romania inedit a scris:
getaway a scris:
Permiteti-mi sa nu fiu de acord cu dumneavoastra, pentru ca si eu, la randul meu am avut credit la banca, insa am avut grija sa nu fie cesionat, pentru ca am intretinut familia si eu si sotul, numai cu strictul necesar ca sa stim ca nu avem datorii la banca.Am rupt de la gura copiilor, numai ca sa achit toata suma conform contractului pe care l-am semnat de bunavoie.Si am destule cunostinte care pur si simplu nu au nici o problema ca sunt sunati zi de zi de catre cei de la Eos, avand ca argument ca nu au nimic pe numele lor, ca masina si casa sunt pe numele altor rude si ca nu au cum sa-i oblige sa plateasca.Asta ce se numeste? nu se numeste furt? Si in legatura cu faptul ca paltesti mai mult decat scoti, imi pare rau, astea sunt conditiile bancii, pe care noi le acceptam cand semnam un contract.
Numai bine!
Deci dupa cum imi dedei seama din prima , dumneata lucrezi pentru EOS KSI ROMANIA !
Problema care se pune este ca oamenii sunt de buna credinta si ar plati daca ar avea bani sa plateasca , dar daca nu au bani ca sa achite datoria nu are rost sa plateasca si nici sa isi ia angajamente de plata inutile , deoarece firmele de recuperari nu au ce recupera si cu fiecare zi ce trece acest fapt devine evident , iar costurile recuperarii cresc exponential .
Din pacate debitorii nu au ajuns in incapacitate de plata din vina lor , vina principala fiind a creditorilor care i-au pacalit cu dobanzi promotionale si (sau) le-au dat niste credite mai mari decat isi puteau permite sa plateasca .
Atunci cand dai credite cu un grad de indatorare de 70% este logic ca peste 90% dintre ele o sa devina credite neperformante .
Daca un debitor are un bun pe care-l vinde ca sa nu fie executat de creditori , atunci cumparatorul trebuie sa-l vanda mai departe pentru ca actul prin care a intrat in proprietatea acelui bun sa nu fie anulat in instanta , si tot asa pana cand bunul se va degrada si va ajunge sa-l vanda la fier vechi sau sa cheme firma de recuperari sa recupereze bunul ca sa-l duca la gunoi .
Firme precum EOS KSI ROMANIA cumpara credite neperformante la o valoare de 10 % si asteapta sa se procopseasca peste noapte de pe urma debitorilor care au ajuns in incapacitate de plata , si de aceea ii hartuiesc zi si noapte .
Uitai sa scriu ca ieri am sfatuit pe un fost coleg care a ajuns in imposibilitatea sa plateasca datoriile si care nu are nimic pe numele lui , sa divorteze , pentru ca are doi copii si o sa trebuiasca sa le plateasca o treime din venit pensie alimentara , asa ca firmele de recuperari nu o sa aiba ce retinere sa mai faca . :P
Cu toate ca ratele dobanzii de referinta au scazut pentru toate monedele , numai in Romania dobanzile au crescut , cu toate ca ar fi trebuit sa scada . :O
Nu, nu lucrez la Eos, ci pur si simplu mi-am platit datoria, cu greu, dar mi-am platit-o...ceea ce alti oameni nu binevoiesc sa faca.