avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
Ar fi minunat sa ne lase cu codurile, insa poat face subiectele de asa natura ca nu ne vor folosi la nimic. Exceptie penalul special, eu dc am enuntul in fata desfac orice infractiune. problema: nu prea tin minte enuntul. asa ca sper sa ne lase cu codurile.
Eu am cartile. Nu trebuie sa tratezi fiecare execptie , tipuri de aparare si cereri in parte. Credema ca numai dc le insiri sunt vreo doua pagini si ceva tiparite. In doua ore, trei subiecte cat crezi ca o sa apuci sa scrii? Si in plus vor sa fim cat mai la obiect nu sa facem povesti ca se plictisesc. Stiu si eu de la altii care au trecut prin asta (vreo trei, patru randuri). Si ma tot incurajeaza ca nu e chiar asa de greu. Dar nu reusesc sa-i cred. Mie imi este FRICA!!!!!!!!:((
In metodologia examenului de definitivare scrie foarte clar ca au voie cu codurile, legea, statutul si codul deontologic al av. din UE; in metodologia examenului de primire in profesie scrie la fel de clar ca se INTERZICE candidatilor sa detina asupra lor pe timpul desfasurarii probelor de examen ORICE SURSE DE INFORMARE SI MIJLOACE DE COMUNICARE de orice fel. Concluzia o trageti singuri. :)
Multumesc Paula pentru precizarile referitoare la mijloacele generale de aparare ale paratului. E interesant ca acest subiect este un fel de compilatie intre mai multe subiecte ( exceptii, intampinare, cerere reconventionala) + drepturile procesuale ale paratului..

Referitor la cod, in regulament scrie clar ca nici macar nu ai voie sa le ai la tine pe timpul desfasurarii examenului. :(( Si in plus nici nu cred ca ar fi bine sa ne lase cu ele fiindca probabil ar face niste subiecte la care nu ne-ar folosi.

La definitivat fiind spete, au voie cu codurile.
La sub de la proc. civ : Executarea silita indirecta- imobiliara pana la urma scrieti din cod art. 488-523 ? E INGROZITOR DE MULT.
Pentru executarea silita indirecta mobilara, am vazut ca ati fost asa draguti si amabili si ati postat o sinteza.
Are oare cineva si subiectul cu executarea silita indirecta imobiliara? #-o

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)