avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Corect ce? Mie imi pare incorect sau n-am inteles bine, cine stie...
Recunoasterea unei datorii, fie verbal, in scris sau prin plata partiala duce la intreruperea termenului de prescriptie...
Ca sa intrerupi un termen, inseamna ca el inca mai curge, deci ca prescriptia nu s-a implinit inca...
Daca termenul de prescriptie s-a implinit deja, atunci el nu mai curge, a curs, el nu mai exista in curs in prezent., deci nu mai am ce intrerupe...
Altfel inseamna ca o datprie prescrisa de 76 de ani poate fi "resuscitata" printr-o recunoastere de vreun fel... :))
Datoria prescrisa nu mai poate fi reinviata si ramane numai la latitudinea debitorului daca plateste sau nu, el nemaiputand fi constrans la asta...

Oameni buni, nu mai raspundeti mesajelor care nu va spun foarte clar de la cine emana si cu ce prilej va contacteaza... sunteti usor influientati astfel si puteti fi pacaluti de spamuri etc... Nu mai contactati asa numere de telefon, nu mai scrieti mailuri persoanelor care nu stiti de ce v-au contactat...
O fi curiozitatea mare, dar a omorat pisica, stiti?
Corect pt ca plata intrerupe termenul de prescriptie.
Adica va curge inca un termen de 3 ani.
Deci, se poate spune adio la implinirea termenului de prescriptie.
Sau mai asteapta inca 3 ani dupa aceea...
mai fratilor spuneti-le oamenilor ca prescriptia nu inseamna si ca nu mai au
nici o datorie.un om de bun simt plateste ce foloseste chiar daca trec 100 de ani
elyy a scris:
mai fratilor spuneti-le oamenilor ca prescriptia nu inseamna si ca nu mai au nici o datorie.un om de bun simt plateste ce foloseste chiar daca trec 100 de ani


Acest forum este un forum de consultatii gratuite , asa ca utilizatorii si consultantii nu isi permit sa minta utilizatorii , si de aceea raspunsurile sunt corecte si cat mai la obiect .

Daca legiuitorul considera ca termenul pentru prescriptia extinctiva trebuie sa fie egal sau chiar mai mare decat cel al prescriptiei achizitive , atunci acest lucru era legiferat .

Nu trebuie sa uitam ca prescriptia extinctiva este si o sanctiune indreptata impotriva pasivitatii titularului dreptului civil subiectiv , asa ca este foarte utila .

Un lucru foarte important este ca in situatia in care un creditor are un titlu executoriu prin care poate executa silit un debitor , si timp de 3 ani nu executa silit nimic sau nu are ce sa execute silit , atunci intervine prescriptia dreptului de a cere executarea silita .

Este absolut normal sa existe aceste termene de prescriptie , deoarece existenta prescriptiei responsabilizeaza creditorul .
elyy a scris:

mai fratilor spuneti-le oamenilor ca prescriptia nu inseamna si ca nu mai au
nici o datorie.un om de bun simt plateste ce foloseste chiar daca trec 100 de ani


Eu cred ca in 90% din cazuri cei ce iau bani cu imprumut nu stiu exact ce ii asteapta daca intarzie cu o plata fara sa aiba aceasta intentie de a nu restitui banii la acel moment din punct de vedere obiectiv.
Dar sa iei 10 lei si sa trebuiasca sa restitui 50 lei este putin cam mult.Inmultiti cu mai multe zerouri si vedeti ce iese.

Cei mai multi, din punctul meu de vedere, sunt victime in momentul in care iau un imprumut.Aceleasi victime se trezesc ca vor fi datori toatat viata daca nu scapa cumva de datorie.Si atunci ce sa faca?Sa munceasca toata viata sa achite o datorie.Orice om oricat de victima si cat de inocent ar fi, la un moment dat intelege ca nu isi va putea achita niciodata datoria daca nu primeste o mostenire, etc.

Si se apara si ei cum pot.
Nu va faceti griji in privinta creditorilor.Acestia isi recupereaza datoriile in 80% din cazuri.Ce nu prea recupereaza sunt penalitatile.Adica diferenta de la 10 lei la 50 de lei (inmultiti din nou daca ati uitat ce iese).

Sa nu condamnam pe nedrept oameni nevinovati ...la o datorie pe viata...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)