avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Trebuie sa adaug si eu ca de cele mai multe ori dobanzile si penalitatile sunt fixate la un nivel aberant de genul 0,5-3% pe zi , si ca in situatia in care debitorul achita datoria nu stie sau (si) nici nu este informat ca el nu plateste datoria , ci plateste acele penalitati care sfideaza bunul simt .
Multe clauze de reziliere sunt abuzive si nu reflecta pierderea reala pe care o are creditorul fiind destinate inrobirii clientului .
Mai nou la RCS &RDS , din februabrie contractele nu mai pot fi reziliate sau modificate decat intre 1 si 5 ale lunii , asta si pentru ca organele abilitate nu prea vegheaza la respectarea legii , angajarile in cadrul acestor institutii facandu-se asa cum se fac , ;) si foarte putine reclame reclamand abuzurile .

Dintre toti recuperatorii EOS KSI ROMANIA s-a remarcat prin hartuirea sistematica a debitorilor si pacalirea lor , asta si pentru ca in Romania nu exista o legislatie care sa reglementeze modul in care se desfasoara activitatea de recuperare debite , si poate si de aceea au loc atatea abuzuri .
Clauzele abuzive sunt la mare moda.
Mai ales ca nimeni nu se poate ocupa de aceste aspecte.
Pe ,,criza" fiecare face ce il taie capul.Cum il taie nu conteaza.
Trebuie sa aiba mari relatii daca dau dovada de atata impertineta...
Dar, nici nu pot pati mare lucru...:(
Cativa lei cu titlu de daune pentru ca romanul este considerat nebun daca ii da in judecata...
Stau sa ma intreb daca nu cumva o instanta romana nu propunea din oficiu o expertiza psihiatrica celui care a dat in judecata Mc Donald's in SUA si a obtinut daune imense ...pentru ca s-a ingrasat mancand...evident, daca respectivul proces se desfasura in Romania...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Clauzele abuzive sunt la mare moda.
Mai ales ca nimeni nu se poate ocupa de aceste aspecte.
Pe ,,criza" fiecare face ce il taie capul.Cum il taie nu conteaza.
Trebuie sa aiba mari relatii daca dau dovada de atata impertineta...
Dar, nici nu pot pati mare lucru...:(
Cativa lei cu titlu de daune pentru ca romanul este considerat nebun daca ii da in judecata...
Stau sa ma intreb daca nu cumva o instanta romana nu propunea din oficiu o expertiza psihiatrica celui care a dat in judecata Mc Donald's in SUA si a obtinut daune imense ...pentru ca s-a ingrasat mancand...evident, daca respectivul proces se desfasura in Romania...

avocat Claudiu Lascoschi

Dar cum ar fi fost considerati cei doi care au dat in judecata compania Pepsi ?
Ar mai fi reusit sa castige cei 1,26 miliarde de dolari pentru folosirea ilegala a unei bauturi ?
In Romania clauzele abuzive sunt de actualitate si pentru ca daca un cetatean da respectivele companii in judecata nu primeste drept daune decat cateva sute de lei .
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Corect pt ca plata intrerupe termenul de prescriptie.
Adica va curge inca un termen de 3 ani.
Deci, se poate spune adio la implinirea termenului de prescriptie.

Pai, Claudiu, citesti si tu ce scriem aici? Ca mesajele au legatura intre ele...
Termenul trecuse, se scursese deja... o plata il intrerupe daca e in curs, dar daca a trecut, daca deja s-a inmplinit, nu-l mai poate intrerupe...
SE intrerupe daca e in curs, daca nu s-au implinit inca 3 ani... Dupa asta obligatia devine imperfecta, executabila numai daca vrea debitorul...

Cat despre alte tari, fiecare cu tampeniile ei... nu inteleg de ce credeti ca e asa de fainut in orice alta SUA sau Franta... Iar impertinenta nu dovedeste ca ai relatii, sincer, asta nu e gandire de avocat!

:offtopic: Va rog nu mai citati mesajul imediat anterior si... sa ramanem la topic. Multumesc!
Da, Avlil, daca termenul s-a implinit nu mai se poate intrerupe.
Nu stiam ce nu ai inteles.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)