avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Vad ca invatati repede!
Dar mai exista si cauze de intrerupere a termenului de prescripti a executarii silite.
Eu cred ca totusi aici avem de-a face cu o prescriptie extintiva a drepturilor patrimoniale , mai exact a drepturilor de creanta si a drepturilor reale accesorii , in speta dobanzi si penalitati de intarziere si ca in 3 ani nu a existat niciun motiv de suspendare a prescriptiei pentru ca nu au existat impedimente care sa se opuna introducerii actiunii in justitie, nici de natura materiala, juridica sau morala , cu atat mai putin unul de intrerupere a prescriptiei .
Decretul 167/1954 reglementeaza trei acte intreruptive de prescriptie:
- Primul este un act incepator de executare silita, care are ca efect intreruperea termenului de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita.
- Cel de-al doilea act este cererea de chemare in judecata, care potrivit art. 17 din Decret intrerupe prescriptia daca a fost admisa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. In realitate, cererea de chemare in judecata nu este un act intreruptiv de prescriptie, fiindca dupa admiterea ei printr-o hotarare judecatoreasca incepe sa curga cu adevarat un nou termen de prescriptie, dar de alta natura, respectiv incepe sa curga termenul de prescriptie al dreptului de a pune in aplicare hotararea judecatoreasca.
- Cel de-al treilea act intreruptiv de prescriptie este recunoasterea voluntara a dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia (de debitor).
In cazul de fata este evident ca debitorul este pacalit si o sa fie jumulit !
Imi cer scuze pentru termenul nejuridic jumulit dar cred ca este cel mai potrivit sa exprime aceasta situatie .
Tot timpul le-am spus tuturor sa nu recunoasca nimic , sa nu ia angajamente de plata si sa nu plateasca nici macar un ban , pentru ca eu de abia astept sa vad primele procese castigate impotriva unor persoane care au debite mai mici de 10 000 de lei , asta ca sa nu scriu de debitele de sub 1 000 lei .
Multi justitiabili nu stiu faptul ca un judecator judeca doar o data pe saptamana iar in restul timpului citeste dosarele sau face altceva , si ca prima grija a unui judecator odata intrat in sala de judecata , mai ales pentru procesele civile , este sa vada ce cauze pot fi amanate .