Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
- prin valorificarea bunurilor mobile ale creditorului la licitatie:
- creditorul face somatie, prin executor pentru ca creditorul, intr-o zi de la primirea somatiei sa plateasca;
- executorul constata ca obligatia nu s-a executat – se deplaseaza la domiciliul debitorului, ii identifica si sechestreaza o cantitate de bunuri mobile (valoarea cuantumului obligatiei);
- intocmeste pv de sechestru si o lista a bunurilor sechestrate (o copie pentru custode);
- depune la instanta originalul pv si al listei, iar instanta dispune ziua si locul unde se va face vanzarea la licitatie (nu in mai putin de 2 saptamani de la ridicarea bunurilor – nulitatea vanzarii – timp pentru debitor sa isi achite totusi obligatia; dar nu in mai mult de 1 luna de la ridicare); locul licitatiei poate fi: in fata judecatoriei, la locul unde se afla bunurile sau in alte locuri destinate licitatiilor);
- instanta instiinteaza debitorul de data si locul vanzarii cu 3 zile inainte, iar executorul lipeste afise (afipte) pentru publicitatea vanzarii: pe strazi, la usa judecatoriei, la Primarie, la locul vanzarii (in caz contrar executorul – amenda si despagubiri);
- in ziua licitatiei, executorul se duce la locul unde se afla bunurile – ii da custodelui o chitanta de eliberare, ia bunurile si le duce la locul vanzarii;
- licitatie: executorul striga pretul minim – le adjudeca cel care ofera pretul cel mai mare; dupa ce a vandut toate bunurile care acopereau creanta - pv despre modul in care s-a desfasurat licitatia, iar restul bunurilor le preda debitorului; executorul depune banii la CEC iar recipisa si pv – la instanta;
- distribuirea pretului: (1) sumele pentru executor; (2) suma ce reprezinta creanta creditorului si sumele pe care acesta le-a cheltuit cu executarea;
- instanta finalizeaza executarea, dand ultimul act de executare.
Multumesc Catalin, dar varianta extinsa a rezumatului sintezei referitoare la executarea silita indirecta mobiliara a fost postata pe forum. Eu intrebam de executarea silita indirecta IMOBILIARA. Poate ai si aici o sinteza.;)
eu invat dupa Tabarca la procesual civil.si nu gasesc executarea silita directa si indirecta (imobiliara si mobiliara). si mijloace de aparare ale paratului.poate cineva sa mi le dea in intregime ca pe forum am vazut niste fragmente multumesc!
"picat" la examen barou
Pilu
Buna seara,
Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)