avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Da.Aveti dreptate.Functioneaza legal...insa eu consider ca daca metodele de recuperare sunt indoielnice din punct de vedere al legalitatii ar trebui sa existe o modalitate de constrangere din partea autoritatilor de control care in urma sesizarilor facute de clientii hartuiti sa ii amendeze sau in functie de gravitate sa le inchida.Azi una, maine alta ...si le trece de recuperat.;)
Multumesc.
Buna seara,
Am si eu o problema. Acum cateva zile am primit acasa o hartie de la EOS prin care zicea sa sun la un numar de telefon urgent. Nu am stiut de la cine era sau la ce se referea, nu auzisem de societatea asta. Am sunat. Mi-a zis despre ce e vorba. Eu am incheiat in 2000 un contract cu connex....si nu am mai platit. Mi-au spus ca suma initiala este de 86,72, penalizarile de 86,72 si doband de 107 lei. Am spus ca eu dobanda nu platesc, pentru ca nu ii vedeam rostu daca imi i-a penalizari de ce sa imi i-a si dobanda ca doar nu am luat credit de la ei, ma rog, asa gandeam eu. Doamna de acolo a zis ca imi face reducere. Dar pe mail am primit notificarea cu toata suma cu dobanda cu tot. Acum nu stiu ce sa fac, daca ma duc si platesc doar suma fara dobanda oare o sa imi ia si dobanda dupa aia si nu imi mai inchide contul cum a zis doamna de acolo? Daca am confirmat telefonic ca am suma de plata mai este prescrisa suma sau a inceput sa curga termenul iar?
Va multumesc!
romania inedit a scris:

gabrielamitroi a scris:
......O singura intrebare am:
Firmele de recuperare functioneaza legal?sau activitatile derulate in firma vis-a-vis de modalitatile (sau hai sa-i spunem stategiile-ca asa suna mai adevarat) de recuperare a creantelor se face in conditii de legalitate?:fight:
Eu am indoieli....
Atat am avut de spus.

Firmele de recuperare functioneaza legal dar activitatea de recuperare debite nu este reglementata ca in SUA , astfel incat acesti recuperatori isi permit sa foloseasca metode la limita legii .

Cred ca exista dreptate si din partea domnisoarei Gabriela si din partea lui Romania inedit.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
corina_24 a scris:

Buna seara,
Am si eu o problema. Acum cateva zile am primit acasa o hartie de la EOS prin care zicea sa sun la un numar de telefon urgent. Nu am stiut de la cine era sau la ce se referea, nu auzisem de societatea asta. Am sunat. Mi-a zis despre ce e vorba. Eu am incheiat in 2000 un contract cu connex....si nu am mai platit. Mi-au spus ca suma initiala este de 86,72, penalizarile de 86,72 si doband de 107 lei. Am spus ca eu dobanda nu platesc, pentru ca nu ii vedeam rostu daca imi i-a penalizari de ce sa imi i-a si dobanda ca doar nu am luat credit de la ei, ma rog, asa gandeam eu. Doamna de acolo a zis ca imi face reducere. Dar pe mail am primit notificarea cu toata suma cu dobanda cu tot. Acum nu stiu ce sa fac, daca ma duc si platesc doar suma fara dobanda oare o sa imi ia si dobanda dupa aia si nu imi mai inchide contul cum a zis doamna de acolo? Daca am confirmat telefonic ca am suma de plata mai este prescrisa suma sau a inceput sa curga termenul iar?
Va multumesc!

Daca au trecut 3 ani datoria dumneavoastra s-a prescris asa ca nu mai trebuie sa platiti nimic ! =D>
Vad ca invatati repede!
Dar mai exista si cauze de intrerupere a termenului de prescripti a executarii silite.

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)