea platii la nr tf/fax mentionate de ei.. daca nu doresc rezolvarea in termenul mai sus mentionat, suma datorata se va majora prin recalcularea la zi a penalitatilor si taxei de reziliere. ce ma sfatuiti sa fac?
Spuneti-le sa-si vada de treaba. Nu au ce sa va faca, s-a impinit termenul de prescriptie. Daca erau in termen va dadeau deja in judecata. Nu aveti de ce sa va faceti vreo grija, nu au cum sa va dea in judecata.
domnule consilier brom, va multumesc pentru raspuns, insa vreau sa va mai intreb un lucru...contractul cu orange a fost incheiat in 2000. Deoarece fiica mea nu era majora , contractul a fost incheiat pe numele meu; nu mai stiu daca atunci se cerea copie dupa contractul de casa.
La un moment dat, in firma in care lucram au fost probleme cu telefoanele ( au fost taiate) eu am pus la dispozitie telefonul meu( o mare prostie am facut) fara sa trec tf pe persoana juridica; factuirile s-au platit pana la un moment dat insa apoi nu s-au mai platit; telefonul s-a taiat, abonamentul s-a suspendat si eu am ramas cu factura aceea neachitata din 2005/2006 nu mai stiu exact ce luna...si de atunci primesc in fiecare an pe numele meu, pe adresa mea, acele avertismente de plata , iar acest an ...acea propunere pentru plata doar a debitului .
Azi e ultima zi de plata cand este valabila acea reducere de 100% a penalitatilor. Casieria Orange e deschisa pana la ora 19.00 . Nu stiu cum sa procedez! Pe langa faptul ca m-am imprumutat de acesti bani, nu stiu ce sa fac!
Va multumesc anticipat si apreciez un raspuns cat mai urgent!
cu stima,
Bun aziua
horia33
Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)