avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Vad ca invatati repede!
Dar mai exista si cauze de intrerupere a termenului de prescripti a executarii silite.

Eu cred ca totusi aici avem de-a face cu o prescriptie extintiva a drepturilor patrimoniale , mai exact a drepturilor de creanta si a drepturilor reale accesorii , in speta dobanzi si penalitati de intarziere si ca in 3 ani nu a existat niciun motiv de suspendare a prescriptiei pentru ca nu au existat impedimente care sa se opuna introducerii actiunii in justitie, nici de natura materiala, juridica sau morala , cu atat mai putin unul de intrerupere a prescriptiei .

Decretul 167/1954 reglementeaza trei acte intreruptive de prescriptie:
- Primul este un act incepator de executare silita, care are ca efect intreruperea termenului de prescriptie al dreptului de a cere executarea silita.
- Cel de-al doilea act este cererea de chemare in judecata, care potrivit art. 17 din Decret intrerupe prescriptia daca a fost admisa printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. In realitate, cererea de chemare in judecata nu este un act intreruptiv de prescriptie, fiindca dupa admiterea ei printr-o hotarare judecatoreasca incepe sa curga cu adevarat un nou termen de prescriptie, dar de alta natura, respectiv incepe sa curga termenul de prescriptie al dreptului de a pune in aplicare hotararea judecatoreasca.
- Cel de-al treilea act intreruptiv de prescriptie este recunoasterea voluntara a dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia (de debitor).

In cazul de fata este evident ca debitorul este pacalit si o sa fie jumulit !

Imi cer scuze pentru termenul nejuridic jumulit dar cred ca este cel mai potrivit sa exprime aceasta situatie .

Tot timpul le-am spus tuturor sa nu recunoasca nimic , sa nu ia angajamente de plata si sa nu plateasca nici macar un ban , pentru ca eu de abia astept sa vad primele procese castigate impotriva unor persoane care au debite mai mici de 10 000 de lei , asta ca sa nu scriu de debitele de sub 1 000 lei .

Multi justitiabili nu stiu faptul ca un judecator judeca doar o data pe saptamana iar in restul timpului citeste dosarele sau face altceva , si ca prima grija a unui judecator odata intrat in sala de judecata , mai ales pentru procesele civile , este sa vada ce cauze pot fi amanate .
Buna dimineata,
Stiu ca dupa 3 ani se prescrie, dar eu am sunat la ei si intr-un fel am recunscut ca am datoria. Doream sa stiu daca am recunoscut prin telefon, ei au cum sa dovedeasca ca eu am recunoscut si sa nu mai fie prescrisa suma? sau doar daca ma duceam si plateam partial se considera ca am recunoscut?
Va multumesc!
plata in cazul dvs este recunoasterea datoriei. In cazul in care mai sunteti contactata spuneti ca nu stiti despre ce vorbesc si sa nu va mai deranjeze:P
Multumesc mult, asa o sa fac.
O zi buna.
new_2009 a scris:

plata in cazul dvs este recunoasterea datoriei. In cazul in care mai sunteti contactata spuneti ca nu stiti despre ce vorbesc si sa nu va mai deranjeze:P

Corect.;)

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)