avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Dreptul la nume, la domiciliu sunt drepturi elementare si obiectul lor face si obiectul datelor personale...
Din ce spuneti dv. inseamna ca EOS trebuia sa le trimita o notificare gen: am preluat creanta, sunteti de acord sa folosim datele dv. personale din care o parte deja le-am folosit prin trimiterea prezentei?
Cu alte cuvinte, daca erati de acord au ba, tot aia era ca o parte era deja consumata...
POate nu am prins eu logica celor aratate de dv... :-/
Referitor la problema dumneavoastra, va comunica faptul ca, termenul de prescriptie este de 3 ani de zile iar in cazul dumneavoastra in nu ati achitat din anul 2005 ratele aferente contractului de credit, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data, luna si anul de cand ati sistat plata, cu conditia ca banca, sa nu fi intrerupt temenul inainte de a se implini ( 2008 ) printr-o cerere de executare adresata birourilor de executori judecatoresti bancari/nebancari.
Daca asa sta problema, in speta supusa atentiei termenul de prescriprtie a intervenit in anul 2008.
Trebuie sa promovati actiune introductiva la instanta competenta de la sediul social al bancii prin care sa solicitati constatarea intervenirii termenului de prescriptie extinctiva pentru dreptul bancii de a mai solicita sumele de bani, corelativ penalitatile de intarziere precum si dreptul de a va solicita executarea silita in baza contractului de credit.
Se taxeaza cu 20 ron si timbru judiciar de 0,3 ron.
Daca doriti mai multe amanunte contactati-ma la 0768.404.087 de luni pana vineri de la 8-22
Aceasta obligatie rezulta din art.85 alin.1 si 2 din Legea nr.99/1999.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca, potrivit Legii nr.677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, este strict interzisa prelucrarea datelor cu caracter personal fara acordul persoanei careia ii este prelucrate datele.
De aceea Legea nr.677/2001 instituie dreptul la opozitie cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.
Nu cunosc experienta dumneavoastra referitoare la Legea nr.677/2001, insa eu unul am lucrat pe aceasta lege de 3 ani de zile si cunosc procedurile ce trebuiesc urmate de asa-zisele companii de recuperare de creante precum EOS KSI ROMANIA.
Buna ziua. Am si eu o problema cu EOS KSI.
Povestea mea suna cam asa :
-Am obtinut o respingere irevocabila intr-un proces cu Orange pentru o datorie Dupa fix un an creditoarea si-a reformulat actiunea pe baza dreptului comun - Cazul a fost formulat pe baza somatiei de plata.

De precizat ca in intrevalul acesta de 1 an s-a schimbat detinatorul creantei de 2 ori, primul detinator fiind mandatar Eos KSI Romania, iar ultimul fiind mandatar EOS Finance GMBH - persoana juridica de drept german.

Noul posesor al creantei introduce o noua actiune pe baza somatiei de plata, contestand articolele pe baza careia a fost respinsa prima somatie, fara sa se faca referire explicita la Ordonanta cu care a fost respinsa..

Poate contesta prima respingere ca nefiind definitiva pe motiv ca nu i-a fost comunicata sentinta de respingere irevocabila (cei interesati puteau sa o ridice pe baza unui timbru juridiciar platit la trezorerie) ?

OG 5/2001 privind somatia de plata prevede ceva explicit in acest caz. Am inteles ca a fost modificata. Eu nu am gasit decat varianta din 2001.

Multumesc mult.
buna ziua, am o problema legata de o factura de orange neachitata din anul 2005. in fiecare an am primit de la un avertisment de plata prin care mi se aducea la cunostinta debitul principal,recalculare penalizari( suma era de fiecare data mai mare, normal), taxa de reziliere(care este zero), si "total" de plata. ultimul avertisment de plata l-am primit anul trecut,2008, iulie-august. acum o luna,mai 2009, am primit o adresa de la ei, care se cheama 'reducere temporara', si prin care eos ma anunta ca fac o oferta care sa conduca la stingerea debitului restant inregistrat in baza contrc de prestari servicii inch cu orange . astefl din suma totala cu care am fost notificata anterior, a fost redusa temporar valoarea totala a penalitatilor. astfel, daca achit pana azi 5 iunie 2009, beneficiez de reducerea 100% a penalitatilor. dupa achitare trebuie sa confirm urgent efectuarea platii la nr tf/fax mentionate de ei.. daca nu doresc rezolvarea in termenul mai sus mentionat, suma datorata se va majora prin recalcularea la zi a penalitatilor si taxei de reziliere. ce ma sfatuiti sa fac? din pacate de abia azi am descoperit acest forum #-o

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)