avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Poate ca fiecare are dreptate in felul sau.
Fiecare foloseste legea in apararea sa.
Vinovati sunt si cei care dau imprumuturi si cei care nu mai returneaza daca o luam din punct de vedere al vinovatiei morale.
Din punct de vedere juridic primele doua randuri scrise sunt evocatoare.

avocat Claudiu Lascoschi
salut
D-NULE ACEASTA ESTE SPORT NATIONAL DE LA PARLAMENT IN JOS.
asa ca nu vad nici un inconvenient in a pacali o banca chiar si cu intentie pentru ca acestea ne pacalesc pe fiecare din noi fara nici o rusine de cind au aparut la noi in tara si astacu acordul tacut al UE . Din partea mea mea liber....
Eu de abia astept sa apara legea falimentului personal , si cred ca odata cu ea o sa dispara si hartuitorii de profesie care se ocupa cu " recuperarea " banilor .
Numai noi si bulgarii nu avem o astfel de lege !
In continuare eu inclin sa cred ca responsabilitatea pentru imposibilitatea returnarii imprumuturilor contractate le revine in proportie de 90% celor care i-au imprumutat pe debitori .
Pentru mine reprezinta cel mult o chestiune de ordin profesional.Astazi pot sa reprezint un creditor iar maine un debitor.Totul tine de juridic.
Treaba cu hartuirea nu ar trebui neaparat reglementata prin lege.Se poate si prin precedente chiar daca nu constituie izvor.

Insa in Romania in mod normal trebuie lege pentru orice.De aceea este atata haos.Partea sociala, realitatea sociala determina si o situatie juridica care trebuie reglementata intr-un fel sau altul.
Modalitati juridice exista si fara lege in astfel de cazuri.

avocat claudiu Lascoschi
Parerea mea este ca trebuie sa fi bine informat in ceea ce priveste o anume firma de recuperare...asa cum au spus strategii ...ca sa-ti poti dobori adversarul trebuie sa ai cat mai multe informatii despre el...deci una peste alta firmele de "vanatori de creante" nu sunt altceva decat simpli mandatari care incercand sa nu incalce legislatia vor sa recupereze contra cost (mareeee - aici intra majorarile ....si anume toate cheltuielile aferente realizarii mandatului pe perioada de derulare a programului se suporta exclusiv de catre mandatar - adica de firma care a incheiat acest contract cu vanatorii -si deci de CLIENTUL DATOR la firma - ex. banca, companie de telefonie mobila, etc).
Si cum spuneam....incercand sa respecte legea, dar dansii nu o respecta si de aici ...restul.
Dumneavoastra ati vazut sau stiti cum arata un program apartinand firmelor de recuperare?Cred ca v-ar umfla rasul....
1.informare despre starea financiara a debitorului...- sincer nu stiu cum o fac...iar daca o fac incalca multe drepturi reglementate de lege...
2.deplasare la domiciliu acestuia...si ce daca...
3.deplasare la locul de munca al datornicului...ei si?...oricum cei de resurse umane nu au voie sa dea nicio informatie despre angajat...sunt confidentiale, iar daca o fac e treaba lor, egrav...
4.Notificari, telefoane, scrisorici si scrisorele, etc
5.masuri de izolare sociala ... ce-o mai fi si asta?:strambatura:
6.Inscrierea debitorilor in lista neagra a bancilor....:stunned:
7.transmitere in scris catre Directia Pasapoarte a cererii de aplicare a interdictiei de parasire a tarii de catre debitor ...cu ce drept...X-( dar bine ca macar functionarii de acolo sunt intregi la cap si nu le dau curs =D>
8.Si restul.
Toate aceste actiuni sunt intreprinse de ei pe BANII NOSTRII.De aceea ne vin penalitatile asa de babane...
Sfat: Nu mai platiti nimic, sau doar cat puteti, vedeti-va de treaba ca nu au ce sa va faca.
Mira-m-as eu ca personalul dintr-o astfel de firma care face astfel de demersuri sa aiba cunostinte juridice!
Deci Doamne ajuta!

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)